Skip to main content

Χρειάζεστε μια βίζα για να επισκεφθούν την Ιταλία;

Χρειάζεστε μια βίζα για να επισκεφθούν την Ιταλία;

Ενώ θεωρήσεις δεν απαιτούνται πάντα για να επισκεφθείτε την Ιταλία, οι επισκέπτες από ορισμένες χώρες απαιτείται για να πάρει βίζα πριν από το ταξίδι στην Ιταλία. Επιπλέον, οι περισσότεροι πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται να έχουν θεώρηση αν επισκέπτονται την Ιταλία για περισσότερο από 90 ημέρες ή αν σχεδιάζετε να εργαστούν στην Ιταλία. Ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε βίζα, θα χρειαστείτε ένα έγκυρο διαβατήριο.

Από την υποχρέωση θεώρησης μπορεί να αλλάξει, είναι πάντα προτιμότερο να ελέγχει για τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησής σας πριν ταξιδέψετε.

Τι είναι η Ζώνη Σένγκεν

Όπως μπορείτε έρευνα απαιτήσεις διαβατήριο και βίζα για την Ιταλία, θα δείτε τον όρο «ζώνη Σένγκεν» ή «Χώρος Σένγκεν». Ο χώρος Σένγκεν αποτελείται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που έχουν καταργήσει τους εσωτερικούς ελέγχους διαβατηρίων στα σύνορα.

Επειδή οι χώρες αυτές επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των πολιτών και των επισκεπτών της ΕΕ, μόλις τεθεί σε χώρα της ζώνης του Σένγκεν ένας ταξιδιώτης, είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα. Ο περιορισμός είναι ότι οι περισσότεροι επισκέπτες μπορούν να μείνουν μόνο κατ ‘ανώτατο όριο 90 ημερών στον χώρο Σένγκεν. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγκαταλείψουν το χώρο Σένγκεν για τουλάχιστον 90 ημέρες πριν από τους επιτρέπεται να εισέλθει εκ νέου και να ταξιδέψουν και πάλι για άλλες 90 ημέρες.

Οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά

Εάν είστε πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά και επιθυμούν να επισκεφθούν την Ιταλία για 90 ημέρες ή λιγότερες, που δεν χρειάζονται θεώρηση.

Τι χρειάζεσαι? Οι τουρίστες πρέπει να έχουν ένα έγκυρο διαβατήριο που λήγει περισσότερες από 90 ημέρες μετά την έξοδό σας χώρο Σένγκεν της ΕΕ.

Έτσι, αν φτάσετε 1ης Ιουνίου και σχεδιάζουν να παραμείνουν 90 ημέρες μέχρι τις 29 Αυγούστου θα πρέπει να έχετε διαβατήριο που ισχύει μέχρι τουλάχιστον 90 ημέρες μετά τις 29 Αυγούστου.

Στο σημείο εισόδου σας στο Χώρο Σένγκεν αν αυτό είναι το αεροδρόμιο της Ρώμης, το Παρίσι ή τη Βαρκελώνη, για παράδειγμα, θα χρειαστεί να αποδείξει ένα εισιτήριο μετ ‘επιστροφής στη χώρα καταγωγής σας ή σε χώρα εκτός Σένγκεν.

Ο εκτελωνιστής μπορεί να ζητήσει σχετικά με το σκοπό του ταξιδιού σας, όπου θα μείνετε, τι άλλες χώρες που σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Ακόμα κι αν δεν θα έχετε ένα κομμάτι χαρτί με την ένδειξη «βίζα», θα είναι κατ ‘ουσίαν στην Ιταλία με τουριστική βίζα, το οποίο είναι καλό για 90 ημέρες.

Ακούγεται περίπλοκο, αλλά είναι πραγματικά πολύ απλό. Μπορείτε να ταξιδέψει στην Ιταλία και στο εσωτερικό των χωρών της ζώνης του Σένγκεν της ΕΕ για συνολικά 90 ημέρες, χρονικό διάστημα. Ως τουρίστας, δεν μπορείτε να διαμένει νόμιμα στην Ιταλία ή του χώρου Σένγκεν για περισσότερο από 90 ημέρες. Δεν μπορεί να έρθει στην Ιταλία (ή Σένγκεν) με ανοιχτές σχέδια για να προσπαθήσουν να παραμείνουν περισσότερο, να αναζητήσει μια θέση εργασίας ή να αποφασίσετε αν θέλετε να μετακινήσετε μακροπρόθεσμα.

Πριν περάσουν 90 ημέρες, θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ιταλία και την περιοχή Σένγκεν, και να μείνουν έξω για τουλάχιστον 90 ημέρες πριν από την επίσκεψη και πάλι. Ακούγεται άκαμπτο, αλλά είναι ένα από την Ιταλία και τα μέσα για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης της ΕΕ.

Πώς να ξέρει εάν χρειάζεστε ένα Visa

Για να μάθετε αν χρειάζεστε βίζα, πάει να της ιταλικής κυβέρνησης Visa για την Ιταλία  ιστοσελίδα. Εκεί θα επιλέξετε την ιθαγένεια και τη χώρα διαμονής σας, πόσο καιρό σκοπεύετε να μείνετε (έως 90 ημέρες ή περισσότερο από 90 ημέρες), και ο λόγος για την επίσκεψή σας.

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε ως τουρίστας, επιλέξτε τον τουρισμό .

Κάντε κλικ για να επιβεβαιώσει για να δείτε αν χρειάζεστε βίζα. Αν ταξιδεύετε ως φοιτητής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, ίδρυμα το σπίτι σας ή το σχολείο στην Ιταλία, όπου και αν είστε εγγεγραμμένος για να σπουδάσουν, θα σας βοηθήσει να κανονίσετε να διαμένει νόμιμα στην Ιταλία.

Πώς να πάρει ένα ιταλικό Visa

Εάν χρειάζεστε βίζα, η Visa για την Ιταλία ιστοσελίδα θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα που σας λέει τι απαιτείται με συνδέσμους για τα απαραίτητα έντυπα, πού να ισχύουν, και το κόστος. Υποβολή της αίτησης δεν εγγυάται ότι θα πάρετε μια βίζα, ώστε να μην ταξιδέψουν μέχρι να έχετε την πραγματική θεώρηση.

Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις ή χρειάζεστε βοήθεια με την αίτηση θεώρησης σας, θα βρείτε επίσης μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτήν τη σελίδα. Απευθύνετε τις ερωτήσεις των θεωρήσεων που έχετε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δίνονται για την πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας στην οποία ζείτε.

Σημαντικές θεωρήσεων και ταξιδιωτικές συμβουλές:

  • Να είστε βέβαιος να υποβάλουν αίτηση για βίζα σας αρκετά εκ των προτέρων πότε σκοπεύετε να ταξιδέψετε. Κρατήστε αντίγραφα όλων των εγγράφων και εντύπων που με τη σειρά του και να φέρει τα δικαιολογητικά έγγραφα μαζί σας όταν ταξιδεύετε.
  • Αν δεν έχετε τα κατάλληλα έγγραφα στο χέρι, όταν φτάσετε στην Ιταλία (ή του χώρου Σένγκεν) θα απαγορεύεται η είσοδος. Αν ανακαλυφθεί στην Ιταλία για ένα ληγμένο τουριστική βίζα (που σημαίνει ότι έχετε μείνει περισσότερο από 90 ημέρες), θα σας σταλεί άμεσα από την Ιταλία και την περιοχή Σένγκεν, με δικά σας έξοδα. Δεν συνιστάται να μείνετε παρελθόν του προβλεπόμενου χρόνου επιτρέπεται.