Ένας οδηγός για την Αεροδρόμια της χώρας Ιταλία

Posted on

 Ένας οδηγός για την Αεροδρόμια της χώρας Ιταλία
Οι πολλές όμορφες πόλεις της Ιταλίας που εξυπηρετούνται από πολλαπλές αεροδρόμια. Εάν είστε που φέρουν από το εξωτερικό, τότε μάλλον θα σταματήσει στη Ρώμη, Φλωρεντία, το Μιλάνο ή τη Βενετία πριν συνεχίσετε με τις μικρότερες πόλεις.

Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport (FCO)

 • Τοποθεσία: Fiumicino
 • Πλεονεκτήματα: Συνδέει πολλές διεθνείς και εγχώριους προορισμούς
 • Μειονεκτήματα: Μπορεί να είναι υπερπλήρεις
 • Απόσταση από το Πάνθεον: Ένα ταξί από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης της Ρώμης κοστίζει μια επίπεδη € 48 και διαρκεί περίπου 30 λεπτά χωρίς κίνηση. Μπορείτε επίσης να πάρετε το τρένο για € 15, το οποίο διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί Ρώμη και μία από τις πιο πολυσύχναστες στην Ευρώπη, είναι το πρόγραμμα Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport (επίσης γνωστή απλά ως το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης). Δεδομένου ότι το κομβικό σημείο για την ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia, Fiumicino εξυπηρετεί περίπου 43 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Είναι συνδεδεμένο με το κέντρο της πόλης της Ρώμης με το λεωφορείο και το τρένο, ή μπορείτε να πάρετε ταξί ή rideshares.

Ciampino-GB Διεθνές Αεροδρόμιο Pastine (CIA)

 • Τοποθεσία: Ciampino
 • Πλεονεκτήματα: Ελαφρώς πιο κοντά στο κέντρο της πόλης της Ρώμης από FCO? όχι πολύ γεμάτο
 • Μειονεκτήματα: Μόνο υπηρεσίες αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους Ryanair και Wizzair
 • Απόσταση από το Πάνθεον: Ένα ταξί από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης της Ρώμης κοστίζει μια επίπεδη € 44 και διαρκεί περίπου 25 λεπτά χωρίς κίνηση. Μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο, το οποίο κοστίζει μόλις € 4 και διαρκεί περίπου μια ώρα.

άλλα διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης είναι το μικρότερο Ciampino GB Διεθνές Αεροδρόμιο Pastine. Ένα από τα παλαιότερα αεροδρόμια στον κόσμο, Ciampino χτίστηκε το 1916 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ιταλίας του 20ου αιώνα. Σερβίρει κυρίως αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, αλλά έχει και πολλά τσάρτερ και πτήσεις στελεχών, καθώς και. Είναι συνδεδεμένο με τη Ρώμη με λεωφορείο, και μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο για το κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό του Ciampino, το οποίο προσφέρει τρένα προς τη Ρώμη.

Διεθνές αεροδρόμιο της Πίζας (PSA)

 • Τοποθεσία: Νότια Πίζα
 • Πλεονεκτήματα: Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης
 • Μειονεκτήματα: Μόνο υπηρεσίες προορισμούς στην Ευρώπη
 • Απόσταση από τον Πύργο της Πίζας: Ένα ταξί από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης Πίζα κοστίζει περίπου $ 15 και διαρκεί περίπου 10 λεπτά χωρίς κίνηση. Μπορείτε επίσης να πάρετε το Pisamover, το οποίο κοστίζει περίπου $ 3, κάθε τρόπο και να σας μεταφέρει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Πίζας σε περίπου πέντε λεπτά, από την οποία θα έπαιρνα ένα παιχνίδι $ 2, 15 λεπτά με το λεωφορείο στον πύργο.

Το κύριο διεθνές αεροδρόμιο στην Τοσκάνη είναι Πίζα Διεθνούς , που ονομάζεται επίσης Αεροδρόμιο Galileo Galilei, μετά την Ιταλός αστρονόμος και μαθηματικός. Ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο πριν και κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, Πίζα International είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ιταλία, που εξυπηρετούν περίπου πέντε εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Είναι σε βολική τοποθεσία στο κέντρο της πόλης λιγότερες Πίζας από τρία μίλια μακριά, ακριβώς απέναντι από τον ποταμό Άρνο. Υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές για τα μέσα μαζικής μεταφοράς (η Pisamover, για παράδειγμα, συνδέει τον σιδηροδρομικό σταθμό της Πίζας με το αεροδρόμιο σε πέντε λεπτά), και τα ταξί είναι αρκετά φθηνό.

