Skip to main content

Ват Пра Чианг Май, че Дои Сутеп: Пълно ръководство

Ват Пра Чианг Май, че Дои Сутеп: Пълно ръководство

Chiang Mai е град, изпълнен с храмове. Както проучи Стария град не може да ходи повече от няколко фута, без да виждат едно и всички те са добре си струва времето си като пътник. Но един от най-свещените храмове Северна Тайланд, този, който увенчава Дои Сутеп планината в западните покрайнини на Чианг Май, определено е нещо, което не бива да се пропуска. Планиране на пътуване до планината, за да видите храма е сравнително лесно начинание от Chiang Mai и има различни начини, за да го направя. Без значение кой вариант ще изберете, гледките от храма и красотата на околността правят за полезно дневно пътуване от града.

Прочетете, за да разберете повече Ват Пра Това Дои Сутеп, да стигнат до там, и какво да очакваме, когато пристигнете.

история

Самата Сутеп е квартал на западния град Чианг Май и този, който получава името си от съседната планина (Дой означава планина в северната част на тайландски) и храма на върха-Ват Пра Това Дои Сутеп, е намерен в планината. Планината, плюс съседните Дой Пуи, образуват Дои Сутеп-Пуи Национален парк. От гледна точка на внушителния храм, изграждане на Wat Дои Сутеп започва през 1386, а според популярната легенда, храмът е построен за провеждане на парче кост от рамото на Буда.

Един от тези кости се монтира върху свещен бял слон (важен символ в Тайланд), който след това се изкачи Дои Сутеп планина и спря близо до върха. След тръби за три пъти, слонът предвидена и внимателно почина в джунглата. Мястото, където той лежеше в момента е на мястото на която е основана храм Дои Сутеп му.

Как да стигнем до Ват Пра Това Дои Сутеп

Има няколко начина да се получат до Дои Сутеп да видите Ват Пра Това Дои Сутеп, включително наемане на автомобил, мотоциклет или скутер, ако сте опитен ездач, туризъм, получаване на автостоп в червена songthaew (червени камиони, които действат като споделени таксита цял Chiang Mai), наемане на songthaew за продължителността на пътуването си, или като направите обиколка с екскурзовод.

Шофиране: Ако решите да се управлява (или чрез кола или мотор), ще се приема на 1004 (наричан също Хуай Kaew път) към Mai зоологическата градина Чианг и минава Мая Mall на маршрут. Маршрутът е права, но на самия път има някои криви, така че всеки с минимална мотоциклет или скутер опит трябва да обмисли алтернативен транспорт. Но ако имате вашите международни шофьорска книжка и да се чувстват комфортно на кон, това е един добър вариант DIY нагоре в планината. Карайте докато пътят накрая се разширява и ще се видим на тълпите и знамена в дърветата.

Като songthaew: Един от най-популярните начини да стигнете до Ват Пра Това Дои Сутеп е чрез многото червени songthaews, които плават по улиците на Чианг Май. Ако искате да вземете една до храма, те тръгват от Хуай Kaew Road в близост до зоологическата, което струва 40 бата на човек в едната посока. Обикновено шофьорите чакат осем до десет пътници, преди да напусне.

Можете също така чартърни songthaews от всяка точка на града, което е добър вариант, ако пътувате с група. Това би трябвало да струва 300 THB за един начин (колкото се може повече хора, колкото може да се побере), или 500 THB, ако искате на водача да се изчака най-отгоре и да ви върне обратно надолу след посещение на храма.

Туризъм : Всеки в настроение за някои упражнения могат да изберат да ходя на екскурзия до храма, чрез Сутеп Road, покрай Chiang Mai университет да открие началото на екскурзията. Когато видите зелената зона, ще забележите някои билбордове и табелка “Природата Хайк”. Завийте надясно този тесен път, отидете направо на около 100 метра след това да вземе първото (и единствено) отляво. Следвайте пътя към главата на пътека.

След като стигнете до основата на храма, имате два варианта за ставане на него. Можете да се разходите до 306 стъпки, ако се чувствате енергични, или можете да вземете въжен стил на кабинковия лифт, който започва да тече от 6.00 ч – 18:00. Таксата е 20 THB за тайландци и 50 THB за чужденци.

оформление

След като сте в планината (чрез някой друг метод, който сте избрали), ще видите една голяма група от сувенирни щандове и сергии, които продават храни и напитки, преди да главата до храма. Вземете си закуска, ако сте гладни, а след това, че е време да се изкачи на 306-стъпка стълбище (или да въжената линия). Стълбището е ограден от красиви скъпоценни камъни Naga (богато украсени змии) и, докато вървите, величествената стълба е чудесно място за правене на снимки.

От терасата се в горната част на стъпалата е мястото, където ще намерите статуя на бял слон, че (както е легенда има го), извършени на Буда реликва за почивка мястото си на основание на храма. Това е и мястото, където ще намерите различни други храмове и паметници да се изследват. Храмът е разделена на външни и вътрешни тераси и стъпала водят към вътрешния терасата, където има пешеходна пътека около златната Chedi (светилище), утвърждавайки реликва. Основанията са буйни и спокойни и има много добри места за снимка операции или просто просто тихо съзерцание.

Какво да очаквам

Планирайте да прекарат най-малко два часа разглеждане на храма и околностите и, ако имате повече време, има възможност да ходя на екскурзия различни пътеки и плуват в водопади в национален парк, който е дом на храма. Вход към храма струва 30 THB на човек и като планирате пътуването си, не забравяйте, че роклята трябва да бъде уважаван, което означава, скромен и раменете и коленете трябва да бъдат покрити. Ако сте пропуснали, тайна са на разположение, ако е необходимо. Също така ще трябва да премахнете обувките си при влизане в храма.

Нещо друго, трябва да запомните е, че Ват Пра Това Дои Сутеп може да получи много зает, така че ако можете, опитайте се да време на вашето посещение за възможно най-рано през деня. В противен случай, еднодневна екскурзия до храма прави за освежаващо и културно интересен ден (или полудневна) екскурзия от Чианг Май.

Акценти

Не е тайна, че Chiang Mai е дом на много храмове, които може да са видели няколко от на посещение в северната тайландска града. Но дори и ако сте имали до насита на храмове (или смятате, че сте ги виждали), планиране на пътуване, за да видите Wat Дои Сутеп си заслужава времето, дори и само за изгледите на фото-достойни.

В допълнение към тези гореспоменатите мнения, златен, блестящ храм себе си е връхна точка, но не бързайте вашето посещение. Има нещо красиво, за да видите на всяка крачка.

Ват Пра Това Дои Сутеп храм се помещава медитация център, където местните жители, така и за посетителите могат да научат и медитативни практики.