Skip to main content

Όταν και πόσο να Συμβουλή στην Ιταλία: Ο πλήρης οδηγός

 Όταν και πόσο να Συμβουλή στην Ιταλία: Ο πλήρης οδηγός
Το 2012, CEO του Facebook Mark Zuckerberg και τη νύφη του δείπνησαν σε δύο εστιατόρια στο κέντρο της Ρώμης. Δεν άφησε φιλοδώρημα σε κάθε μία. Το επόμενο πρωί προσβολή του ζευγαριού δισεκατομμυριούχος ήταν πιτσιλιστεί σε όλη την πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων. Η δημόσια κατακραυγή ακολούθησε, αλλά πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν σκεφτεί για τον εαυτό τους, «Τι είναι όλη αυτή η φασαρία; Ο καθένας ξέρει ότι δεν άκρη στην Ιταλία!»

Ή μπορείτε να κάνετε;

Σύγχυση γύρω αφήνοντας μια άκρη ( la Mancia ) στην Ιταλία δεν είναι κάτι νέο. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προετοιμάσει τον εαυτό σας μπροστά από το χρόνο διαβάζοντας επάνω στις ιταλικές τελωνειακές και την κοινωνική εθιμοτυπία. Και γνωρίζοντας τις προσδοκίες της Ιταλίας, όταν πρόκειται για την ανατροπή μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ενοχλητικές καταστάσεις, ή ακόμα και να σας κρατήσει από το να δημιουργήσει ένα άλλο διεθνές επεισόδιο.

Συμβουλές για την αιχμή στην Ιταλία

Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μαζικό τουρισμό (κυρίως από τις ΗΠΑ, όπου ανατροπής είναι ο κανόνας), οι στάσεις στην Ιταλία για φιλοδωρήματα αλλαγή. Αλλά αυτό ήταν αλήθεια σε αυτή τη χώρα πριν από 20 χρόνια εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα: Δεν χρειάζεται να άκρη στην Ιταλία. Γιατί; Ένας βασικός λόγος είναι ότι οι Ιταλοί εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό για την εργασία τους – σε αντίθεση με το προσωπικό των υπηρεσιών τροφίμων στις ΗΠΑ που πληρώνονται μειωμένο ωρομίσθιο αντί συμβουλές. Δεν είναι σαν τους Ιταλούς δεν άκρη, είναι ακριβώς ότι το κάνουν λιγότερα υποχρεωτικά και σε πολύ πιο μικρά ποσά.

Έτσι, πριν φτάσει στο πορτοφόλι σας στο δείπνο ή το τράβηγμα το πορτοφόλι σας στην καμπίνα, ελέγξτε έξω μας σχετικά με το πότε, πώς και πόσο στην άκρη (ή να μην ανατραπεί) στην Ιταλία:

Στην Εστιατόρια

Εάν έχετε ένα κανονικό γεύμα κάθομαι-κάτω σε ένα εστιατόριο, ο κανόνας για την επιβράβευση καλή εξυπηρέτηση είναι να αφήσει το σερβίρισμα μιλούσαν περίπου € 1 ανά δείπνο. Συχνά ένα μέρος θα ολοκληρώσει μόνο την επιταγή από μερικά ευρώ, ας πούμε, για παράδειγμα, αφήνοντας € 55 για έλεγχο € 52. Αν θέλετε να ανατραπεί περισσότερο από αυτό, και πάλι δεν χρειάζεται να αφήσει περισσότερο από το 10 τοις εκατό του συνολικού ελέγχου. Συμβουλές από 15 τοις εκατό έως 20 τοις εκατό, ενώ στάνταρ στα εστιατόρια των ΗΠΑ, είναι απλά ανήκουστο στην Ιταλία. Και να θυμάστε, για πραγματικά κακή ή αδιάφορη την υπηρεσία, θα πρέπει να αφήσετε niente (τίποτα).

Στο Μπαρ

Εάν έχετε έναν εσπρέσο στον πάγκο ενός μπαρ καφέ, είναι απολύτως εντάξει για να αφήσει πίσω το επιπλέον αλλαγή (συνήθως ένα κέρμα 0,10 ή 0,20 θα είναι αρκετό). Για την εξυπηρέτηση τραπέζι, μπορεί να χρεωθείτε ένα «τέλος εξυπηρέτησης» για να κάθεται κάτω (κατά κύριο λόγο βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές). Σε αυτή την περίπτωση, ανατροπή δεν είναι απαραίτητη.

