Skip to main content

Απαιτήσεις Visa στην Ταϊλάνδη

Το διαβατήριό σας θα πρέπει να είναι όλα όσα χρειάζεστε για πιο σύντομες επισκέψεις


Από τις τροπικές παραλίες του Πουκέτ σε αρχαίους ναούς και την πολυπλοκότητα της Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη αποπνέει μια γοητεία, όπως μερικές άλλες ασιατικές προορισμούς. Αν ένα ταξίδι σε αυτή την ασιατική παράδεισο είναι στο μέλλον σας, ίσως να αναρωτιέστε σχετικά με τις νομικές απαιτήσεις εισόδου στη χώρα και πόσο καιρό μπορείτε να μείνετε.

Πιθανότατα δεν χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη σε διακοπές, αλλά γνωρίζουν τις απαιτήσεις για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εισέλθουν στη χώρα χωρίς προβλήματα και τη διάρκεια της διαμονής σας καλύπτεται χωρίς να χρειάζεται θεώρηση. Είναι πάντα μια καλή ιδέα για να ελέγξετε τις απαιτήσεις με την  Royal Thai Embassy  στην Ουάσιγκτον πριν από το ταξίδι σας, δεδομένου ότι οι κανόνες θα μπορούσαν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση, και τα σχέδιά σας μπορεί να αλλάξει μετά την άφιξή σας στην Ταϊλάνδη.

Χωρίς θεώρηση Travel

Αν ταξιδεύετε στην Ταϊλάνδη και είναι πολίτης των ΗΠΑ με αμερικανικό διαβατήριο και ένα αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής ή μία από την Ταϊλάνδη σε άλλη χώρα, δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εφ ‘όσον δεν σκοπεύετε να μείνετε στη η χώρα για περισσότερο από 30 ημέρες και δεν έχουν εισέλθει στη χώρα ως τουρίστας για περισσότερες από 90 ημέρες κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Θα πρέπει να χορηγηθεί άδεια εισόδου 30 ημερών κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο ή διέλευσης των συνόρων. Μπορείτε να παρατείνετε τη διαμονή σας όσο 30 ημέρες, αν ισχύουν γι ‘αυτό στο Thai Γραφείο Μετανάστευσης γραφείο στην Μπανγκόκ. Θα πρέπει να πληρώσετε ένα μικρό ποσό για αυτό το προνόμιο (1.900 Ταϊλανδικό μπατ, ή $ 59.64, από τον Φεβρουάριο του 2018). Η Royal Thai Embassy συνιστά τους κατόχους διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων των ΗΠΑ να πάρει μια βίζα πριν επιχειρήσετε να εισάγετε την Ταϊλάνδη, δεδομένου ότι θα μπορούσε να αρνηθεί την είσοδο.

Εκτός από το διαβατήριό σας και ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ ‘επιστροφής, θα πρέπει να έχετε μετρητά στο σημείο εισόδου για να δείξει έχετε αρκετά χρήματα για να ταξιδέψουν γύρω από την Ταϊλάνδη. Θα χρειαστείτε 10.000 μπατ (~ $ 314) ανά άτομο ή 20.000 μπατ (~ $ 628) για μια οικογένεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμόμαστε δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι δεν φέρουν πολλά χρήματα όταν ταξιδεύουν, δεδομένου ότι το σχέδιο για τη χρήση πιστωτικών καρτών για τα έξοδα.

Εάν δεν είστε πολίτης των ΗΠΑ, ελέγξτε την ιστοσελίδα της Ταϊλάνδης πρεσβεία για να δείτε αν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εκ των προτέρων. Ταϊλάνδη χορηγεί άδειες εισόδου 15-, 30- και 90-ημερών και των θεωρήσεων κατά την άφιξή τους πολίτες πολλών άλλων χωρών.

Ταξιδέψτε με θεώρηση

Εάν σχεδιάζετε για μια εκτεταμένη διακοπές στην Ταϊλάνδη, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μια 60 ημερών τουριστική βίζα εκ των προτέρων στο Thai Embassy Βασιλικό, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να μείνετε περισσότερο, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στο Γραφείο Μετανάστευσης στην Μπανγκόκ για παράταση 30 ημερών. Όπως και με επέκταση για τα ταξίδια χωρίς θεώρηση, αυτό θα κοστίσει περίπου 1.900 Ταϊλανδικό μπατ.

Παρατεταμένη παραμονή Όριο το χρόνο σας

Οι Ταϊλανδοί είναι στην ευχάριστη θέση να έχει την επίσκεψή σας, αλλά θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές για παράταση της διαμονής σας καλωσόρισμα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί για τις συνέπειες, αν μείνετε περισσότερο από το όριο του χρόνου σας, όπως ορίζονται από τα διαπιστευτήρια εισόδου σας.

Αν παρατείνουν την παραμονή ορίου θεώρηση ή το διαβατήριό το χρόνο σας, θα αντιμετωπίσει μια 500 μπατ (~ $ 15.70) πρόστιμο για κάθε μέρα είστε πάνω από το όριο, και πρέπει να πληρώσει πριν θα έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από τη χώρα. Είστε, επίσης, θεωρείται ένας παράνομος μετανάστης και θα μπορούσε να συλληφθεί και να ριχτεί στη φυλακή, αν, για κάποιο λόγο, είστε αλιεύονται στη χώρα με ληγμένη βίζα ή άδεια εισόδου με το διαβατήριό σας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ λέει ότι οι Ταϊλανδοί έχουν διεξαχθεί σαρώνει των περιοχών τους ταξιδιώτες με χαμηλό προϋπολογισμό γενικά συχνές, τους συνέλαβαν και τους κράτησε στη φυλακή μέχρι να μπορούσαν να πληρώσουν τα πρόστιμα των δεδουλευμένων και να αγοράσουν ένα εισιτήριο έξω από τη χώρα, αν δεν έχουν ένα.

Έτσι, αν δεν μπορείτε να εγκαταλείψουν τη χώρα πριν είστε υποτίθεται για να, σχέδιο μπροστά και να επεκτείνει τη διαμονή σας σύμφωνα με τους κανόνες. Αξίζει τον κόπο και τα μετρητά. Κατώτατη γραμμή: «Είναι ιδιαίτερα σκόπιμο να αποφευχθεί η παράταση παραμονής των θεωρήσεων», λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στο Σημείο Εισόδου

Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να συμπληρώσετε τις κάρτες άφιξης και αναχώρησης, πριν να μπει στη γραμμή μετανάστευσης για να περάσουν από το τελωνείο. Θα μπορούσε να σταλεί πίσω στο τέλος της γραμμής, αν φτάσετε στο γραφείο χωρίς την φόρμα συμπληρωμένη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *