Времето в Франция – Климат и Температурите на френските градове

Posted on

 Времето в Франция - Климат и Температурите на френските градове

Знаейки предварително какво е времето е като във Франция е важно знание, когато планирате следващата си ваканция Франция.

Това е мястото, за да разберете дали Париж наистина е толкова дъждовно или ако Ница е толкова слънчево, или колко много сняг да се очаква в Алпите през януари. Разберете кои месеци са най-дъждовния в различни градове, и това, средните температури са във Франция. Ето подробности за времето и климата във Франция.

Въпреки, че Франция е само големината на Тексас, той е най-голямата държава в Западна Европа и следователно неговото време варира изключително в различните региони и от град на град. Париж е доста далеч на север, така че може да има откровено хладните дни, дори и през юли. Средиземноморските плажове са близо до Алпите и Пиренеите и климат по крайбрежието срещу планини е съвсем различна. Ница може да бъде глупавичък в средата на зимата и нейното географско положение означава, че можете да плувате на сутринта, след това скочи в колата си и се отправят до малките алпийски курорти в продължение на няколко часа каране на ски, преди да се върнем към по-топло града.

С това ръководство, можете да откриете кой град получава най-много валежи, най-снеговалеж или се радва на най-топлите средните температури.

Това също ще ви даде представа за това какво да се опаковат за Вашата почивка.

Средни температури във Франция (по Фаренхайт)


Средните температури във Франция може да варира в широки граници от град на град, с северните френски градове и планинските райони много по-студени от градовете на Южна Франция по Средиземноморието от Арл до Марсилия, от Авиньон до Антиб. Това са средните температури в цяла Франция, показвайки кои градове са най-топли или студени.

Също така имайте предвид, това са 24-часови средни стойности, така че те не са типични температурите през деня. Това са средно средно взимат под внимание както паденията нощта и върхове ден от време.

Средни температури във Франция (по Целзий)


Температурите във Франция не са всички създадени равни. Някои места са с мек климат, а други могат да бъдат изключително студени от време на време. Знаете ли, че Ница и Перпинян, са сред най-топлите градове, докато Страсбург и Руен са сред най-студените? Париж също така е известен с някои наистина студено щракне на време, така отидете подготвени.

Като една от най-студените градове не е чак толкова лошо, обаче. Ако ще бъде на посещение в разгара на лятото, може да е приятно облекчение да посетите град с охладител температурата.

Снеговалеж във Франция

Снеговалеж във Франция е важна информация, да знаете. Ако планирате да карате ски в един от френските големи ски региони, което искате да знаете, че тя получава приличен снеговалеж. Ако искате да посетите за пазарите коледни цяла Франция, обаче, това е интересно, знаят, че там е по-малко снеговалеж, отколкото очаквате. Тук е средната снежна покривка за градове във Франция.

Средното количество валежи и валежите във Франция


Средното количество валежи и валежи във Франция може да разкрие някои изненадващи факти. Макар че има снимки на Париж е невероятно дъждовно, тя всъщност има една от най-ниските суми на валежите на големите градове на Франция. Ница, известен със своята слънчев климат, всъщност има сред най-високите суми на валежите, но само в определени месеци от годината. Вижте най-големите градове.

Франция Месечен Информация

Ето и бърз начин да се прочете за какво да очакваме, когато планирате вашата френски пътуване. Кликнете на всеки месец за представа за времето, какво да се опаковат и какви големи събития се предлагат. Запознайте се с годишни продажби през януари и юли; основните карнавали през зимата и пролетта; топ летен джаз фестивали; великите художествени фестивали и забележителни събития като римските игри в гранд арена в Ним и др.

Януари
Февруари
Март
Април
Май
Юни
Юли
Август
Септември
Октомври
Ноември
Декември