Ταϊλάνδη Ναός εθιμοτυπία: Dos και Don’ts για την επίσκεψη Ναούς στην Ταϊλάνδη

Posted on

Ταϊλάνδη Ναός εθιμοτυπία: Dos και Don'ts για την επίσκεψη Ναούς στην Ταϊλάνδη
Πόσο περίπλοκη είναι Ταϊλάνδης εθιμοτυπία ναό; Όλες οι ταξιδιώτες για πρώτη φορά αισθάνονται λίγο νευρικός όταν εισέρχεται ένα από τα πολλά βουδιστικούς ναούς της Ταϊλάνδης για πρώτη φορά.

Είναι εντάξει για να λάβει φωτογραφίες της εικόνας του Βούδα; Θα πρέπει να σπεύσουν γρήγορα, όταν μοναχοί εισέλθουν στην αίθουσα για να προσκυνήσουν;

Αν δεν είστε ένα βουδιστικό – και τη θέση σε μερικά βραχιόλια, όπως σας ταξιδεύουν μέσα από τη Νοτιοανατολική Ασία δεν μετράνε – όλο το σκηνικό μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένη. Απλά, όταν έχετε αρχίσει να αισθάνονται άνετα, ένας ηλικιωμένος μοναχός αρχίζει να χτυπάει το γκονγκ δυνατά και σας στέλνει κρυπτογράφησης σε έναν πανικό πάλη-ή-πτήσης για τα παπούτσια σας έξω.

Κανείς δεν θέλει να είναι ο αγενής τουρίστα, ο οποίος φέρει κατά λάθος το χάος σε τέτοιο άλλο τρόπο γαλήνιο μέρος. Ευτυχώς, τα dos και don’ts της εθιμοτυπίας ναού είναι αρκετά απλό να ακολουθήσει.

Ναούς της Ταϊλάνδης, γνωστή ως wats, είναι κυριολεκτικά παντού. Πάνω από το 90 τοις εκατό του πληθυσμού της Ταϊλάνδης ακολουθεί το σχολείο Theravada του βουδισμού. Μερικοί ναοί είναι αρχαία και μυστηριακό. Άλλοι, όπως ο Λευκός Ναό της Τσιάνγκ Ράι, έχουν Batman και Kung Fu Panda ζωγραφισμένα στους τοίχους. Ανεξάρτητα, οι περισσότεροι ναοί στην Ταϊλάνδη είναι όμορφα και έχουν εξαιρετική ιστορική και πολιτιστική σημασία.

Αυτά δεν είναι τα μέρη να ενεργήσουν σαν μια απεχθής τουριστικές και χάος μέχρι ένα καλό πράγμα.

Επίσκεψη Ταϊλάνδη Ναοί

Δεν ταξίδι στην Ταϊλάνδη είναι πλήρης χωρίς να επισκεφθείτε μια επίλεκτη χούφτα των διάσημων ναών. Απλά προσέξτε μιας κατάστασης που μαστίζει πολλούς ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη: « wat . Εξουθένωση»

Προσπαθώντας να δούμε πάρα πολλούς ναούς σε μία εβδομάδα είναι ένας σίγουρος τρόπος για να γίνει καεί! Πάρτε το χρόνο για να απορροφήσουν ό, τι έχετε δει σε ένα ναό πριν σπεύσουμε να επισκεφθούν το επόμενο. Στην ιδανική περίπτωση, κοιτάζω προς τα πάνω τα στοιχεία (ηλικία, το σκοπό, τη σημασία, κλπ) πριν από την επίσκεψη ενός ναού – θα εκτιμήσετε την εμπειρία ακόμη περισσότερο.

Κάθε ναός έχει κάτι που το κάνει μοναδικό. Για παράδειγμα, τα ανακλινόμενα αγάλματα του Βούδα δεν είναι γραφτό να απεικονίσει Βούδα είναι τεμπέλης – γήινο σώμα του πεθαίνει από ασθένεια, ενδεχομένως τροφική δηλητηρίαση. Wat Naphrameru σε Αγιουτχάγια περιέχει ένα αρχαίο άγαλμα που απεικονίζει Βούδα ως πρίγκιπας στην κοσμική ενδυμασία πριν τη φώτιση – όπως οι εικόνες είναι όλο και πιο σπάνια.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, αλλά επισκέπτονται ναούς είναι συνήθως ένα δωρεάν πράγμα που πρέπει να κάνετε στην Ταϊλάνδη. Απλά μην καείτε από πολύ νωρίς!

Η ρύθμιση

Εκτός αν είστε επισκέπτονται την παράξενη Λευκό Ναό της Τσιάνγκ Ράι, μην περιμένετε την έκδοση Χόλιγουντ του Βουδισμού σε ναούς της Ταϊλάνδης. Μπορείτε σίγουρα δεν θα δείτε κανένα μοναχοί που ασκούν kung fu.

Ναοί δεν είναι πάντα απομακρυσμένες, μυστικιστική τόπους που βρίσκονται στην κορυφή βουνά. Το περίφημο Erawan Shrine στην Μπανγκόκ είναι κυριολεκτικά στη μέση του μια πολυσύχναστη πεζοδρόμιο. Wat Lan Khuat στο Isaan είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα μπουκάλια μπύρας!

Πηγαίνοντας σε μια προκατειλημμένη εικόνα θα μπορούσε να σας αναγκάσει να φύγει απογοητευμένος.

Οι μοναχοί στην Ταϊλάνδη

Οι μοναχοί στην Ταϊλάνδη συχνά στίγματα για κινητά τηλέφωνα, το κάπνισμα, ή να βγαίνει από το ίντερνετ καφέ μετά από έλεγχο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να παίζουν τα παιχνίδια!

Εκτιμάται ότι 200.000 – 30.000 μοναχοί περπατώντας στους δρόμους της Ταϊλάνδης σε κάθε δεδομένη στιγμή. Να χρησιμεύσει ως ένας μοναχός θεωρείται ως μέρος της ανάπτυξης ενός νέου ανθρώπου, ωστόσο, μόνο μια χούφτα παραμένουν μοναχούς. Μετά εκτίει ποινή σετ (συχνά τρεις μήνες) οι περισσότεροι θα έρθουν πίσω στην κοινωνία, να αρχίσει τη σταδιοδρομία, και να παντρευτούν.

Οι μοναχοί είναι συνήθως πολύ φιλικό. Δεν τρώνε τουρίστες. Αυτοί που δεν είναι πάρα πολύ ντροπαλός για να ζητήσει να εξασκήσουν τα Αγγλικά μαζί σας. Φοίτηση σε συνεδρία Μοναχός Συνομιλία σε Chiang Mai θα μπορούσε να σημαίνει εναλλαγή διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν μοναχό. Μην πανικοβάλλεστε! Επωφεληθείτε από την αλληλεπίδραση, ενώ εξακολουθεί να δείχνει σεβασμό. Αυτή είναι η ευκαιρία σας για να ρωτήσω σχετικά με την καθημερινή ζωή, ο Βουδισμός, ή οτιδήποτε άλλο που σας ενδιαφέρει.

Σεβασμός Συμβουλή: Όταν χαιρετισμό ή ευχαριστώντας ένα μοναχό για την εποχή του, να τους δώσουμε μεγαλύτερη wai – διάσημο προσευχή-σαν χειρονομία της Ταϊλάνδης με ελαφρά τόξο – από ό, τι συνήθως. Οι μοναχοί δεν αναμένεται να επιστρέψουν τη χειρονομία.

Η περιοχή Λατρεία Ναός

Ταϊλάνδη ναοί έχουν συνήθως ήσυχη λόγους σε μια αυλή που στεγάζουν μια αίθουσα συντονισμού ( bot ), αίθουσα προσευχής ( viharn ), stupas ( Chedi ), που ζουν κατοικίες ( Kuti ), κουζίνα, και ίσως ακόμη και αίθουσες διδασκαλίας ή διοικητικά κτίρια.

