Всичко за Gelato и защо трябва да го опитам на вашия италиански Почивка

Posted on

 Всичко за Gelato и защо трябва да го опитам на вашия италиански Почивка

А г elateria  (произнася  желе-а-трет-ЕЕ-а ) е италиански магазин, който продава сладолед или gelati ( изразен желе-A-да или  желе-A-ти ). Ако никога не сте имал удоволствието да яде сладолед, сложи го на вашия маршрут, това е вкусна лечение можете просто трябва да се опита, докато в Италия.

Gelato срещу Ice Cream

Gelato понякога е обозначен като “италиански сладолед” в Съединените щати, но това определение не е много вярна. Gelato е по-близо до лед мляко, тъй като италианците са открили, че твърде много мазнини пречи на свеж, ароматен вкус, за които е отбелязано, италиански сладолед.

В действителност, това би било направо погрешно в Съединените щати да се обадя италиански сладолед  сладолед, като сладолед се определя от FDA като замразен продукт с не по-малко от 10% млечни мазнини и типичен италиански сладолед е по-ниска в мазнини.

А Gelateria често ще се продава модни сладолед измислиците, просто конус ( Cono ), или една чаша ( COPPA ). Клиентът избира желаните от аромати, които са етикетирани, често със снимки. Повечето от времето, вие ще получите 2 лъжички (два различни вкусове) за най-евтиния вариант.

Виж за Gelateria, който казва ” сладолед Fatto в Casa “, или къща, направена сладолед, за най-добър автентичен Сладоледът. Избягвайте места с ярко оцветени дисплеи и вместо да търсят цветове, които са по-близо до нещо истинско. Един добър вкус да се провери е шам-фъстък, който не трябва да бъде ярко зелено, но по-бледа, почти кафеникав цвят. Плодови аромати трябва да изглеждат като действителен плод, а не нещо ярко (да се чете: изкуствено) оцветен.

Също така, големи купчини mounded артистично подредени най-вероятно фабрично произведени продукти.

Можете да намерите gelaterie  , които предлагат възможности за избор, като например кисело мляко или соево мляко сладолед. Ако сте без млечни продукти, потърсете гранита или sorbetto,  с плодов аромат, сладоледи, които нямат мляко в тях.

Повече от Just Gelato

Обикновено можете да намерите някои други неща в и най-елементарните Gelateria, като сладолед торти или десерти, които можете да предприемете, навън.

На Gelateria могат да се комбинират с други функции, превръщайки се в бар-Gelateria , а Gelateria-Pasticceria или дори комбинация от всички 3. Ако тя е и бар тя ще служи за кафе, алкохолни напитки, закуски, сладкарски изделия, сладолед и всичко това под един и същ покрив. Ако името включва думата Pasticceria, тя също така ще предложи пресни сладкарски изделия, в допълнение към сладолед. В по-големите градове, които често ще намерите Gelateria, който продава само сладолед, но в малките градове, те често се комбинират с други функции.

Вземане на проби Gelato в цяла Италия

Ако ще да Флоренция, резервация на пица и сладолед клас или сладолед и Vino дегустации през Изберете Италия за вътрешен поглед към един Gelateria и как се прави сладолед. Хранителни обиколки често включват спиране на препоръчителна Gelateria с вътрешна информация. В Рим се опита хапване Италия Храни Турс или хранителни преходи с Римската далеч по-приятни .