Всички За река Сена в Париж: Ключови факти, история и Полезни съвети при пътуване

Posted on

Всички За река Сена в Париж: Ключови факти, история и Полезни съвети при пътуване

Вероятно най-известната река в света, Сена не само улавя въображението ни в наши дни: той е хипнотизиран и прелъстена тези, които го срещнете, тъй като предварително Средновековието. Внимателно се раздели града на Париж в отличителни левите и десните банки ( Рив Гош и Рив Droite ), реката е служил като източник на препитание, търговия, и спиращи дъха перспективи, тъй като Селтик племе на рибарите, известни като паризии решили да се установят между неговата банки, от малка ивица земя, днес по-нататък  Ил дьо ла Сите, в трети век пр.н.е.

Това ранно селище, по-късно наречен Lutetia от римляните, е в крайна сметка да се превърне в най-мегаполис, което знаем и почитаме днес. Но това е достатъчно лесно да се забрави, че Сена, сега най-вече се разглежда като източник на живописните снимка операции и предоставяне на маршрут за постоянен поток от забележителностите круизи, е жизнената сила на населението и една от основните причини, ранните заселници са били привлечени към област, за да се започне.

От 1991 г. насам река Сена е бил в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, което означава, че той се радва на правна защита и признание като важен природното и културно-сайт. Прочетете, за да научите повече за историята му, както и за съвети за това как да го ползват при следващата си визита в френската столица.

Някои факти за Сена:

  • Реката протича в продължение на 776 km (482 мили) през Франция и в Ламанша в Льо Авър и Honfleur (Белгия). Източникът й е във френския регион на Бургундия, и устата му е Ламанша.
  • В Париж, на брега на Сена са свързани с общо 37 мостове, включително Pont на Алма близо до Айфеловата кула, на Пон дез Ар, а Пон Ньоф.
  • име на реката е с произход от латинската дума “Sequana”, която някои смятат, че се отнася до галски име, което щеше да бъде определен от най-ранните заселници келтски. Няма консенсус относно етимологията, обаче.

Touring и се радва на Сена: Най-важните неща за вършене

Повечето от вас посещение в Париж, ще искате да посетите и да разгледате по бреговете на Сена по време на пътуването си: това е една от причините, той присъства на видно място в нашето ръководство за най-добрите туристически атракции в Париж. Ние особено препоръчваме да прекарат известно време на следващите забележителности и дейности, съсредоточени около реката.

Направете обиколка с лодка.  Особено на първа пътуване до града, туристическа обиколка с лодка на Сена ще ви даде възможност да се направи в няколко важни паметници и места в града, докато седи назад и се наслаждаваха на надпреварата. От катедралата Нотр Дам до Съдебната палата и Лувъра, леко плаващи по река дава особено спокойна и нежна първия опит на city– и също може да бъде чудесен начин за посетителите с ограничена подвижност, за да вземат в някои от Париж най-емблематичните места.

Ако сте на посещение през зимата, за да не се притеснявайте: по-голямата част на река круизни компании предлагат закрит отопляем areas– така че все още може да се насладите на круиз, дори когато преобладават ледените ветрове и дори дъжд.

За пикник и разрастването с одеяло на брега. Бреговете на Сена осигуряват прекрасна обстановка за спокойна парижки пикник, особено в пролетните и летните месеци.

Така че запасите на някои франзели, сирене и плодове и намери хубаво място да седне по речните корита. Здрач е особено прекрасно време да се възхищаваме на едва доловимо променя цветовете на небето и блясъка на водата като лодки пълзят по …

За да се запасите на пикник екстри, вижте нашето ръководство за най-добрите пекарни в Париж, както и нашия списък с най-добрите магазини гурме храна и супермаркети в Париж.

Вземете една романтична или съзерцателен разходка. Бреговете естествено предлагат някои от най-романтичните места в Париж за разходка с някой специален. Спрете да спрат да действат в Пон дез Ар  , за да се насладите на залеза на слънцето над водата, богато украсените детайлите на моста, и Айфеловата кула на хоризонта.

Банките също са чудесно място за разходка, че самотен, за да си мислиш през сложен проблем или проект. Препоръчвам като се започне в близост до Хотел де Вил, пресичането на мост в Ил дьо ла Сите, и полека изток на запад на дясното и лявото банки (Предлагам полека накъдето ти обръща).

Разгледайте книги, плакати и сувенири на старите търговци на книги. Почти всеки, който би признал зелени метални сергии на старите Париж Сен-странични книжарите (букинист) , които са се появили в безброй филми и снимки на града. Независимо дали действително искате да се намери една стара, чаровна издание на любимата си книга или просто искате да разглеждате, това е един много приятен начин да прекарате един следобед.

Ако харесваш тази, може също да се насладите на тези дейности

След като сте разгледали Сена, помислете за резервиране на обиколка на парижките канали и водни пътища: първата може да е най-известната тялото на вода в Париж, но със сигурност не е единственият, на стойност наслаждава.

Можете дори да резервират еднодневна екскурзия за обиколка на река Марна от лодка- – нещо, което най-много туристи никога не мислят да правят. Пикник на своите зелени банки, които някога са вдъхновени импресионисти художници включително Sisley и Мане, е един от най-хубавите пролетни и летни дейности в района на Париж, както и един напълно препоръчвам.

Също така да обмисли предприемането на еднодневна екскурзия извън Париж, включително до къщата и градини Клод Моне в Живерни, със своите прекрасни waterlilies и спокойни потоци.