Η κύρια περιοχή για μοναχούς που περιέχει ένα άγαλμα του Φο είναι γνωστό ως ένα bot . Το bot είναι συχνά μόνο για τους μοναχούς, ενώ οι επισκέπτες – τουρίστες που περιλαμβάνονται – πηγαίνετε στο viharn (αίθουσα προσευχής) για να προσευχηθούν ή να δείτε εικόνες του Βούδα. Το πρόβλημα είναι ότι ο μοναχός μόνο περιοχή και ο λαϊκός περιοχή συχνά μοιάζουν πολύ στην διακόσμηση και την αρχιτεκτονική.

Σε μια ήσυχη ναό, για να βεβαιωθείτε ότι είστε εισέρχονται στο χώρο ανοικτό για το κοινό (το viharn ), απλά κοιτάξτε για αυτά τα πράγματα:

 • Σημάδια στα αγγλικά (π.χ., σας ζητά να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας) είναι ένας καλός δείκτης.
 • κουτιά δωρεά
 • Άλλοι προσκυνητές που δεν είναι μοναχοί

Παραδοσιακά, οι μοναχός-μόνο bots περιβάλλονται από οκτώ Sema πέτρες έξω σε ένα ορθογώνιο σχήμα. Αν δείτε μεγάλες, διακοσμητικές πέτρες σε ένα τετράγωνο γύρω από μια αίθουσα προσευχής, που πιθανώς να είναι το ένα για εσάς.

Πώς να δράσουμε Κοντά Βούδα Εικόνες

Οι περιοχές αυτές είναι προφανώς πιο ιερές από άλλα μέρη του ναού. Λίγα κανόνες της εθιμοτυπίας ναού θα πρέπει να ακολουθηθεί μπείτε στο κύριο χώρο λατρείας:

 • Αφαιρέστε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο viharn εκτός εάν έχουν ήδη κατευθύνονται προς τους αφήσει έξω.
 • Μην πατάτε ή να σταθεί στο κατώφλι πηγαίνει μέσα.
 • Περπατήστε γύρω από ιερά αντικείμενα μόνο σε μια δεξιόστροφη τρόπο.
 • Μην πάρει με τον τρόπο των κατοίκων της περιοχής που είναι πραγματικά εκεί για να προσκυνήσουν.
 • Προσπαθήστε να δημιουργήσετε αντίγραφα μακριά από το άγαλμα του Βούδα σε μικρή απόσταση πριν από γυρίζει πίσω σας.
 • Μην γυρίσετε την πλάτη σας, ενώ κοντά στα αγάλματα του Βούδα για να πάρουμε μια selfie!
 • Μην αγγίζετε ιερά αντικείμενα στο χώρο λατρείας.
 • Δεν είναι δυνατό, βλάκας μακριά, ή να ραγίσει αστεία.
 • Μην στρέφετε σε εικόνες του Βούδα.
 • Μην αυξήσει τον εαυτό υψηλότερη από την εικόνα του Βούδα (π.χ., κάθεται στο υπερυψωμένο σημείο για μια φωτογραφία).
 • Πάρτε θορυβώδες ή δυσαρεστημένοι παιδιά έξω από την περιοχή λατρείας.

Αν θέλετε να μείνετε – μοναχοί πραγματικά δεν με πειράζει αν το κάνετε – ο σωστός τρόπος για να καθίσουν μπροστά από μια εικόνα του Βούδα είναι να έχουμε τα πόδια μπαίνει κάτω από σας, όπως κάνουν οι προσκυνητές. Ενώ κάθεται, να αποφευχθεί δείχνοντας τα πόδια σας την εικόνα του Βούδα ή άλλους ανθρώπους. Αν μοναχοί έρχονται στην αίθουσα, να σηκώνεται μέχρι να τελειώσει μετάνοιες τους.

Όταν είστε έτοιμοι να φύγουν, δεν αυξάνουν τον εαυτό σας υψηλότερη από ό, τι το άγαλμα του Βούδα και προσπαθήστε να μην γυρίσει την πλάτη σας σε αυτό? πίσω μακριά αντ ‘αυτού.

Λήψη φωτογραφιών Μέσα Ναοί

Για τους ταξιδιώτες, το πιο κοινό έγκλημα είναι να ποζάρει για μια φωτογραφία ή selfie με την πλάτη μετατραπεί σε μια εικόνα του Βούδα.

Σε αντίθεση με την Ιαπωνία, όπου τη λήψη φωτογραφιών των αγαλμάτων του Βούδα ή την περιοχή λατρείας συνήθως παρακινδυνευμένο, κάτι τέτοιο είναι μια χαρά στην Ταϊλάνδη – εκτός αν είναι ένα σημάδι δηλώνει πως δεν πρέπει. Προσπαθήστε να μην πάρει τις φωτογραφίες των άλλων πιστών ενώ προσεύχονται.

Ναι, οι μοναχοί στην Ταϊλάνδη είναι εξαιρετικά φωτογενής, αλλά λήψη φωτογραφιών χωρίς να ρωτήσει, δεν είναι ωραίο. Είστε στο σπίτι και τον τόπο εργασίας τους.

Dos κατά την επίσκεψη σε ναό της Ταϊλάνδης

 • Μην αφαιρείτε τα καπέλα, γυαλιά ηλίου, και τα παπούτσια, όταν εισέρχεται σε μια περιοχή λατρείας.
 • Να φιμώσει το κινητό σας τηλέφωνο, αφαιρέστε τα ακουστικά και χαμηλώστε τη φωνή σας.
 • Να δείξουμε σεβασμό? τώρα δεν είναι η ώρα να μοιραστεί το τελευταίο ανέκδοτο που μόλις ακούσαμε.
 • Στέκεστε πάνω από το ξύλινο κατώφλι του ναού και όχι από πάνω του.
 • Να σηκωθούν όταν μοναχοί ή μοναχές εισέλθουν στην αίθουσα.

ντύνονται σεμνά

Η # 1 κανόνας της εθιμοτυπίας για την επίσκεψη της Ταϊλάνδης ναών είναι να ντύνονται σεμνά! Αποθηκεύστε τα σορτς κολύμπι και οροφή της δεξαμενής για την παραλία.

Αν και πολλοί wats σε τουριστικές περιοχές έχουν χαλαρώσει τα πρότυπά τους, λόγω του μεγάλου όγκου των επισκεπτών, είναι διαφορετική! Δείξε σεβασμό. Τώρα δεν είναι η ώρα για να φορέσει αυτό το Full Moon Party αμάνικο πουκάμισο εξακολουθεί να βάφονται με χρώμα λάμψη και σωματικά υγρά. Τα σορτς ή παντελόνι πρέπει να καλύπτει τα γόνατα. Στενό παντελόνι τέντωμα και κολλώδες κορυφές μπορεί επίσης να θεωρηθεί λίγο πολύ «σέξι».

Πραγματικά Σημαντικό: Μεγάλο μέρος της δημοφιλούς «Σίγουρα» και «Δεν υπάρχει χρόνος» μάρκες των ρούχων που πωλούνται σε backpackers στην Ταϊλάνδη απεικονίζουν θέματα από τον Βουδισμό και τον Ινδουισμό. Ένα πουκάμισο ακόμα και δείχνει Βούδα καπνίζοντας ένα αμβλύ. Μπορείτε να φανταστείτε πώς μοναχοί αισθάνονται σχετικά με αυτό το τρόπο.

Don’ts Ενώ επίσκεψη σε ένα ναό της Ταϊλάνδης

 • Μην στρέφετε σε ένα μοναχό ή άγαλμα του Βούδα, είτε με τα δάχτυλα ή τα πόδια.
 • Μην αγγίζετε ή να γυρίσει την πλάτη σας σε μια εικόνα του Βούδα.
 • Μην καπνίζετε, σούβλα, να μασάτε τσίχλα ή σνακ, ενώ το περπάτημα γύρω. Πολλοί μοναχοί Θεραβάντα δεν τρώνε μετά το μεσημέρι.
 • Μην ενοχλείτε τους μοναχούς ή οποιοσδήποτε άλλος που ήρθαν να προσκυνήσουν – αυτό περιλαμβάνει τη φωτογράφηση τους.

Οι γυναίκες της Ταϊλάνδης Ναοί

Οι γυναίκες δεν μπορεί ποτέ να αγγίξει ένα μοναχό ή ρόμπες του. Ακόμη και αγκαλιές από τη μητέρα του είναι εκτός ορίων, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε μοναχισμού. Αγγίζοντας ένα μοναχό για ατύχημα (δηλαδή, το βούρτσισμα κατά τις ρόμπες σε μια συσσωρευμένη θέση) απαιτεί από τον μοναχό για να εκτελέσει μια μακρά διαδικασία καθαρισμού (αν και αναγνωρίζει την επαφή).

Εάν πρέπει να παραδώσει ένα κάτι μοναχός (π.χ. χρήματα, ενώ πληρώνουν για μια μπριζόλα), τοποθετήστε το αντικείμενο προς τα κάτω και αφήστε τον μοναχό για να το πάρει. Χρησιμοποιήστε το δεξί σας χέρι.

Δίνοντας δωρεές σε ναούς της Ταϊλάνδης

Λίγο πολύ κάθε ναός στην Ταϊλάνδη έχει ένα ή περισσότερα κιβώτια δωρεάς μέταλλο. Οι δωρεές δεν απαιτείται ούτε αναμένεται. Κανείς δεν θα σας ντροπή για τη μη δωρεά. Αλλά αν πήρε φωτογραφίες και να απολαμβάνουν την επίσκεψή σας, γιατί να μην πέσει 10 έως 20 μπατ στο πλαίσιο για τη διέξοδο;

Μερικοί ναοί πωλούν μπιχλιμπίδια και τέτοια για να συγκεντρώσει τα χρήματα. Παρά το γεγονός ότι η αγορά μικρών αγαλμάτων του Βούδα είναι νόμιμη στην Ταϊλάνδη, τη λήψη τους από τη χώρα είναι τεχνικά παράνομο. Υποθέτοντας ότι δεν έχετε αγοράσει ένα ειδικό λείψανο ή αντίκες, τότε μάλλον δεν θα πάρει καμία ταλαιπωρία. Ακριβώς σε περίπτωση, μην τους δείξετε στους υπαλλήλους της μετανάστευσης, όπως εσείς σφραγίδα από την Ταϊλάνδη.

μοναχός Chat

Μερικά Ταϊλάνδης ναούς, ιδιαίτερα σε Chiang Mai, έχουν προγραμματιστεί «Μοναχός Chat» φορές, όταν οι τουρίστες επιτρέπεται να συναντηθεί με αγγλόφωνο μοναχοί δωρεάν. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τον Βουδισμό ή τι είναι σαν να ζουν σε ένα ναό.

Μην ανησυχείτε, οι μοναχοί δεν θα προσπαθήσουμε να σας μετατρέψει σε Βουδισμό επί τόπου. Η εμπειρία μπορεί να είναι πολιτιστικά και αξέχαστη, ειδικά αν σας ρωτήσω μερικές ερωτήσεις.

Αν κάθεστε σε μια ομάδα για να μιλήσει στο μοναχός, ποτέ δεν κάθονται υψηλότερο από αυτόν. Προσπαθήστε να καθίσετε με τα πόδια σας κάτω από σας να δείχνουν τον δέοντα σεβασμό. Αφήστε τον μοναχό να τελειώσει μιλώντας πριν να διακόψει με μια ερώτηση ή ένα σχόλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *