Τσιάνγκ Μάι Wat Phra Αυτό Doi Suthep: Ο πλήρης οδηγός

Posted on

Τσιάνγκ Μάι Wat Phra Αυτό Doi Suthep: Ο πλήρης οδηγός

Chiang Mai είναι μια πόλη γεμάτη με ναούς. Όπως μπορείτε να εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη δεν μπορείτε να περπατήσετε περισσότερο από μερικά πόδια χωρίς να δει μια και είναι όλα καλά αξίζει το χρόνο σας ως ταξιδιώτης. Αλλά ένας από τους πιο ιερούς ναούς βόρεια της Ταϊλάνδης, αυτός που στεφανώνει το βουνό Doi Suthep στα δυτικά προάστια της Chiang Mai, είναι σίγουρα κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Σχεδιασμού ένα ταξίδι μέχρι το βουνό για να δείτε το ναό είναι μια αρκετά εύκολη προσπάθεια από Chiang Mai και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνει. Δεν έχει σημασία ποια είναι η επιλογή που θα επιλέξετε, η θέα από το ναό και την ομορφιά της γύρω περιοχής κάνουν για μια αξιόλογη ημερήσια εκδρομή από την πόλη.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα Wat Phra Αυτό Doi Suthep, φτάνουν εκεί, και τι να περιμένουμε κατά την άφιξή σας.

Ιστορία

η ίδια Suthep είναι μια περιοχή της δυτικής πόλης Chiang Mai και ένα που παίρνει το όνομά της από το παρακείμενο βουνό (doi σημαίνει βουνό στη βόρεια της Ταϊλάνδης), και το ναό στην κορυφή, Wat Phra Αυτό Doi Suthep, βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού. Το βουνό, καθώς και τις γειτονικές Doi Pui, αποτελούν Doi Suthep-Pui Εθνικό Πάρκο. Όσον αφορά το εντυπωσιακό ναό, την κατασκευή στο Wat Doi Suthep ξεκίνησε το 1386 και, σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο ναός χτίστηκε για να κρατήσει ένα κομμάτι οστού από τον ώμο του Βούδα.

Ένα από αυτά τα οστά τοποθετήθηκε σε ένα ιερό λευκό ελέφαντα (ένα σημαντικό σύμβολο στην Ταϊλάνδη), ο οποίος στη συνέχεια ανέβηκε στο βουνό Doi Suthep και σταμάτησε κοντά στην κορυφή. Μετά διαλαλούν τρεις φορές, ο ελέφαντας που προβλέπεται και απαλά απεβίωσε στη ζούγκλα. Ο τόπος όπου βάζει τώρα είναι η περιοχή όπου ναό Doi Suthep ιδρύθηκε.

Πώς να φτάσετε στο Wat Phra Αυτό Doi Suthep

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πάρετε τον εαυτό σας Doi Suthep για να δείτε Wat Phra Αυτό Doi Suthep, συμπεριλαμβανομένων των ενοικίαση ενός αυτοκινήτου, μια μοτοσικλέτα ή σκούτερ, αν είστε ένας έμπειρος αναβάτης, πεζοπορία, να πάρει μια βόλτα σε ένα κόκκινο Songthaew (κόκκινα φορτηγά που λειτουργούν ως κοινόχρηστο ταξί σε όλη την Τσιάνγκ Μάι), την πρόσληψη ενός Songthaew κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, είτε κάνοντας μια ξενάγηση.

Οδήγηση: Αν αποφασίσετε να οδηγήσετε τον εαυτό σας (είτε μέσω αυτοκίνητο ή μηχανάκι), θα πρέπει να παίρνετε το 1004 (που ονομάζεται επίσης Huay Kaew Road) προς το ζωολογικό κήπο του Chiang Mai και περνώντας Μάγια Mall στη διαδρομή. Η διαδρομή είναι μια ευθεία, αλλά ο ίδιος ο δρόμος έχει κάποιες στροφές, έτσι ώστε ο καθένας με ελάχιστη μοτοσικλέτα ή σκούτερ εμπειρία θα πρέπει να εξετάσει εναλλακτικές μεταφορές. Αλλά αν έχετε διεθνείς οδηγούς σας άδεια και να αισθάνονται άνετα οδήγηση, αυτό είναι μια καλή επιλογή DIY μέχρι το βουνό. Οδηγήστε μέχρι το δρόμο τελικά διευρύνει και να βλέπετε τα πλήθη και τις σημαίες στα δέντρα.

Κάνοντας μια Songthaew: Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να φτάσετε στο Wat Phra Αυτό Doi Suthep είναι μέσω των πολλών κόκκινο songthaews που εκτελούν στους δρόμους της Chiang Mai. Αν θέλετε να πάρετε ένα στο ναό, που φεύγουν από Huay Kaew Οδό κοντά στο ζωολογικό κήπο, με κόστος 40 μπατ ανά άτομο ανά διαδρομή. Κανονικά οι οδηγοί περιμένουν οκτώ έως 10 επιβάτες πριν από την αναχώρηση.

Μπορείτε επίσης να songthaews τσάρτερ από οποιοδήποτε σημείο της πόλης, το οποίο είναι μια καλή επιλογή αν ταξιδεύετε με μια ομάδα. Αυτό θα κοστίσει 300 THB για μονή διαδρομή (όπως πολλοί άνθρωποι όπως μπορείτε να χωρέσει), ή 500 THB αν θέλετε ο οδηγός να περιμένει στην κορυφή και να σας φέρει πίσω μετά την επίσκεψη του ναού.

Πεζοπορία : Όποιος στη διάθεση για κάποια άσκηση μπορούν να επιλέξουν να περπατήσετε μέχρι το ναό, μέσω του δρόμου Suthep, παρελθόν Τσιάνγκ Μάι Πανεπιστήμιο για να βρει την έναρξη της πεζοπορίας. Όταν βλέπετε μια καταπράσινη περιοχή, θα παρατηρήσετε κάποιες πινακίδες και ένα σημάδι ανάγνωση «Nature Πορεία». Στρίψτε δεξιά αυτό το στενό δρόμο, να πάω κατευθείαν για περίπου 100 μέτρα, στη συνέχεια να λάβει το πρώτο (και μόνο) αριστερά. Ακολουθήστε το δρόμο προς το κεφάλι μονοπάτι.

Μόλις φτάσετε στη βάση του ναού, έχετε δύο επιλογές για να πάρει σε αυτό. Μπορείτε να περπατήσετε μέχρι τα 306 βήματα εάν αισθάνεστε ενεργητικός, ή μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ τελεφερίκ-style, η οποία διαρκεί από 6:00 πμ – 18:00 μ.μ.. Το τέλος είναι 20 THB για Ταϊλανδοί και 50 THB για τους αλλοδαπούς.

Σχέδιο

Μόλις είστε στο βουνό (με ό, τι μέθοδο που έχετε επιλέξει), θα δείτε ένα μεγάλο σύμπλεγμα περίπτερα με σουβενίρ και υπαίθριους πάγκους που πωλούν τρόφιμα και ποτά πριν από το κεφάλι μέχρι το ναό. Πιάσε ένα σνακ αν είστε πεινασμένοι, και τότε ήρθε η ώρα να ανέβει η σκάλα 306-βήμα (ή να πάρετε το τελεφερίκ). Η σκάλα πλαισιώνεται από όμορφους διακοσμημένους Naga (περίτεχνα φίδια) και καθώς περπατάτε, η μεγαλοπρεπής σκάλα είναι ένα ιδανικό μέρος για να τραβήξετε φωτογραφίες.

Η βεράντα στην κορυφή των βημάτων είναι όπου θα βρείτε ένα άγαλμα του λευκού ελέφαντα που (όπως ο θρύλος λέει) έφερε το λείψανο του Βούδα στην κατοικία του με την αιτιολογία ναού. Αυτό είναι επίσης όπου θα βρείτε διάφορα άλλα ιερά και τα μνημεία για να εξερευνήσετε. Ο ναός χωρίζεται σε εξωτερική και εσωτερική βεράντες και τα βήματα οδηγούν στο εσωτερικό ταράτσα όπου υπάρχει διάδρομος γύρω από την χρυσή Chedi (ιερό) κατοχυρώνουν την λείψανο. Οι λόγοι είναι πλούσια και ειρηνική και υπάρχουν πολλά σημεία για τα καλά ops φωτογραφία ή απλά απλά ήσυχη περισυλλογή.

Τι να περιμένεις

Σχέδιο για να περάσετε τουλάχιστον μια-δυο ώρες να εξερευνήσετε το ναό και την γύρω περιοχή και αν έχετε περισσότερο χρόνο, υπάρχει η επιλογή να περπατήσετε διάφορα μονοπάτια και να κολυμπήσετε στα καταρράκτες στο εθνικό πάρκο που είναι το σπίτι στο ναό. Η είσοδος στο ναό κοστίζει 30 THB ανά άτομο και ως σχεδιάζετε το ταξίδι σας, να θυμάστε ότι το φόρεμα πρέπει να είναι σεβαστό, που σημαίνει μικρή και οι ώμοι και τα γόνατα θα πρέπει να καλύπτονται. Αν ξεχάσετε, αναδιπλώνεται είναι διαθέσιμη σε περίπτωση ανάγκης. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας κατά την είσοδό τους στο ναό.

Κάτι άλλο πρέπει να θυμάστε είναι ότι Wat Phra Αυτό Doi Suthep μπορεί να πάρει πολύ απασχολημένος, οπότε αν μπορείτε, προσπαθήστε να φορά την επίσκεψή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διαφορετικά, μια ημερήσια εκδρομή στο ναό κάνει για μια εκδρομή δροσιστικό και πολιτιστικά ενδιαφέροντα ημέρα (ή μισή ημέρα) από Chiang Mai.

Καλύτερες στιγμές

Δεν είναι μυστικό ότι Chiang Mai είναι το σπίτι για πολλούς ναούς, που μπορεί να έχετε δει αρκετές από μία επίσκεψη στην πόλη της Βόρειας Ταϊλάνδης. Αλλά ακόμα και αν είχατε την αφθονία σας ναών (ή νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα), σχεδιάζει ένα ταξίδι Wat Doi Suthep αξίζει το χρόνο σας για να δείτε, ακόμη και αν μόνο για τις προβολές φωτογραφιών-αξίζει.

Εκτός από τις προαναφερθείσες απόψεις, το χρυσό, αστραφτερά ίδια ναός είναι highlight, αλλά μην βιαστείτε την επίσκεψή σας. Υπάρχει κάτι όμορφο για να δείτε σε κάθε στροφή.

Wat Phra Αυτό Doi Suthep ναού στεγάζει επίσης ένα κέντρο διαλογισμού, όπου και οι δύο ντόπιοι και οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν και διαλογισμό πρακτική.