Το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας, Peretola (FLR)

 • Τοποθεσία: Βορειοδυτική Φλωρεντία
 • Πλεονεκτήματα: Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης
 • Μειονεκτήματα: Περιορισμένη πτήσεων και προορισμών
 • Απόσταση από τον καθεδρικό ναό Duomo: Ένα ταξί από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης της Φλωρεντίας κοστίζει ένα κατ ‘αποκοπή ποσό των € 20 και διαρκεί περίπου 15 λεπτά χωρίς κίνηση. Μπορείτε επίσης να πάρετε το τραμ για λιγότερο από $ 2 ή ένα λεωφορείο για περίπου $ 6-δύο διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας εξυπηρετεί περίπου δύο εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Τοσκάνη μετά την Πίζα. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης, περίπου 2,5 μίλια από το κέντρο της πόλης. Το αεροδρόμιο έχει περιορισμένη εξυπηρέτηση σε σύγκριση με Πίζα μόνο μια χούφτα αεροπορικές εταιρείες πετούν εδώ, κυρίως Vueling. Πολλοί επισκέπτες στην Φλωρεντία πετάξει στο μέσω της Πίζα, ή να πάρετε το τρένο από τη Ρώμη.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μιλάνου Μαλπένσα (MXP)

 • Τοποθεσία: Ferno
 • Πλεονεκτήματα: Εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα των αεροπορικών εταιρειών και προορισμών
 • Μειονεκτήματα: Μακριά από το κέντρο της πόλης
 • Απόσταση από τον καθεδρικό ναό Duomo: Ένα ταξί από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης του Μιλάνου κοστίζει ένα κατ ‘αποκοπή ποσό των € 95 και διαρκεί περίπου 45 λεπτά χωρίς κίνηση. Μπορείτε επίσης να πάρετε το τρένο Malpensa Express στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου για περίπου $ 15 για κάθε διαδρομή (διαρκεί περίπου 50 λεπτά) ή το λεωφορείο για περίπου $ 10 για κάθε διαδρομή (διαρκεί περίπου 45 λεπτά ανάλογα με την κίνηση).

Μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της περιοχής είναι Malpensa του Μιλάνου ,  που βρίσκεται 30 μίλια έξω από το κέντρο της πόλης στην πόλη της Ferno. Επίσης εξυπηρετεί τις κοντινές πόλεις της Λομβαρδίας και του Πιεμόντε, καθώς και το ελβετικό καντόνι του Τιτσίνο. Το 2018, πάνω από 24.700.000 ανθρώπους πέταξε από το αεροδρόμιο, καθιστώντας το πιο πολυσύχναστο στη βόρεια Ιταλία. Είναι συνδεδεμένο με το κέντρο της πόλης με το λεωφορείο και το τρένο.

Το αεροδρόμιο Linate του Μιλάνου (LIN)

 • Τοποθεσία: Segrate
 • Πλεονεκτήματα: Κοντά στο κέντρο της πόλης
 • Μειονεκτήματα: Περιορισμένη υπηρεσία
 • Απόσταση από τον καθεδρικό ναό Duomo: Ένα ταξί από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης του Μιλάνου κοστίζει ένα κατ ‘αποκοπή ποσό των € 55 και διαρκεί περίπου 20 λεπτά χωρίς κίνηση. Μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο για περίπου $ 2 η καθεμιά τρόπο (διαρκεί περίπου 30 λεπτά).

Αν και μικρότερο από MXP, αεροδρόμιο Linate του Μιλάνου είναι πιο κοντά στο κέντρο της πόλης του Μιλάνου, μόνο περίπου ένα μίλι έξω από τα όρια της πόλης. Το αεροδρόμιο, όμως, έχει περιορισμένη υπηρεσία με μόνο 13 αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η Alitalia είναι ο κύριος φορέας από αυτό το αεροδρόμιο. Από τον Μάιο του 2019, η μόνη σύνδεση μέσα μαζικής μεταφοράς προς το αεροδρόμιο είναι το λεωφορείο, αν ένας σταθμός του μετρό είναι υπό κατασκευή. Μπορείτε επίσης να πάρετε το ελαφρύ τρένο στον κεντρικό σταθμό του Λινάτε και να πάρετε το λεωφορείο από εκεί.

Orio al Serio Διεθνές Αεροδρόμιο (LIN)

 • Τοποθεσία: Orio al Serio
 • Πλεονεκτήματα: Κοντά στο Μπέργκαμο
 • Μειονεκτήματα: Μακριά από το Μιλάνο
 • Απόσταση από το Μιλάνο: Ένα ταξί από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης του Μιλάνου κοστίζει περισσότερο από $ 130 και διαρκεί περίπου 50 λεπτά χωρίς κίνηση. Μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο για περίπου $ 5 η κάθε μία διαδρομή (διαρκεί περίπου μία ώρα).

Επίσης γνωστό ως Διεθνές Αεροδρόμιο Il Caravaggio, Orio al Serio είναι μια σημαντική ιταλική αεροδρόμιο που υπηρεσιών τόσο το Μιλάνο και το Μπέργκαμο, με σχεδόν 13 εκατομμύρια επιβάτες που ταξιδεύουν μέσα από αυτό κάθε χρόνο. Είναι το κύριο αεροδρόμιο της περιοχής για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Προσιτό λεωφορεία συνδέουν το αεροδρόμιο με το Μιλάνο, ή μπορείτε να πάρετε το τρένο για Μπέργκαμο και πάρτε το λεωφορείο από εκεί.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Νάπολης

 • Τοποθεσία: Βόρεια Νάπολη
 • Πλεονεκτήματα: Κοντά στο κέντρο της πόλης
 • Μειονεκτήματα: Δεν σιδηροδρομικές συνδέσεις
 • Απόσταση από το Positano: Ένα ταξί από το αεροδρόμιο προς το Positano κοστίζει περισσότερο από € 120 και διαρκεί περίπου 80 λεπτά χωρίς κίνηση. Μαζικής μεταφοράς περιορίζονται-προτίθεστε να πάρετε ένα λεωφορείο για το αεροδρόμιο στο Sorrento, στη συνέχεια, ένα τοπικό λεωφορείο για να Positano. Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε το τρένο ή το λεωφορείο για να Σαλέρνο και ένα πλοίο για Ποζιτάνο. Τα δημόσια μέσα μεταφοράς είναι πολύ φθηνότερα, κατά μέσο όρο περίπου € 15 στο σύνολο, αλλά μπορεί να διαρκέσει από 2,5 με 4 ώρες.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Νάπολης είναι αφιερωμένο στην ιταλική αεροπόρο Ugo Niutta και εξυπηρετεί περίπου 10 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Είναι το καλύτερο αεροδρόμιο για να πετάξει στο αν είστε επισκέπτονται Πομπηία, στην ακτή του Αμάλφι, ή Κάπρι. Δεν υπάρχει καμία υπηρεσία τρένο για το αεροδρόμιο-θα πρέπει να πάρετε το λεωφορείο ή ταξί. Μπορείτε να πάρετε ταξί στο κέντρο της πόλης, φυσικά, το οποίο θα κοστίσει μόνο περίπου $ 25. Αλλά μπορείτε επίσης να τους πάρει για να Πομπηία ή ακόμη και σε Ποζιτάνο, απλά να είναι έτοιμη να πληρώσει περισσότερα από $ 100.

Το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας

 • Τοποθεσία: Orio al Serio
 • Πλεονεκτήματα: Κοντά στο Μπέργκαμο
 • Μειονεκτήματα: Μακριά από το Μιλάνο
 • Απόσταση στο Μιλάνο: Ένα ταξί από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης του Μιλάνου κοστίζει περίπου $ 35 και διαρκεί περίπου 20 λεπτά χωρίς κίνηση. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια βάρκα για περίπου $ 17 κάθε Ο τρόπος, αλλά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 90 λεπτά, ανάλογα με το πόσο πολλές στάσεις υπάρχουν. Το λεωφορείο κοστίζει περίπου $ 7 και διαρκεί 20 λεπτά.

Το αεροδρόμιο Marco Polo είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ιταλία, που εξυπηρετούν περισσότερους από 11 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Οι ταξιδιώτες μπορούν να συνδεθούν με τις τοπικές επιλογές μεταφοράς στο εσωτερικό της Βενετίας, καθώς και να κάνει πτήσεις με ανταπόκριση σε άλλα μέρη της Ευρώπης εδώ. επιλογές μεταφοράς περιλαμβάνουν ταξί, ιδιωτικό λεωφορείο ή δημόσια βάρκα.