Αίγυπτος Ταξιδιωτικός οδηγός: Βασικά Στοιχεία και Πληροφορίες

Posted on

Αίγυπτος Ταξιδιωτικός οδηγός: Βασικά Στοιχεία και Πληροφορίες

Αρχική σελίδα σε ένα από τα παλαιότερα και πιο σημαντικούς πολιτισμούς του πλανήτη, η Αίγυπτος είναι ένας θησαυρός της ιστορίας και του πολιτισμού. Από την πρωτεύουσα του Καΐρου στο Δέλτα του Νείλου, η χώρα είναι η πατρίδα εικονική αρχαία αξιοθέατα, όπως τις πυραμίδες της Γκίζας και τους ναούς του Αμπού Σιμπέλ. Επιπλέον, ακτή προσφορές Ερυθρά Θάλασσα της Αιγύπτου άφθονες ευκαιρίες για χαλάρωση, κολύμπι και καταδύσεις σε μερικά από τα πιο παρθένα κοραλλιογενείς υφάλους του κόσμου.

Σημείωση: Τουριστική ασφάλεια στην Αίγυπτο μπορεί να είναι μια ανησυχία. Παρακαλώ ελέγξτε τα ταξίδια προειδοποιήσεις προσεκτικά πριν από την κράτηση το ταξίδι σας.

Βασικές πληροφορίες σχετικά με την Αίγυπτο

Αίγυπτος καταλαμβάνει τη βορειοανατολική γωνία της αφρικανικής ηπείρου. Είναι συνορεύει με τη Μεσόγειο στο Βορρά και την Ερυθρά Θάλασσα στα ανατολικά. Μοιράζεται χερσαία σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ, τη Λιβύη και το Σουδάν, και περιλαμβάνει τη χερσόνησο του Σινά. Το τελευταίο γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Αφρική και την Ασία.

Με συνολική έκταση μόλις πάνω από 386.600 τετραγωνικά μίλια (1.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα), η Αίγυπτος είναι περίπου δύο φορές το μέγεθος της Ισπανίας και τρεις φορές το μέγεθος του Νέου Μεξικού.

Η χώρα έχει ένα κλίμα της ερήμου, και ως εκ τούτου αιγυπτιακή καιρός είναι γενικά ζεστό και ηλιόλουστο όλο το χρόνο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα (Νοέμβριος έως τον Ιανουάριο), οι θερμοκρασίες είναι πολύ πιο ήπια, ενώ τα καλοκαίρια μπορεί να sweltering με θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τακτικά 104 F / 40 C. Οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες στην έρημο, αν και Κάιρο και το Δέλτα του Νείλου δούμε κάποια καθίζηση το χειμώνα.

Καιρός-σοφός, η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, όταν οι θερμοκρασίες είναι σε πιο ευχάριστες τους. Ωστόσο, Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος είναι καλές εποχές για ταξίδια για εκτός εποχής προσφορές για ταξίδια και διαμονή, αλλά να είναι προετοιμασμένοι για την υψηλή θερμότητα και την υγρασία. Αν ταξιδεύετε στην Ερυθρά Θάλασσα, τα παράκτια αεράκι κάνει τη ζέστη ανεκτή ακόμη και το καλοκαίρι (Ιούλιος-Αύγουστος).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ιούλη 2016 που δημοσιεύθηκε από τη CIA World Factbook, η Αίγυπτος έχει πληθυσμό λίγο πάνω από 94.600.000 ανθρώπους. Η επίσημη γλώσσα της Αιγύπτου είναι σύγχρονο πρότυπο αραβικά. Αιγυπτιακά αραβικά είναι η lingua franca, ενώ οι μορφωμένοι τάξεις συχνά μιλούν αγγλικά ή στα γαλλικά, καθώς και. Το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία στην Αίγυπτο, αντιπροσωπεύοντας το 90% του πληθυσμού. Σουνίτες είναι η πιο δημοφιλής ονομαστική αξία μεταξύ μουσουλμάνων. Οι Χριστιανοί αποτελούν το υπόλοιπο 10% του πληθυσμού, με την Κοπτική Ορθόδοξη είναι η κύρια ονομασία.

