Όλα για το Jardin des Tuileries στο Παρίσι

Posted on

Όλα για το Jardin des Tuileries στο Παρίσι

Βρίσκεται ακριβώς δυτικά της επιβλητικό Μουσείο του Λούβρου και το πρώην ανάκτορο, το καταπράσινο επίσημη κήπο στο κέντρο του Παρισιού γνωστή ως το Jardin des Tuileries είναι μέρος της ίδιας (αρχικά βασιλικό) περίπλοκη.

Ένα από τα πιο όμορφα και πιο πολυπόθητο κήπους στην πρωτεύουσα, είναι προφέρεται «twee-luh-Reehs», το όνομά του από τα πλακάκια εργοστάσια που βρισκόταν εδώ ήδη από τη μεσαιωνική περίοδο. Μετατρέπεται σε καταπράσινους κήπους για τη μοναρχία κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα και να γίνει σε δημόσιο χώρο, μετά τη Γαλλική Επανάσταση, η Tuileries είναι μια ιδιαίτερα συνιστώμενη στάση για οποιαδήποτε πρώτη φορά ταξίδι στο Παρίσι.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της άνοιξης, όταν οι κήποι ξέσπασε σε vibrants χρώματα.

Αλλά πολύ περισσότερο από ένα όμορφο πάρκο της οποίας ανθίζει και σχολαστικά περιποιημένα θάμνο να είναι εύκολο για τα μάτια και ένα ωραίο μέρος για μια βόλτα, το Tuileries είναι εμποτισμένο με αιώνες της γαλλικής ιστορίας. Είναι μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, μέρος του ιστορικού τέντωμα παράλληλα με τις Σηκουάνα όχθες του Παρισιού για να ονομαστεί ως πολύτιμη πολιτιστική και ιστορική περιοχή.

Πρώτα καθιερωθεί ως τους βασιλικούς κήπους της γαλλο-ιταλικής Βασίλισσα Μαρία των Μεδίκων το 1564, το Tuileries διαθέτει κομψή αγάλματα από τη γαλλική γλύπτες συμπεριλαμβανομένων Αριστίντ Μαγιόλ και Auguste Rodin? δεντροστοιχίες λωρίδες ιδανικό για ένα ρομαντικό περίπατο, και λίμνες, όπου τα παιδιά μπορούν να πλέουν ιστιοπλοϊκά παιχνίδι και οι ενήλικες μπορούν να χαλαρώσετε γύρω στις καρέκλες, αναπαύεται πόδια τους μετά από μια κουραστική πρωί της αξιοθέατα. Στεγάζει επίσης δύο επιτόπου μουσεία που διαθέτει αριστουργήματα από τον Claude Monet και περιστρεφόμενα εκθέματα σύγχρονης τέχνης και φωτογραφίας, εστιατόρια, και μια ετήσια έκθεση ότι τα παιδιά θα χαρούν.

Τοποθεσία & Δρομολόγια:

Το Jardin des Tuileries βρίσκεται n 1ο διαμέρισμα του Παρισιού (περιφέρεια), αμέσως δυτικά του Μουσείου του Λούβρου, που εκτείνεται κατά μήκος του δημοφιλή, τουριστική βαριά οδική αρτηρία της Rue de Rivoli στο κομψό Place de la Concorde . Είναι, επίσης, σε απόσταση αναπνοής από το ένα του Παρισιού τα πιο δημοφιλή και υψηλής μόδας, εμπορικές περιοχές και γύρω από Rue St-Honoré.

Διεύθυνση:  Jardin des Tuileries: Rue de Rivoli / Place de la Concorde

Μετρό:  Tuileries (Γραμμή 1)

Μνημεία και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση:

Μουσείο του Λούβρου:  Επισκεφθείτε την περίφημη συλλογή στο τεράστιο μουσείο και πρώην βασιλικό παλάτι, πριν ή μετά τη λήψη μια χαλαρή βόλτα στα Tuileries.

Place de la Concorde: Αυτό το μεγάλο, πολυσύχναστη πλατεία χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή οβελίσκος του Λούξορ, μια αιγυπτιακή μνημείο που είναι πάνω από 3.300 χρόνια παλιά και ότι ήταν προικισμένος στη Γαλλία στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Από την τεράστια, χαοτική πλατεία, μπορείτε να διαβλέψει την αρχή της Avenue des Champs-Elysées, που εκτείνεται από την Αψίδα του Θριάμβου στο βάθος.

Το Concorde διαθέτει επίσης συναρπαστικά σκοτεινή ιστορία: η γκιλοτίνα ιδρύθηκε εδώ μετά τη Γαλλική Επανάσταση του 1789? τόσο ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΣΤ και η σύζυγός του, Βασίλισσα Μαρία-Αντουανέτα, εκτελέστηκαν εδώ, μαζί με πολλούς άλλους πολιτικούς αντιφρονούντες και βασιλικό στοιχεία.

