Винен туризъм в и около Бордо

Posted on

 Винен туризъм в и около Бордо

Бордо е един от най-великите световни винени градове и сърцето на най-голямата глоба регион за производство на вино във Франция. Тук ще се намира някои от най-известните имена, които извикват на добър живот. Вие ще намерите спретнати лозята, скупчени около такъв грандиозен шата на Петрус, Mouton Rothschild, Latour, Haut-Brion, Yqeum и др.

Лозарската райони

От Бордо, Гарона присъединява Дордон и двете реки текат на север в Gironde, а след това на Атлантическия море. Основните винарски региони, лежат върху това, което е известно като лявата и дясната банки. На изток, на левия бряг се състои от Médoc на север от Бордо, и гробове на юг от Бордо. На десния бряг, най-северната Районът е Кот де Blaye, по-малко известни, но добре да се проучат и добри вина в малко по-ниски цени. По-долу, която се простира на тези известни имена на Померол и Сен Емилион (един от сайтовете на Франция световното наследство на ЮНЕСКО) и Entre-Deux-Мерс.

На тази страница ще намерите информация за забележителности на вино в Бордо, винени обиколки извън Бордо и винени барове и магазини.

Специални Bespoke винени турове на Бордо

За специална поръчка обиколка, организирана за физически лица и малки групи, свържете се с експертите на изключителен Франция Тур . Основателят Мари Tesson, знае си тероари , и лозя и може да организира турне, което отнема да посетите тези топ къщи, които обикновено са затворени за публични, частни обиколки на големи имена и възможност да се запознаете с техните вина със собственика.

Това е прекрасно изживяване и ще ви отведе отвъд стои пред вратите на най-големите къщи и снимате. Изключителен Франция може да ви отведе в харесва на Château d’Yquem.

Ексклузивни Франция Tours: тел .: 33 493 218 119.

Вино атракции, магазини и пазари в Бордо


Юни 2016 бе открито Ла Сите дю Вин която въвежда в света на виното в ефектна и много хай-тек начин. Това е чудесен нова атракция, която ви световно турне на вина и региони от Бали до Тайланд, от Западна Европа към Северна Америка, от Бордо до Австралия. Ще имате нужда от най-малко 3 часа, за да направите това правилно; по-добър план е да разчитам на половин ден, слагайки край (или изходна) с обяд в кафенето или ресторанта или пикник на брега на река Гарона извън атракция.

Музеят на виното и търговия ( Musée Du Vin et де NEGOCE ) е на конвенционален начин. Разположен в старите изби в бившия търговец на вина областта на Chartrons, това е прашна, старомоден място, където барела, стари документи, вино оборудване, карти и кратки клипове илюстрират колко важна Бордо е в историята на виното. Можете да завърши с дегустация на две различни вина и шанса да си купите. Това е най-Рю 41 Борие, 00 33 (0) 5 56 90 19 13. отворен от понеделник до събота 10 am-6pm. Възрастен € 10.

За сериозен подход към вино, посещение на CIVB в Maison Du Vin де Бордо, дом на Conseil Interprofessionnel де Vins де Бордо (Бордо Вино Съвета). Тук можете да се къса или дълга и професионален курс за вино. Най-добър за посетители е от 2 часа дегустация (на английски). Те работят само през лятото; проверите датите и информация тук .

Или пък може просто да пуснете в Le Bar на Vins дю CIVB по всяко време на годината, за голямо разнообразие от вина Бордо да се вземе проба. 3 Cours дю 30 Juillet, 00 33 (0) 5 56 00 43 47. Отвори понеделник до събота 11 ч.-10pm.

Фестивал на виното в Бордо

Всички любителите на виното трябва да се опитат да посетите по време на Фестивал на виното в Бордо , се провежда всяка година в началото на юни. Той се провежда по кейовете и е чудесна възможност да опитате най-добрите вина. Това е сериозен с над 120 Grand Crus които се предлагат. Това не е място за случайни пиене; пълен дегустация турне е € 60. Има и паради и изложби, и можете да си купите храна плюс всяка вечер звуково и светлинно шоу и фойерверки. Те също така да организира винени турове в неделя, в размер на € 99 на човек, а за € 140, което наистина може да натиснете лодката и да се насладите на вечеря придружена от вина от възможност за избор на 3 различни Château лозя около Бордо (включен транспорт).

пазари

Ако искате най-доброто обяд сред местните жители, особено в края на седмицата, да направи за покрит Capucins Market (Place Capucins, трамвай С, не по Сен Мишел), където можете да надолу стриди и бяло вино с добри гражданите на Бордо. Това не е красиво, но вътре в нея е истинско удоволствие. Отворено от понеделник до петък 6 am-1pm; Sat, Sun 5.30am-14:30.

Неделя вижда Marché де Quais (Ке дез Chartrons), пазар на производителите по кея на реката. Друго място за стриди и бяло вино и един куп други сергии за храна, както добре. Open Sun, 7 am-1pm за храни и напитки и да се 16:00 за занаятите, книги и др.

Вино магазини

Най-известният в Бордо (и с най-добрата архитектура) е L’интендант , предлагаща около 15 000 бутилки вино от смирените на издигнатите. 2 Allées де Tourny, 00 33 (0) 5 56 48 01 29. Отвори пн-сб 10 am-7.30pm.

Отиди до пещерата Art & Vins  за вина, особено от Бордо. Също така ще намерите уискита и храна тук и петък вечер безплатни дегустации (7 ч до 21:00). 2 Място Du Palais, 00 33 (0) 5 56 06 35 44. Отвори вт-сб 10 am-8.30pm; Sun 10 am-2pm.

