Τι είναι η πλατεία και πού είναι οι καλύτερες για να δείτε στην Ιταλία;

Posted on

Τι είναι η πλατεία και πού είναι οι καλύτερες για να δείτε στην Ιταλία;
Η πλατεία είναι μια ανοιχτή δημόσια πλατεία στην Ιταλία, συνήθως περιβάλλεται από κτίρια. Η ιταλική πλατεία είναι το κέντρο της δημόσιας ζωής. Συχνά θα βρείτε ένα μπαρ ή καφετέρια και μια εκκλησία ή δημαρχείο στην κεντρική πλατεία. Πολλές από τις μικρές και μεγάλες πόλεις της Ιταλίας έχουν όμορφες κεντρικές πλατείες με διακοσμητικά αγάλματα ή σιντριβάνια.

Τι είναι με μια λέξη;

Ενώ η λέξη πλατεία μπορεί να είναι ισοδύναμο με «πλατεία» στα αγγλικά, δεν πρέπει να είναι τετράγωνο ή ακόμη και ορθογώνιο σχήμα. Σε Λούκα, η Piazza dell’Anfiteatro είναι ένας ανοιχτός χώρος σε ένα πρώην αμφιθέατρο και παίρνει οβάλ σχήμα του.

Μία από τις χαρές της περιοδεία στην Ιταλία είναι να περνούν το χρόνο τους κάνοντας τίποτα ( πολύ Niente ) σε μια καφετέρια που βρίσκεται σε ένα ιστορικό πλατεία, μόνο για τα άτομα που παρακολουθούν, αλλά να γνωρίζει ότι περίφημο πλατείες όπως η πλατεία του Αγίου Μάρκου της Βενετίας, κάθεται σε ένα τραπέζι για μια το ποτό μπορεί να είναι πολύ ακριβό. Αν αποφασίσετε να πάρετε ένα τραπέζι σε μια κεντρική πλατεία, μάλλον θα θέλετε να περάσετε κάποιο χρόνο απολαμβάνοντας τη σκηνή? δεν χρειάζεται να νιώθουν ότι πιέζονται να εγκαταλείψουν το τραπέζι σας αφού έχετε αγοράσει ένα ποτό.

Ενώ τα περισσότερα μπαρ και καφετέριες συνήθως δεν είναι τόσο ακριβά όσο εκείνες στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, υπάρχει συχνά μια χρέωση υπηρεσιών για τους πίνακες στο εσωτερικό και μια μεγαλύτερη χρέωση υπηρεσιών για αυτά τα εξωτερικούς χώρους. Αν υπάρχει ζωντανή μουσική ή άλλα κέντρα διασκέδασης, μπορεί επίσης να υπάρχει ένα επιπλέον χρέωση για αυτό.

Εκδηλώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερες ΧΑΜΗΛΕΣ , καθώς και εβδομαδιαία ή ημερήσια αγορές. Piazza delle Erbe δείχνει μια πλατεία που χρησιμοποιείται για μια αγορά λαχανικών (αυτό μπορεί να είναι ιστορική, και όχι την τρέχουσα χρήση στην πλατεία).

Η πλατεία μπορεί να ρυθμιστεί με τραπέζια για ένα Sagra , ή φεστιβάλ, όπου θα σερβίρεται φαγητό, μαγειρεμένο από τους ντόπιους με πάθος για το μαγείρεμα. Το καλοκαίρι υπαίθριες συναυλίες μουσικής είναι συχνά πραγματοποιήθηκε σε μια πλατεία, συνήθως δωρεάν, και τη μετάβαση σε μία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συμμετάσχουν της ιταλικής ζωής και του πολιτισμού.

5 κορυφαίες ΧΑΜΗΛΕΣ (πληθυντικός της Piazza) για να δείτε στην Ιταλία

  • Piazza Navona στη Ρώμη, μία φορά το ρωμαϊκό στάδιο, είναι το σπίτι σε τρεις περίφημου μπαρόκ σιντριβάνια. Είναι επίσης ένα καλό μέρος για να δοκιμάσετε την Tartufo παγωτό επιδόρπιο.
  • Piazza della Signoria στη Φλωρεντία είναι πιο διάσημη πλατεία της πόλης, όπου θα δείτε το Palazzo Vecchio, το δημαρχείο της πόλης.
  • Piazza del Campo στη Σιένα, Τοσκάνη, είναι ένα άλλο περίεργο σχήμα «πλατεία», αυτό απλώνεται σαν βεντάλια. Είναι η πόντιση ενός από τα πιο διάσημα φεστιβάλ της Ιταλίας, την ιπποδρομία για το Palio Σιένα.
  • Piazza del Popolo στη μεσαιωνική πόλη του Ascoli Piceno λέγεται από πολλούς Ιταλούς να είναι η πιο όμορφη πλατεία της Ιταλίας.
  •  Prato della Valle στη βόρεια ιταλική πόλη της Πάδοβας, ένα άλλο οβάλ πλατεία που ήταν ένα ρωμαϊκό στάδιο, είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Ιταλίας.

Piazza προφοράς:

π AH TZA

πληθυντικός του piazza: ΧΑΜΗΛΕΣ