Palais Royal: Αυτή η όμορφη πλατεία και το πρώην ανάκτορο είναι ένα ιδανικό μέρος για μπουτίκ και χαλάρωσης για λίγα λεπτά στον ήλιο. Ήταν η πρώην κατοικία του βασιλιά Λουδοβίκου XIII και πριν από αυτό, το Καρδινάλιος Ρισελιέ? το τελευταίο που χτίστηκε το 1692. Υπάρχει επίσης ένα εστιατόριο με 3 αστέρια Michelin, Le Grand Véfour, στο βόρειο άκρο της γκαλερί.

Palais Garnier: Κάντε μια βόλτα μέχρι το μεγαλοπρεπές Avenue de l’Opera για να φτάσει αυτό το πολυτελές πρώην όπερα (τώρα το σπίτι του Εθνικού Μπαλέτου? Οι όπερες εκτελούνται κατά κύριο λόγο αυτές τις μέρες στην Όπερα της Βαστίλης).

Η είσοδος, Ώρες Λειτουργίας & Προσβασιμότητα

Η είσοδος στους κήπους είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, και η Tuileries είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων δημόσιων αργιών. Πρέπει να εκκενώσει τον κήπο 30 λεπτά πριν από το κλείσιμο φορές

Εποχιακή ώρες: Από την τελική Κυριακή του Μαρτίου έως 31 Μαΐου και την 1η Σεπτεμβρίου έως το τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, οι κήποι είναι ανοιχτό από τις 7:00 πμ – 21.00 μμ.

Από 1 Ιουν – 31 Αύγ, ο κήπος είναι ανοιχτό από τις 7:00 πμ – 23:00 μμ.

Από την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου για το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου: επτά και τριάντα-19.30 μ.μ..

Προσιτότητα:

Όλες οι είσοδοι στον κήπο και πολλά από τα μονοπάτια είναι προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια: σε αυτά περιλαμβάνονται τα τρία κύρια σημεία πρόσβασης σε 206 rue de Rivoli, Place de la Concorde και Place du Carrousel.

Υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις για τους επισκέπτες με προβλήματα ακοής, όρασης και διανοητικές αναπηρίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στο Παρίσι με ειδικές ανάγκες, δείτε αυτή τη σελίδα .

Από μοναρχία στην Επανάσταση και Δημοκρατία: Ένας κήπος Βρεγμένα στην Ιστορία

Γνωστό ως ένα κέντρο για τους κατασκευαστές πλακιδίων και αγγειοπλάστες από τη μεσαιωνική περίοδο, η Κεραμεικού έγινε ένα βασιλικό κήπο του 16ου αιώνα κάτω Βασίλισσα Μαρία των Μεδίκων. Ήθελε να διαμορφώσει ένα παλάτι και τους κήπους στην εικόνα των ιθαγενών της Φλωρεντίας της μετά το θάνατο του συζύγου της, ο βασιλιάς Ερρίκος Β ‘.

Διέταξε την κατασκευή του (από-καταστροφή) Palais des Tuileries και ανέθεσε Αντρέ Λε Νοτρ να σχεδιάσει πλούσιο επίσημη κήπους ορατή από το παλάτι. Δυστυχώς, το παλάτι καταστράφηκε σε μια φοβερή πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της «γαλλικής Κομμούνα» του 1871.

Αρχικά προορίζεται ως ιδιωτικό κήπο για Μεδίκων και αργότερα για τη Louis XIII και XIV, βασιλείς πέρασε στα Tuileries ως ένδειξη προνόμιο και κύρος τους? ήταν μόνο μετά την Γαλλική Επανάσταση του 1789 ότι οι κήποι άνοιξαν στο ευρύ κοινό.

Στις αρχές του 18ου αιώνα, όπως αναπτύχθηκε περαιτέρω το κήπο, αγάλματα από τους κορυφαίους καλλιτέχνες τέθηκαν υπό τη βασιλεία του Λουδοβίκου XV για τη συμπλήρωση των topiary, δέντρα και λουλούδια. Γλύπτες συνέχισαν να ανεγείρει κομμάτια εκεί από τότε, καθιστώντας το Tuileries ένας σημαντικός τόπος για τη σύγχρονη τέχνη και τη δημιουργία. Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μουσεία και συλλογές τέχνης στις εγκαταστάσεις.

Κύρια Χαρακτηριστικά & Τι να κάνετε σε κήπους 

Εκτός του ότι είναι ένα υπέροχο μέρος για να περπατήσετε, τον ήλιο και να διαβάσετε σχετικά με τις πράσινες μεταλλικές καρέκλες με θέα τις κατάφυτες ταράτσες και ιστιοφόρα από τις τεχνητές λίμνες, υπάρχουν μυριάδες πράγματα να κάνουμε και να απολαύσετε στο Jardin du Luxembourg.

Όσοι ενδιαφέρονται για την βοτανική και φυτικά είδη που δεν θα είναι απογοητευμένοι με ένα ταξίδι στους κήπους: εκτείνεται πάνω από 30 εκτάρια, η Tuileries διαθέτει περίπου 35 είδη δέντρων, και δεκάδες ποικιλίες flowers– από μονοετή να perennials– άνθηση την άνοιξη και τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα στις κεντρικές κρεβάτια είναι γνωστή ως η «Μεγάλη Carré». Η εκπληκτική συμμετρία και την ομορφιά των κήπων οφείλεται στο διάσημο αρχιτέκτονα βασιλικό τοπίο Andre Le Notre, ο οποίος επίσης διαμορφωμένους κήπους των Βερσαλλιών και το λιγότερο γνωστά, αλλά εντυπωσιακά αρμονική,  Chateau Vaux-le-Vicompte .

