Skip to main content

Παλατίνο Λόφο της Ρώμης: Ο πλήρης οδηγός

 Παλατίνο Λόφο της Ρώμης: Ο πλήρης οδηγός
Παλατίνο Λόφο της Ρώμης είναι ένα από τα πιο διάσημα «Seven Hills της Ρώμης» -των λόφους κοντά στον ποταμό Τίβερη, όπου διαφορετικές αρχαίους οικισμούς, αφού αναπτυχθούν και σταδιακά ενώνονται για να σχηματίσουν την πόλη. Η Palatine, ένας από τους λόφους που βρίσκεται πλησιέστερα προς το ποτάμι, που παραδοσιακά θεωρείται ως η περιοχή ίδρυση της Ρώμης. Ο μύθος υποστηρίζει ότι ήταν εδώ το 753 π.Χ., που τον Ρωμύλο, μετά τη δολοφονία του αδελφού του, τον Ρέμο, έχτισε ένα αμυντικό τείχος, που έχει συσταθεί ένα σύστημα διακυβέρνησης και άρχισε να τον οικισμό που θα αναπτυχθούν για να γίνει η μεγαλύτερη δύναμη του αρχαίου δυτικού κόσμου.

Φυσικά, ονόμασε την πόλη μετά από τον εαυτό του.

Η Palatine Hill είναι μέρος του κυρίως αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ρώμης και είναι δίπλα στο Κολοσσαίο και τη Ρωμαϊκή Αγορά. Ωστόσο, πολλοί επισκέπτες στη Ρώμη δείτε μόνο το Κολοσσαίο και φόρουμ και να παραλείψετε το Palatine. Έχουν χάσει. Η Palatine Hill είναι γεμάτη από εντυπωσιακά αρχαιολογικά ερείπια, και την πρόσβαση στο λόφο περιλαμβάνεται με το συνδυασμένο εισιτήριο Φόρουμ / Κολοσσαίο. Είναι πάντα πολύ λιγότερο επισκέφθηκε από αυτές τις άλλες δύο θέσεις, έτσι ώστε να προσφέρουμε ένα ωραίο διάλειμμα από τα πλήθη.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο σημαντικές περιοχές πάνω στον Παλατίνο Λόφο, καθώς και πληροφορίες για το πώς να επισκεφθείτε.

Πώς να φτάσετε στο Παλατίνο Λόφο

Το Παλατίνο Λόφο μπορεί να επιτευχθεί από τη Ρωμαϊκή Αγορά, η έχοντας αριστερά μετά την Αψίδα του Τίτου τη στιγμή που έχετε ήδη εισέλθει στο Φόρουμ από την πλευρά Κολοσσαίο. Εάν έχετε πρόσβαση στο φόρουμ από τη Via di Fori Imperiali, θα δείτε το Palatine διαφαινόμενη μεγάλη διάρκεια του Φόρουμ, πέρα ​​από το σπίτι του εστιάδες. Μπορείτε να πάρετε τα αξιοθέατα του φόρουμ, όπως το κεφάλι σας προς την κατεύθυνση του Palatine, δεν μπορείτε πραγματικά να χαθείτε στο δρόμο.

Το αγαπημένο μας μέρος για να εισέλθουν στην Παλατινή είναι από τη Via di San Gregorio, βρίσκεται ακριβώς στα νότια (πίσω) το Κολοσσαίο. Το πλεονέκτημα της εισόδου εδώ είναι ότι υπάρχουν λιγότερα βήματα για να αναρριχηθεί, και, αν δεν το έχετε αγοράσει το εισιτήριό σας στο Παλατίνο, το Κολοσσαίο και φόρουμ, μπορείτε να το αγοράσετε εδώ. Δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ μια γραμμή, και δεν θα πρέπει να περιμένουν στην πολύ μεγάλη ουρά στην ουρά εισιτήριο Κολοσσαίο.