ταξί

Ο «κανόνας» είναι εδώ για να αφήσετε κάπου μεταξύ τίποτα και δύο ευρώ. Εάν ο οδηγός σας είναι ιδιαίτερα φιλικό και προσφέρει στους lug βαλίτσες σας μέχρι τις σκάλες, στη συνέχεια, μερικά ευρώ είναι ένα πρότυπο άκρη. Να έχετε κατά νου ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια επιπλέον χρέωση προστεθεί στο ναύλο σας για κάθε αποσκευή, η οποία είναι απολύτως νόμιμο. Για ένα κανονικό ταξί εντός των ορίων της πόλης, μπορείτε απλά να στρογγυλοποιεί προς τα πάνω στο πλησιέστερο 0.50 σεντ ή € 1, αν θέλετε.

Ξενοδοχεία

Στο ξενοδοχείο με πλήρεις υπηρεσίες, το προσωπικό θα πρέπει να κλίνει ως εξής:

  • Porter: 1 € ανά σάκο.
  • Οικονόμος: € 1 την ημέρα.
  • Υπηρεσία και το θυρωρείο: € 1 έως € 2.

εκδρομές

Δεν απαιτείται, αλλά αυτές τις μέρες έχει γίνει αρκετά σύνηθες να άκρη οδηγός σας. Αν είστε ευχαριστημένοι με την περιοδεία, δίνοντας οδηγό σας μερικές ευρώ από κάθε άτομο στην ομάδα είναι μια χαρά.

Καταστάσεις Όταν Φιλοδώρημα δεν απαιτείται:

  • Αρπάζοντας ένα γρήγορο σάντουιτς σε ένα καφέ.
  • Η μαμά και pop επιχειρήσεις, όπου είναι προφανές οι άνθρωποι που υπηρετούν είστε οι ιδιοκτήτες της εγκατάστασης.
  • Όταν ο έλεγχος έχει servizio incluso (περιλαμβάνεται υπηρεσία), η κορυφή έχει ήδη προστεθεί, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αφήσετε τίποτα περισσότερο. Τούτου λεχθέντος, αν είχε ιδιαίτερα καλή υπηρεσία, μπορείτε να προχωρήσετε και να αφήσει μια-δυο επιπλέον ευρώ.

Dos & Don’ts για Tipping στην Ιταλία

  • Συμβουλή με μετρητά, ακόμα και όταν είστε πληρώνουν το λογαριασμό με πιστωτική κάρτα.
  • Αν θέλετε να ανατρέψει ένα συγκεκριμένο διακομιστή, βεβαιωθείτε ότι τα χρήματα που παίρνει στα χέρια του ή της – αλλιώς, αυτός / αυτή μπορεί να μην το δει.
  • Να μην αναδείξουν με το παρακάνετε με ανατροπή.
  • Να θυμάστε ότι σε όλες όμως τις πιο τουριστικές πλατείες, σερβιτόρος σας δεν θα φέρει την επιταγή σας μέχρι να σας ρωτήσω γι ‘αυτό. Δεν είστε αγνοούνται? είναι ακριβώς θεωρείται αγένεια να παρουσιάσει την επιταγή πριν ζητήσει ο πελάτης.

Για κάθε τουρίστα ή ιταλικά αντιμετωπίζετε ποιος σας λέει ότι δεν υπάρχει ανάγκη να ανατραπεί στην Ιταλία, θα βρείτε ένα άλλο που θα σας πει ότι είναι πλέον ο κανόνας να αφήσει λίγο κάτι. Τελικά, ανατροπή στην Ιταλία για το τι αισθάνεστε άνετα με. Αν αισθάνεστε καλύτερα αφήνοντας μια άκρη και να κάνει έτσι δεν πρόκειται να προτομή προϋπολογισμό των διακοπών σας, στη συνέχεια, με όλα τα μέσα, αφήστε λίγα ευρώ για να δείξετε την εκτίμησή σας. Έχουμε ακόμη να έχουν ένα σερβιτόρο ή υπηρεσιών άτομο να αρνηθεί μια άκρη στην Ιταλία!