Για τους λάτρεις της γλυπτικής, τον κήπο, όπως και η αδελφή της στο Λουξεμβούργο, μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα μεγάλα υπαίθρια μουσεία της πρωτεύουσας. Δεκάδες αξιόλογα αγάλματα από γνωστούς καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένων των Ροντέν και το Μαγιόλ κοσμήσει τις εγκαταστάσεις? σύγχρονους καλλιτέχνες, επίσης, την εγκατάσταση τακτικά κομμάτια εδώ, μεταξύ άλλων και για την ευκαιρία της FIAC, ετήσια έκθεση σύγχρονης τέχνης της πόλης.

Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν ιστιοφόρα παιχνίδι στις λίμνες, εκμεταλλευόμενοι τις πολλές μόνιμες παιδικές χαρές στον κήπο, τα τραμπολίνα και βόλτες με πόνι, και η ετήσια έκθεση / καρναβάλι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (δείτε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες).

Τέλος, άσκοπες βόλτες μέσα από τις τεράστιες εγκαταστάσεις , εξερευνώντας τις διάφορες θεματικές κήπους και χαλάρωση γύρω από τις βρύσες, είναι ένα χόμπι που απολαμβάνουν οι locals– ακόμα και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων το γεύμα τους. Επωφεληθείτε από τη χαλαρή ατμόσφαιρα και να χρησιμοποιήσετε το χρόνο εδώ για κάποιο απλό στοχασμό.

Ετήσια Έκθεση / Καρναβάλι στις Tuileries 

Ένα ετήσιο γεγονός ότι οι ντόπιοι και οι τουρίστες και οι δύο λατρεύουν στον κήπο είναι η ετήσια έκθεση / καρναβάλι, η οποία βλέπει μια ποικιλία από βόλτες διασκέδαση (log ρέμα, λούνα παρκ τρενάκι του λούνα παρκ τροχό, παιχνίδια και δώρα, τοπικές λιχουδιές, παγωτά και μαλλί της γριάς κλπ) λαμβάνουν πάνω από τη βόρεια πλευρά του κήπου (από την πλευρά της εισόδου Tuileries του μετρό) για αρκετές εβδομάδες. Η έκθεση διαρκεί συνήθως από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Αύγουστο. Τα παιδιά θα απολαύσουν ιδιαίτερα αυτό.

Το Μουσείο Orangerie: Αρχική σελίδα του Breathtaking Σειρά «Nympheas» του Μονέ

Ένα από τα πιο παραβλέπεται μικρά σημεία στην πρωτεύουσα. οι επιτόπου τις συλλογές του Μουσείου Orangerie περιλαμβάνουν ιμπρεσιονιστικό αριστούργημα του Κλοντ Μονέ, του  Nympheas  σειρά (Νούφαρα). Τα τεράστια πάνελ ήταν ζωγραφισμένο μεταξύ των Παγκοσμίων Πολέμων ως symbol– και ελπίζω for– παγκόσμια ειρήνη. Στη μέση ενός βιασύνη ημέρα περιοδεύσει και το περπάτημα γύρω, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα σημεία στην πρωτεύουσα για μια μικρή περισυλλογή και διαλογισμό.

Τοποθεσία: Place de la Concorde

Οι Jeu de Paume Galleries: Σύγχρονες Τάσεις 

Ακριβώς δίπλα στο Μουσείο Orangerie, οι Jeu de Paume Εθνική Γκαλερί προσφέρουν ένα από τα καλύτερα σημεία στη γαλλική πρωτεύουσα για τα εκθέματα για τη σύγχρονη τέχνη, τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

Τοποθεσία : 1 Place de la Concorde

Φαγητό στο Tuileries: Επιτόπου Εστιατόρια 

Υπάρχουν τρεις επιτόπου εστιατόρια σε Les Tuileries, κάνοντας ένα γρήγορο ή επίσημο γεύμα μια εύκολη δυνατότητα.

La Terrasse de  Pomona  είναι μια άτυπη σνακ μπαρ, και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο κατά τις ίδιες ώρες και οι κήποι (βλέπε παραπάνω για περισσότερες πληροφορίες.

Το Café des Marronniers είναι μια καλή επιλογή για μια άτυπη μπουκιά. Ανοιχτό από Δευτέρα έως Κυριακή, 7.00 π.μ.-9: 00 το βράδυ.

Το εστιατόριο Le Médicis i s μια καλή επιλογή για μια πιο επίσημη ακόμη γεύμα αποθεματικό μπροστά αν είναι δυνατόν για δείπνο νωρίς ιδιαίτερα. Το εστιατόριο σερβίρει μεσημεριανό γεύμα από τις 10.30 π.μ.-5: 00 μ.μ. και το δείπνο από τις 17:00-7: 00 το απόγευμα.