Не пропускайте  La винотека  , който има огромен избор от вина. 8 Cours дю 30 Juillet, 00 33 (0) 5 56 52 32 05.

Винени турове из Бордо

На първо място, за да резервирате винен тур е с Бюрото по туризма . Той работи с най-различни екскурзии, от половин ден Urban Вино обиколка, която ще ви отведе до замъка и завършва в един бар вино по себе Бордо, с туристическо корабче, което ще ви отведе с автобус за обиколка вино и дегустация на вино Château последвано от едно пътуване до крепостта Vauban в Cussac-Fort-Médoc, в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Ще се върнете в Бордо от река с дегустация на вина Бордо включени на борда.

Туристическият офис предлага и други турове, както и, като в над 16 винопроизводители имоти, които имат най-добър на винен туризъм Awards, което означава, че имат големи архитектурни, градини или предлагат по-необичайни обиколки. Повечето от тях са в най-гледаното райони на вино в наименования като Sauternes, Entre-Deux-Мерс, Fronsac, Лаланд дьо Померол и Сен Емилион. Така че да си изберете.

А Най Ден Tour

Отидох на един ден обиколка в три различни имоти. Всички те също са добре дошли хора, така че можете да направите своя собствена начин за всеки един от тях, и всички те имат англоезични водачи. Треньорът тръгна от Туристическия офис в 9 часа сутринта за пътуване на един час, за да Vignerons Tutiac (Côtes де Бордо) в Marcillac в Côtes де Blaye, североизточно от Бордо. Тази голяма винарна произвежда вина от 500 различни имоти. Те също така са различни сортове, за да ги тествате в специална био-разнообразието лозе. Той има добър набор от вина на достъпни цени.

Vignerons Tutiac
La Cafourche
33860 Marcillac
Тел .: 00 33 (0) 5 57 32 82 83
Уеб сайт : (на френски език)
Посещения и работното време

Следващата спирка беше отличен 3-степенно обяд в бившите конюшни на  Château Siaurac последвани от обиколка на лозята. Това е една прекрасна 19 -ти и век класически имението, заобиколен от дървета и паркове, определен като един от Франция Jardins Remarkables . Собственикът, Пол Голдшмит, предлага индивидуални посещения и дегустации (обиколки на английски език), работни срещи и хранене. Можете да отидете един по-добър и ще остане тук. Има един пакет на 580 € за двама души, и той идва с аперитиви, вечеря на свещи и закуска, и обиколка и дегустация на имота.

Château Siaurac
33500 NEAC
Тел .: 00 33 (0) 5 57 51 65 20

Задвижването на последната Château ни заведе през сърцето на най-Бордо лозя, покрай харесва на Петрус и само на половин километър от известния Сен Емилион. Château Coutet е доста по-различна от другите изключително скъпи и престижни имоти. Château Coutet е в едно и също семейство, тъй като 1601 и три поколения все още живеят в имението. Те биха могли да произвеждат Grand Crus вино, но те са био-динамично, като се използва без химикали и събирането на ръка, а не машини. Малкият имението не е велик, и добре дошли е оригинален. И вината? Отлична и много добра стойност.

Château Coutet
3330 Сен Емилион
Тел .: 00 33 (0) 5 57 74 43 21
Уеб сайт : (на английски)

Също така, проверете това турне Grand Crus .

Къде да се пие вино в Бордо


Има много малко, което може да се сравни с седи в кафене на открито, докато слънцето бавно се определят и пиене на чаша Бордо, докато гледате на света разходка с.

Туристическият офис има Urban Вино пътека маршрут за изтегляне можете да приемате на вино бар обиколка на Бордо. Ето някои препоръки.

Само в близост до Винарска съвет в Бордо, ще откриете, Макс Бордо , 14 Cours де l’Intendance, тел .: 00 33 (0) 5 57 29 23 81. Разположен в внушителна стая в стил Арт Деко, това е мястото за дегустации на Grand Cru Classe вина. £ 25 на стъкло ви запознава с хора като Latour, Margaux, Haut-Brion, Cheval Blanc, Mouton Rothschild и Yquem. Cheapskates могат да отидат за трапезните вина от £ 1 на стъкло.

Ако сте на посещение в CIVB да научите повече, пуснете в Le Bar на Vins дю CIVB по всяко време на годината, за голямо разнообразие от вина Бордо да се вземе проба. 3 Cours дю 30 Juillet, тел .: 00 33 (0) 5 56 00 43 47. понеделник до събота 11 ч.-10pm

Италианският собственик на Le Вино Бар , 19 Rue Des Bahutiers, 00 33 (0) 5 56 48 56 99 , има международно перспектива предлагане около 340 вина: 87 от Бордо, 88 от други части на Франция, 87 от Италия, както и 76 от целия свят. Трябва да се яде, както и, но това не е трудности с италианските сирена и charcuteries както и гъши дроб и магре де Канар които се предлагат. От понеделник до събота 19:00 до полунощ; проверете на сайта за обяд отвори.

Chez льо Pepere , 19 Rue Georges Bonnac, 00 33 (0) 5 56 44 71 79 , е голяма весела място за вина от цял Франция (плюс добра селекция от бира), служил заедно със специално сирене и колбаси, малко Джаз и много ръгби. Вижте специалното вино, песни и наденица мине за € 10. Вторник до събота 5 pm-1.30am.