Πώς να φτάσετε

κύρια πύλη της Αιγύπτου είναι το διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου (CAI). Υπάρχουν επίσης διεθνείς κόμβους σε κύριους τουριστικούς προορισμούς όπως Sharm el-Sheikh, την Αλεξάνδρεια και το Ασουάν. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα χρειάζονται θεώρηση για να εισέλθουν στην Αίγυπτο, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί για την εκ των προτέρων από το πλησιέστερο αιγυπτιακή πρεσβεία σας. Οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Βρετανία και την ΕΕ είναι επιλέξιμες για βίζα κατά την άφιξη στο αιγυπτιακό αεροδρόμια και το λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Σιγουρευτείτε για να ελέγξετε κανονισμούς up-to-ημερομηνία θεώρησης πριν από την κράτηση του εισιτηρίου σας.

νόμισμα της Αιγύπτου είναι η Αιγυπτιακή Λίρα. Ελέγξτε για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες up-to-ημερομηνία.

ιατρική Απαιτήσεις

Όλες οι ταξιδιώτες στην Αίγυπτο θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι τα εμβόλια τους ρουτίνα είναι up-to-ημερομηνία. Άλλες συνιστάται εμβόλια περιλαμβάνουν ηπατίτιδα Α, τυφοειδής και της λύσσας. Ο κίτρινος πυρετός δεν είναι ένα πρόβλημα στην Αίγυπτο, αλλά εκείνοι που επισκέπτονται από κίτρινο πυρετό χώρα όπου ενδημεί πρέπει να παρέχει απόδειξη του εμβολιασμού κατά την άφιξη. Για μια πλήρη λίστα των συνιστώμενων εμβολίων, ελέγξτε την ιστοσελίδα του CDC.

Οι Πυραμίδες της Γκίζας

Βρίσκεται λίγο έξω από το Κάιρο, οι Πυραμίδες της Γκίζας είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο από τα αρχαία μνημεία της Αιγύπτου. Η περιοχή περιλαμβάνει την εικονική Σφίγγα και τρία ξεχωριστά συγκροτήματα πυραμίδα, καθένα από τα οποία στεγάζει την ταφή θάλαμο ενός διαφορετικού Φαραώ. Το μεγαλύτερο από τα τρία, η Μεγάλη Πυραμίδα, είναι το παλαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Είναι επίσης η μόνη που στέκεται ακόμα.

Λούξορ

αναφέρεται συχνά ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου, η πόλη του Λούξορ είναι χτισμένη πάνω στη θέση της αρχαίας πρωτεύουσας της Θήβας. Είναι το σπίτι σε δύο από τα πιο εντυπωσιακά συγκροτήματα ναό της Αιγύπτου – Καρνάκ και Λούξορ. Στην απέναντι όχθη του Νείλου βρίσκεται η Κοιλάδα των Βασιλέων και η Κοιλάδα των Queens, όπου είναι θαμμένοι οι αρχαίοι βασιλείς. Οι περισσότεροι περίφημα, η νεκρόπολη περιλαμβάνει τον τάφο του Τουταγχαμών.

Κάιρο

Χαοτική, πολύχρωμο Κάιρο είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι γεμάτη από πολιτιστικά αξιοθέατα, από την Κρεμαστή Εκκλησία (ένα από τα παλαιότερα μέρη της χριστιανικής λατρείας στην Αίγυπτο) στο Al-Azhar Τζαμί (η δεύτερη αρχαιότερη συνεχώς τρέχει πανεπιστήμιο στον κόσμο). Οι αιγυπτιακές Μουσείο στεγάζει πάνω από 120.000 εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων των μούμιες, σαρκοφάγους και τους θησαυρούς του Τουταγχαμών.

Ερυθρά Θάλασσα Ακτή

ακτή της Ερυθράς Θάλασσας στην Αίγυπτο είναι γνωστή ως μία από τις καλύτερες καταδύσεις προορισμούς στον κόσμο. Με σαφείς, ζεστά νερά και μια αφθονία υγιών κοραλλιογενείς υφάλους, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθουν να βουτιά. Ακόμη και ωριμασμένο δύτες θα ενθουσιαστούν με ναυάγια Παγκόσμιο Πόλεμο της περιοχής και η λίστα κάδο θαλάσσια είδη (σκεφτείτε καρχαρίες, δελφίνια και σαλάχια). Κορυφαία θέρετρα περιλαμβάνουν Σαρμ ελ-Σέιχ, Χουργκάντα ​​και Μάρσα Αλάμ.