Εάν παίρνετε τη δημόσια συγκοινωνία, η πλησιέστερη στάση του μετρό είναι Colosseo (Κολοσσαίο) στο Β Line. Το 75 λεωφορείο αναχωρεί από το σταθμό Termini και στάσεις κοντά στην είσοδο Via di San Gregorio. Τέλος, τραμ 3 και 8 στοπ στην ανατολική πλευρά του Κολοσσαίου, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την είσοδο Palatine.

Τα κυριότερα σημεία της Παλατίνο Λόφο

Όπως και πολλούς αρχαιολογικούς χώρους στη Ρώμη, το Παλατίνο Λόφο ήταν η περιοχή της σταθερής ανθρώπινης δραστηριότητας και ανάπτυξης κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων. Ως αποτέλεσμα, τα ερείπια θέσει το ένα πάνω από το άλλο, και είναι συχνά δύσκολο να πει ένα στοιχείο από την άλλη. Επίσης, όπως και πολλές περιοχές της Ρώμης, η έλλειψη περιγραφική σήμανση καθιστά δύσκολο να ξέρετε τι ψάχνετε. Αν σας ενδιαφέρει πολύ Ρωμαϊκή αρχαιολογία, αξίζει τον κόπο να αγοράσει έναν οδηγό, ή τουλάχιστον ένα καλό χάρτη, που προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το site.

Διαφορετικά, μπορείτε να περιπλανηθείτε απλά το λόφο στον ελεύθερο χρόνο, να απολαύσετε το πράσινο χώρο και να εκτιμήσουν την απεραντοσύνη των κτιρίων εκεί.

Όπως μπορείτε να περιπλανηθείτε, ψάξτε για αυτές τις πιο σημαντικές περιοχές πάνω στον Παλατίνο Λόφο:

 • Αυτοκρατορικά ανάκτορα:  Αυτό το τεράστιο συγκρότημα περιλαμβάνει το Domus Flavia και Domus Augustana και ήταν το σπίτι των ρωμαίων αυτοκρατόρων από την εποχή του Αυγούστου με την πτώση της Δυτικής Αυτοκρατορίας τον 5ο αιώνα μ.Χ. επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε στη διάρκεια του έτους, s και τι παραμένει και σήμερα είναι θραύσματα από πέντε αιώνες ή περισσότερο των κατασκευών. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το Στάδιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιπποδρομίες ή στον ιδιωτικό κήπο του αυτοκράτορα Δομιτιανού και τα Λουτρά 3ο αιώνα του Σεπτίμιου Σεβήρου, που χτίστηκε κατά τη διάρκεια μιας από τις τελευταίες μεγάλες επεκτάσεις του ανακτόρου.
 • Προβολή του Circus Maximus:  Από την περιοχή Palace, μπορείτε να περιπλανηθείτε στην άκρη του Παλατίνο Λόφο και να κοιτάξουμε προς τα κάτω πάνω από το Circus Maximus, το τεράστιο αγώνα μάθημα κάτω από το Palatine. Θα πρέπει να λαμβάνουν την ίδια άποψη οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες ήταν υπέροχη, που παρακολούθησαν αρματοδρομίες και άλλα θεάματα από αυτή την πέρκα ψηλά πάνω από το ξέφτισμα.
 • Το Μουσείο Palatine:  Αυτό το μικρό μουσείο περιέχει μεγάλες γλυπτά, τα περισσότερα από αυτά σε θραύσματα, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Παλατίνο. Είναι ελεύθεροι να εισέλθουν, αξίζει τον κόπο για μια γρήγορη στάση, και υπάρχουν τουαλέτες και εδώ.
 • Σπίτια του Αυγούστου και Livia:  αυτοκράτορα Αυγούστου και η σύζυγός του, Livia είχε side-by-side σπίτια πάνω στον Παλατίνο. Και οι δύο ήταν περίτεχνα διακοσμημένο με τοιχογραφίες και ψηφιδωτά, πολλά από τα οποία παραμένουν. Στο σπίτι του Αυγούστου, μπορείτε να δείτε ακόμη και την ιδιωτική μελέτη του αυτοκράτορα, όπου έγραψε την αυτοβιογραφία του, οι πράξεις του Θείου Αυγούστου,  στο 14 μ.Χ. Συγκρατημένη τύπος. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα δύο σπίτια σε ένα συνδυασμένο εισιτήριο, αλλά θα πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, και οι θέσεις κλείνουν συχνά για τη συντήρηση και τις επισκευές. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΣΠΕ Πολιτισμού .
 • Οι Romulan καλύβες:  Κοντά στα σπίτια του Αυγούστου και Livia, θα δείτε μια πινακίδα που δείχνει προς το Casa Romuli . Κάντε την παράκαμψη προς την αθέατη πλευρά του Παλατίνο Λόφο πιο κοντά στο ποτάμι, και μπορείτε να δείτε ό, τι έχει απομείνει από αυτό που οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι είναι η πρώτη περιοχή της ανθρώπινης κατοίκησης πάνω στον Παλατίνο. Μόλις απλή waddle και πασαλείβω καλύβες καλύπτονται με αχυρένιες σκεπές, αυτό που απομένει τώρα είναι μετά τις τρύπες και τα ιδρύματα λαξευμένες στο βράχο ηφαιστειακή τέφρα κρεβάτι. Η ομάδα των κατοικιών έχει ονομαστεί «The House of Romulus» -μολονότι δεν υπάρχει σταθερή ένδειξη ότι ο Ρωμύλος έζησε ποτέ εδώ. Ακόμα, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι από τις πρώτες ανάπτυξης της Ρώμης. Από αυτό το σημείο, θα έχετε επίσης μια ωραία θέα στον τρούλο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου μακριά στο βάθος.
 • Cryptoporticus:  Το 130 μέτρων μήκους που καλύπτονται πέρασμα χτίστηκε για τους αυτοκράτορες να ταξιδέψει από το ένα παλάτι στην άλλη σε σχετική μυστικότητα και ασφαλή από καιρικές συνθήκες και επίδοξους δολοφόνους. (Αυτό δεν λειτούργησε για τον δεσποτικό Καλιγούλας, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε σε αυτόν τον διάδρομο στο 41 μ.Χ.) Ο διάδρομος περιέχει κάποια τμήματα των θολωτών, σκαλιστά ταβάνια, και, σε μια ζεστή, ηλιόλουστη μέρα στη Ρώμη, δεν υπάρχει πιο δροσερό μέρος.
 • Farnese Gardens:  Χτισμένο από τον καρδινάλιο Αλεσάντρο Φαρνέζε το 1500, οι Farnese Κήποι ήταν η πρώτη ιδιωτική βοτανικό κήπο στην Ευρώπη. Προς απογοήτευση των σύγχρονων αρχαιολόγων, ο κήπος καλύψει πολλά από αυτά ήταν το παλάτι του Τιβέριου και να ενσωματώσει κάποια από τα ερείπια. Αν και δεν είναι τίποτα σαν την παλιά της αίγλη, ο κήπος είναι ακόμα μια όμορφη θέση για να περπατήσει γύρω, και υπάρχουν πολλά σκιερά βοτάνων περιοχές όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε και να δροσιστείτε. Να είστε βέβαιος να πάπια στο Νυμφαίο, μια τεχνητή σπηλιά χτίστηκε για να προκαλέσει νωρίτερα ρωμαϊκή δομές. Επίσης στο Farnese Gardens, υπάρχουν πολλές βεράντες με θέα στη Ρωμαϊκή Αγορά, το λόφο του Καπιτωλίου και πέρα. Αυτά τα σημεία πλεονεκτική θέση να προσφέρει μερικά από τα πιο εμβληματικά απόψεις στη Ρώμη και δεν πρέπει να χάσετε.

Σχεδιασμός επίσκεψή σας στο Παλατίνο Λόφο

Η είσοδος για το Παλατίνο Λόφο περιλαμβάνεται σε ένα συνδυασμένο εισιτήριο για το Κολοσσαίο και τη Ρωμαϊκή Αγορά. Από τη στιγμή που θα είναι πολύ πιθανό να επισκεφθείτε αυτές τις τοποθεσίες στο ταξίδι σας στη Ρώμη, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να δείτε το Παλατίνο Λόφο, καθώς και. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια εκ των προτέρων από την επίσημη ιστοσελίδα της ΣΠΕ Πολιτισμού  ή μέσω διαφόρων τρίτους προμηθευτές. Τα εισιτήρια είναι 12 € για τους ενήλικες και δωρεάν για όσους είναι κάτω των 18 ετών. COOP Πολιτισμού χρεώνει € 2 ανά αμοιβή εισιτήριο για online αγορές. Να θυμάστε, αν δεν έχετε τα εισιτήρια εκ των προτέρων, μπορείτε να πάτε στην είσοδο Παλατίνο Λόφο στη Via di San Gregorio και να αγοράσουν εισιτήρια με λίγο ή καθόλου αναμονή.

Μερικές άλλες συμβουλές για την επίσκεψή σας:

 • Να φοράτε καλά παπούτσια με τα πόδια.  Το έδαφος κάτω από τα πόδια κυμαίνεται από συσκευασμένα μονοπάτια χώμα για να παγιώσει τα πεζοδρόμια στην άνιση λίθοι πεζοδρομίου και τους δρόμους που κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Υπάρχουν, επίσης, σκάλες σε διάφορα σημεία. Θα πρέπει να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση για το περπάτημα και τη φθορά ανθεκτικό, άνετα παπούτσια.
 • Φέρτε ένα μπουκάλι νερό. Ειδικά αν επισκεφθείτε το καλοκαίρι, θα είναι το περπάτημα κάτω από τον καυτό ήλιο, συχνά σε περιοχές χωρίς σκιά, έτσι ώστε να φέρει ένα ξαναγεμίζουν μπουκάλι νερό. Υπάρχουν δύο βρύσες στο Παλατίνο Λόφο, όπου μπορείτε να ξαναγεμίσετε το μπουκάλι σας, αλλά δεν υπάρχει εμφιαλωμένο νερό προς πώληση στο λόφο.
 • Φέρτε ένα σνακ ή πικ-νικ, αλλά να είναι διακριτική. Ιδιαίτερα κοντά στο Farnese Gardens, υπάρχουν παγκάκια και μερικές περιοχές όπου μπορείτε να γδούπος κάτω στο γρασίδι και να φάτε ένα σάντουιτς που έχετε φέρει μαζί. Ωστόσο, δεν φέρνουν μια κουβέρτα και πικ-νικ καλάθι και υπολογίζοντας για χαλάρωση για μερικές ώρες. Πικνίκ per se δεν επιτρέπεται πάνω στον Παλατίνο Λόφο, όμως, κανείς δεν θα σας κυνηγήσει off αν σταματήσει για λίγα λεπτά για ένα γρήγορο σνακ. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν πωλήσεις τροφίμων και ποτών πάνω στον Παλατίνο Λόφο, οπότε αν δεν φέρει ένα σνακ, την ώρα της επίσκεψής σας για πριν ή μετά το γεύμα.
 • Μην προσπαθήσετε να δείτε όλες τις τρεις θέσεις σε μια μέρα.  Η συνδυασμένη αρχαιολογικό χώρο του Palatine Hill, τη Ρωμαϊκή Αγορά και το Κολοσσαίο είναι εκτεταμένο, γεμάτο και συντριπτική. Μην προσπαθήσετε να ληφθούν σε όλες τις τρεις περιοχές σε μια ημέρα-θα ανέμου έως εξαντληθεί και τελικά δεν θα εκτιμήσουν αυτό που βλέπετε. Το εισιτήριό σας είναι καλό για 24 ώρες από τη στιγμή που θα μπείτε στο πρώτο αξιοθέατο. Έτσι, αν επισκεφτείτε το Φόρουμ και τον Παλατίνο Λόφο την πρώτη ημέρα και άρχισε, για παράδειγμα, στις 10 π.μ., μπορείτε να δείτε το Κολοσσαίο την επόμενη μέρα, για όσο διάστημα μπορείτε να εισαγάγετε από 10 am Σας προτείνουμε να εξαπλωθεί επίσκεψή σας πάνω από δύο μέρες.