Skip to main content

Визови изисквания в Тайланд

Вашият паспорт трябва да е всичко, което трябва за повечето кратки посещения


От тропическите плажове на Пукет в древни храмове и изтънчеността на Банкок, Тайланд излъчва чар като няколко други азиатски дестинации. Ако едно пътуване до този азиатски рай е в бъдещето, може да се чудите за законовите изисквания за влизане в страната и колко дълго може да остане.

Може би не се нуждаят от виза, за да посетят Тайланд на почивка, но запознати с изискванията, за да се уверите, можете да влязат в страната, без никакви проблеми и продължителност на престоя си се покрива без да има нужда от виза. Той винаги е добра идея да се провери на изискванията с  тайландски посолство Royal  във Вашингтон преди пътуването си, тъй като правилата могат да се променят без предупреждение и плановете ви могат да се променят след пристигането ви в Тайланд.

Visa освободени Travel

Ако пътувате до Тайланд и са американски гражданин с паспорт на САЩ и с еднопосочен билет авиокомпания или един от Тайланд в друга страна, не е нужно да се кандидатства за виза, стига да не планирате да останете в страната за повече от 30 дни и не сте влезли в страната като туристическа за повече от 90 дни през последните шест месеца.

Ще бъде предоставено разрешение за влизане в 30-дневен, когато пристигнете на летището или от граничния пункт. Можете да удължите престоя си с цели 30 дни, ако се прилагат за нея, по тайландски имиграцията бюро офис в Банкок. Ще трябва да се плаща малка такса за тази привилегия (1900 Тайландски бат или $ 59,64, като от февруари 2018). Thai Посолството на Кралство препоръчва тези, притежаващи дипломатически или официален американски паспорт получи виза преди да се опитате да влезете в Тайланд, тъй като те биха могли да му бъде отказано влизане.

Освен паспорт и билет за връщане авиокомпания, ще трябва да имат пари в брой на входната точка, за да се покаже, че имате достатъчно пари, за да пътуват из Тайланд. Ще имате нужда от 10 000 бата (~ $ 314) на човек или 20 000 бата (~ $ 628) за семейство. Това е особено важно да се помни, тъй като много хора не носят много пари, когато пътуват, тъй като те планирате да използвате кредитни карти за разходи.

Ако не сте гражданин на САЩ, вижте уебсайта на Royal Thai посолство, за да видите дали е необходимо да кандидатстват за виза предварително. Тайланд предоставя 15-, 30- и 90-дневни разрешителни за влизане и визи при пристигането на граждани на много други държави.

Пътуване С Visa

Ако планирате за продължителен ваканция в Тайланд можете да кандидатствате за 60-дневен туристическа виза предварително в тайландското Посолството на Кралство, Държавния департамент на САЩ съветва. Ако решите, че искате да останат по-дълго, можете да кандидатствате в Бюрото имиграцията в Банкок за удължаване на 30-дневен. Както и при удължаване на виза освободени пътуване, това ще струва около 1900 Тайландски бат.

Превишаване на разрешения лимит времето си

Тайландците са зарадвали, задето ви посети, но трябва да се замисли за превишаване на разрешения по ваше желание. Държавният департамент предупреждава за последиците, ако останат по-дълго, отколкото си лимит на времето, както е определено от целевата си пълномощия.

Ако превишат лимита си виза или паспорт на времето, ще се изправи пред 500 бата (~ $ 15.70) глоба за всеки ден сте над лимита, и вие трябва да го плати, преди да Ви позволи да напусне страната. Вие също така счита за нелегален имигрант и може да бъде арестуван и хвърлен в затвора, ако по някаква причина, вие сте уловени в страната с изтекъл срок на валидност виза или разрешение за влизане с паспорта си. Държавният департамент казва тайландците са провели на сканиране на райони с ниско бюджетни туристи обикновено чест, да ги арестува и да ги държат в затвора, докато не може да плати глоби, натрупани и купите билет от страната, ако не разполагате с такъв.

Така че, ако не може да напусне страната, преди да се очаква да, планират бъдещето си и удължите престоя си в съответствие с правилата. Това е си струва главоболието и пари в брой. В крайна сметка: “Това е силно препоръчително да се избягват за визи са надхвърлили разрешения”, казва Държавния департамент.

На входната точка

Уверете се, че попълвате картите на пристигане и заминаване, преди да влязат в имиграция линия да мине през митницата. Вие може да бъде изпратен обратно до края на линията, ако се стигне до бюрото, без формата попълнени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *