Всичко за музея Орсе в Париж – акценти и Посетителски Съвети

Posted on

Акценти и Посетителски Съвети

Един от най-посещаваните музеи в света, музея Орсе се помещава най-голямата колекция от картини, скулптури и декоративни предмети, произведени между 1848-1914, демонстрират много от най-забележителните творби от началото на модерната епоха.

Даване на посетителите подробна и спираща дъха поглед към раждането на модерната живопис, скулптура, дизайн, а дори и фотография, постоянна колекция на Orsay ‘участък от неокласицизъм и романтизъм към импресионизма, експресионизма и Арт Нуво дизайн.

 Акценти от колекцията от световна класа са шедьоври от артисти като Енгр, Дьолакроа, Моне, Дега, Мане, Гоген, Тулуз-Лотрек, и Ван Гог.

Прочетете свързаната: Уверете се, че да се консултира нашия списък с най-добрите импресионисти музеи в Париж, за да се разшири разбирането си за това вълнуващо движение.

Местоположение и информация за връзка:

Адрес: 1 Rue де ла Légion на Honneur
седмо район
Metro: Solferino (линия 12)
RER: Musee d’Orsay (линия C)
Автобус: Линии 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84, и 94

Музеят се намира в квартал Сен Жермен де Пре , между Ке Анатол Франс и улица Лил, и гледа към река Сена, на левия бряг. Музеят е на пет минути пеша от другата страна на реката от градините Тюйлери.

Също така в близост:

 • Латинския квартал
 • Лувърът
 • Роден музей и градина
 • Музей l’Armée (Army Museum)

Информация на телефон:

 • +33 (0) 1 40 49 48 14
 • +33 (0) 1 40 49 49 78

Посетете сайта

 

Работно време:

9:30 до 18:00 (вторник през неделните дни)

9:30 до 21:45 (четвъртък)

Затворени понеделник.

Затворен: 1 май и 25 декември.

Допускане:

За настоящите входни такси, вижте тази страница .

 • Безплатно за всички посетители на първата неделя на всеки месец.
 • Безплатно за посетители под 18 години.
 • Безплатно за посетители възраст 18-25, които са граждани на държава-членка на ЕС.
 • Безплатно за безработни посетители.
 • Безплатно за посетители с увреждания.
 • Безплатно за притежателите на Париж Музей Pass.

Направляван музей Турс:

 • Шедьоври на музея Орсе Tour  е обиколка на английски език, който осигурява индивидуални посетители с 1,5 часа преглед на постоянните колекции. Обиколката работи от вторник до събота. Вижте официалния сайт на настоящите времена и цени.
 • Различни Тематични Групов туризъм са налични в области като Великите произведения на изкуството в музея Орсе, голяма художествена движения, на академизма на импресионизма, ерата на импресионисти изложби, а след импресионизма (1886-1914). Times, дати и теми са различни.

Достъпност:

За щастие, всички нива на този музей са достъпни за инвалидна количка. Лица, които подпомагат посетителите с увреждания са допуснати до музея безплатно. В допълнение, инвалидни колички са на разположение на проверката за палто. Rental е безплатна, но паспорт или шофьорска книжка, както се изисква гаранционен депозит

Пазаруване и хранене в музея:

Магазинът за музей подарък и книжарницата е отворен всеки ден с изключение на понеделник, 9:30 до 18:00 (отворен до 21:30 в четвъртък.)

Ресторантът на музей се намира на средно ниво. Сервиране прости, ако е малко по-скъпо, храна в богато украсен обстановка, хотелът ресторант сложен таван стенописи и дърворезби.

Очаквайте да плащат 25-50 евро за хранене (ок. $ 33- $ 67). Никакви резерви.

Ресторант телефон: +33 (0) 1 45 49 47 03

Временни Експонати:

Musée d’Orsay курира специални изложби и тематични събития редовно. Посетете тази страница за подробна информация за предстоящи изложби и специални събития.

Възползвайте се максимално от вашето посещение:

Следвайте моя Топ 5 Musee d’Orsay Посетителски Съвети за да се гарантира вашето посещение е обогатяващо и вълнуващо една.

Ориентация и Колекция Акценти

Постоянната колекция на музея Орсе обхваща четири основни нива и тераса изложбена площ а. Колекцията е представена в хронологичен ред и според художествено движение.

Партер:

На партерния етаж (да не се бърка с Европейския първия етаж , който е втори етаж в САЩ) са включени произведения, произведени от 1848 до началото на 1870-те години.

 Десния странични галерии се фокусират върху развитието на историческата живопис и на Академичния и предварително символисти училища. Най-интересното включва творби на Енгр, Дьолакроа, Моро, и в началото на произведения на Едгар Дега, който по-късно ще се превърне във важна фигура в импресионист живопис.

В същото време, т той вляво галерии фокусират върху натурализъм, реализъм и предварително импресионизъм. Важни произведения на Курбе, Коро, просо, и Мане могат да бъдат намерени тук. Основните работи включват Просото е Ангелус (1857-1859) и Мане скандален 1863 картината Le Дежене сюр l’Herbe (обяд на тревата), която е изобразена гола жена пикник с две облечени мъже.

Архитектура, скулптура и декоративни предмети, на това ниво включва втора-Empire модели и обекти, принадлежащи към средата на 19 век движението за еклектизъм.

Средно ниво:

На този етаж има важна колекция от края на 19 век, картини, пастели, както и декоративни предмети, включително шест стаи, запазени за Арт Нуво украса.

Галериите изправени Seine на функция натуралист и символист картината, както и декорации от обществени паметници. Чуждестранна живопис, включително произведения на Климт и Мюнх, е включен заедно с френската живопис. Галерии Юг включват по-късните творби на Морис Дени, Русел и Бонар.

В “горно ниво” (2):

Това следващото ниво  показва появата на иновативни, нетрадиционни техники в живописта и пастели от neoimpressionists, Nabists и художници Pont-Aven. Основни творби на Гоген, Сьора, Signac и Тулуз-Лотрек са тук. В същото време,  малък формат картина се показва на това ниво в специална галерия.

Последен етаж / от горните класове на “1”:

Последният етаж ( “горното ниво (1”) може би се помещава най-красивите галерии в музея. Безброй велики произведения от импресионисти и експресионисти движения може да бъде намерена тук.

Най-интересното включва произведения на импресионисти Дега, Моне, Реноар, Сисле, Писаро и Caillebotte. Цели галерии са посветени на Моне и Реноар след 1880.

В световноизвестната на събирането Gachet , новаторски творби на Ван Гог и Сезан могат да се видят. Акценти в скулптурата са изумителни Дега танцьори.

Нивото на Тераса

Районът “тераса” се е посветил, предимно на 19-ти век, скулптура, с цялото крило запазено за възвишените произведения на френски скулптор Огюст Роден