Η ιστορική συνοικία Saint-Pierre στο Μπορντό

Posted on

Η ιστορική συνοικία Saint-Pierre στο Μπορντό

Όλες οι μεγάλες πόλεις κάθονται στις όχθες του ποταμού, και η πολύ μεγάλη πόλη του Μπορντό δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Από την εποχή των Ρωμαίων και μετά, αυτό ήταν το λιμάνι κατά μήκος του ποταμού Garonne που έφερε Μπορντό πλούτο και τη σημασία της με το τεράστιο εμπόριο με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μετά την αποχώρηση των Ρωμαίων, το κέντρο μετατοπίζεται μακριά από τα κρηπιδώματα στην περιοχή ακριβώς πίσω, με μια είσοδο του λιμανιού που οδηγεί από την περιοχή που είναι γνωστή ως Saint-Pierre.

Αυτή ήταν η καρδιά της πόλης, να πάρει το όνομά του από το Σαιν Πιέρ ή του Αγίου Πέτρου, πολιούχου των αλιέων. Στο 12 ου αιώνα, η πόλη επεκτάθηκε με την ανάπτυξη του εμπορίου και των ειδικευμένους τεχνίτες που έφθασαν για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Εκκλησία του Αγίου Pierre χτίστηκε στις 15 ου και 16 ου αιώνα στην περιοχή του παλαιού Γαλλο-ρωμαϊκό λιμάνι, εκείνη την εποχή το κέντρο της παλιάς πόλης. Μπορντό άκμασε στη συνέχεια άλλαξε σημαντικά στο 18 ου αιώνα, όταν τα μεσαιωνικά τείχη που χωρίζει την περιοχή Saint Pierre από τον ποταμό και το λιμάνι κατεδαφίστηκαν.

Άνοιξε την πόλη στην χρυσή εποχή της νεο-κλασικής αρχιτεκτονικής και Μπορντό έγινε τόπος ευγενικό, υπέροχοι κτίρια ζεστό κίτρινη πέτρα. Σήμερα το τρίμηνο Saint-Pierre εξακολουθεί να είναι γεμάτη από κτίρια από αυτή τη μεγάλη αρχιτεκτονική εποχή που μπορείτε εύκολα να καλύψει σε μια αυτο-ξενάγηση με τα πόδια.

Περπατήστε μέσα από το παρελθόν

Ξεκινήστε από την Place de la Bourse, που ανοίγει πάνω στο ποτάμι και βουτιά μέσα από το miroir d’eau , ένας καθρέφτης του νερού που αντανακλά την ένδοξη Palace πίσω.

Στη συνέχεια τα πόδια μέχρι το μικρό rue Fernand Philippart (το παλιό rue Royale) πέρα ​​από το σπίτι του εμπόρου Castagnet. Αριθμός 16 χτίστηκε το 1760 για να αναδείξουν τον πλούτο Castagnet του. Στο τέλος του δρόμου, θα έρθει στο Place du Parlement. Το ίδιο το Place είναι ένα αρχιτεκτονικό απόλαυση με ένα σιντριβάνι στο κέντρο της.

Πάρτε το Rue Parlement Ste Catherine παρελθόν χωρίς 11, όπου το πρώτο μεγιστάνα Μπορντό, Nicolas Beaujon, γεννήθηκε το 1718. Περπατήστε τότε κάτω από τη Rue du Parlement στην εκκλησία του Αγίου Pierre, όπου υπάρχει μια αγορά βιολογικών προϊόντων στη χώρα κάθε Πέμπτη.

Αυτό είναι ένα μικρό αλλά όμορφο μέρος της Μπορντό. Γεμάτη μπιστρό, μπαρ και μεμονωμένα καταστήματα, αυτό σας δίνει μια πραγματική αίσθηση της παλιάς πόλης. Το ίδιο το Place είναι ένα αρχιτεκτονικό απόλαυση με ένα σιντριβάνι στο κέντρο της.

Τα στενά δρομάκια στεγάζεται μια φορά τις ειδικευμένους τεχνίτες οι οποίοι έφτασαν να δημιουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και να εξυπηρετούν τις ολοένα και πιο πλούσιοι έμποροι και πλοιοκτήτες. Rue des Argentiers ήταν γεμάτη από χρυσοχοΐας, rue des Bahutiers στεγάζονται οι άνδρες κάνουν ξύλινα κιβώτια που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και τη μεταφορά? Κηροπλαστεία εργάστηκε στην rue des Trois Πολυέλαιοι, και το σιτάρι ήταν αποθηκευμένα στη rue du Chai des Farines.

Στο τέλος αυτά τα μικρά δρομάκια, θα έρθει στο 35-μετρητή ψηλό Porte Cailhau, που χτίστηκε το 1494 σε ανάμνηση της νίκης του Charles VIII κατά τη διάρκεια των Ιταλών σε Fornovo και να σηματοδοτήσει την είσοδο ανάμεσα στην πόλη και το ποτάμι. Στην όχθη του ποταμού υπάρχει μια μικρή κόγχη, με υπέρθυρο πάνω από αυτό και μια ειδοποίηση που σας ενημερώνει ότι ο Charles VIII πέθανε το 1498 από το περπάτημα πολύ γρήγορα σε μόλις ένα τέτοιο υπέρθυρο.

Φαίνεται ένα θλιβερό τέλος για Charles το «Affable». Πηγαίνετε στο εσωτερικό του πύργου για την έκθεση που σας δείχνουν τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του πόλη και μια οπτικοακουστική ένδειξη του κόσμου των κτίστες πέτρας, τους αφανείς ήρωες αυτών των υπέροχο κτίριο. Από εδώ μπορείτε να πάρετε μια υπέροχη θέα από τα παλαιότερα γέφυρα στο Bordeaux, το Pont de Pierre.

Η Μπορντό Τουριστικό Γραφείο σας καλωσορίζει για εκδρομές πρωί με τα πόδια από την πόλη που χαρακτηρίζει τις προσόψεις των μεγάλων μνημείων, με ευκαιρίες για να πάει μέσα και να επισκεφθείτε μέρος του εσωτερικού. Προσφέρουν επίσης εκδρομές σε 2CV, περιηγήσεις στη χώρα κρασιού, και περιηγήσεις με βάρκα. Για να σας δώσω μια γεύση, εδώ είναι μερικές από τις πολλές και ποικίλες ξεναγήσεις. Μπορντό κάνει ένα μεγάλο κέντρο για την επίσκεψή σας στην γαλλική ακτές του Ατλαντικού.