В Двореца Шайо: Пълно ръководство

Posted on

 В Двореца Шайо: Пълно ръководство

Много туристи се препънат по големия комплекс, известен като Пале дьо Шайо, без да осъзнават какво е или какво може да предложи-настрана от своите спиращи дъха гледки към Айфеловата кула и Трокадеро, разбира се. Построен през 1937 г. за Световното изложение през същата година в Париж, “Двореца” е дом на Националния Шайо театър, както и няколко музея, които може да се интересуват от проучване.

Сите де l’Architecture et националното наследство (архитектура и културно наследство център) на, Музея за човека (Музей на Man) и музея на Националната де ла Marine (Naval Museum) са разположени в рамките на стените на разтегнат неокласическата комплекс.

За посетителите с интереси в етнологията, военна история и / или архитектура и култура, Пале дьо Шайо предлага изобилие от интересни неща за вършене за сутрешно или следобедно, може би преди или след посещение на известната кула, която се издига в близост.

история

Този грандиозен сайт, вечно претъпкан с туристи и търговци, които продават най-различни украшения и закуски, има сложна и донякъде зловеща история. След нацистката армия, водена от Адолф Хитлер, нахлули в Париж през 1940 г., постановка триумфално парад по Шанз-Елизе и под Триумфалната арка, Хитлер спря в Пале дьо Шайо. Той  позира за снимка в своята голяма тераса  , заедно с двама от неговите офицери.

По-късно, през 1948 г., това е мястото на специално заседание на Общото събрание на Организацията на обединените нации. След края на Втората световна война през 1945 г., в който милиони европейци са загинали на бойното поле и в лагерите на смъртта, Общото събрание на Организацията на обединените нации се събраха на едно и също място, за да подпише Всеобщата декларация за правата на човека.

Това е способен място, за да го направи, също с “Musee за човека” антропология музей на място.

Акценти и музеи

В зависимост от това колко време имаш и личните си интереси, реши кои колекции в Двореца искате да изследвате по време на вашето посещение. За съжаление, там не е съвместна билет за вход за всичките три музеи.

 Дали ще изберете да посетите някой или всички от тях, не забравяйте да вземете време, за да се впусне в голяма, открита тераса и да се насладите на гледката от там.

Сите де l’Architecture et националното наследство: История на френските паметници 
Ако сте заинтересувани в историята на френската архитектура и паметници, този музей  е потенциално заслужава да се посети. Spanning средновековния период до наши дни, постоянна колекция на музея предлага на своите посетители един по-задълбочен поглед в архитектурно-град история дизайн. От римския период през с готически, ренесансови и началото на модерния период, ще бъде взето през ослепителен еволюцията на френската и европейската архитектура, с голямо внимание отделя на елементи като скулптура, стъклопис, картини по стените и таваните, както и по- ,

По-новите модерни галерии, открит през 2007 г., разказват историята на около 100 от Франция най-чествани съвременни сгради и паметници, подчертавайки архитекти като Густав Айфел и Жан Нувел. В същото време, временни exhabits в “Сите” фокус върху конкретни училища по архитектура, признати архитекти или промени в градски пейзажи с течение на времето.

Най-  Сите де l’архитектура et националното наследство  е отворен сряда до неделя, 11 ч до 19:00; късно отваряне до 21:00 в четвъртък.

Затворен в понеделник и вторник, както и 1 януари 1 май и 25 декември (Коледа).

Musée за човека 
Това стария свят антропология, биология, и културно исторически музей изследва еволюцията на хората и техните сложни общества. Намира се в крилото Паси на Шайо, музеят е открит през 1938 г., една година след Двореца Шайо е открит. След няколко години на ремонтни дейности, целящи модернизиране и актуализиране на колекциите (отчасти поради своята противоречива минало ), музеят отворен отново през 2015 г. Твърди се, да вземе по-различен подход от други музеи на антропология, музея за човека носи изследвания от биологичен науки и културна история на масата, както добре.

Постоянната изложба се отличава с впечатляващ набор от артефакти, свързани с историята и еволюцията на човека и човешките общества, постоянната колекция се фокусира върху три основни теми: кои сме, от къде идваме и накъде сме се запътили.

Посетителите се движат през хронологично подредени секции на изложбата да открият кроманьонците хората и тяхното ежедневие, ритуали и артефакти от палеолита и неандерталци общества, сложни и объркващи медицински изделия от средновековния период на модерни, зловещи модели восък анатомични, и много повече , Колекцията е очарователно, и притежава някои от най-ценните в Европа предмети от праисторическото период.

В  Музея за човека  е отворен всеки ден с изключение на вторник, от 10:00 до 18:00. Тя се затваря на 1 януари, 1-ви май и на Коледа.

Музеят де ла Marine
посветена на историята на френските военноморски сили, този музей в момента е затворен за основен ремонт през 2021 г. Неговите постоянни колекции включват модели на военноморски бойни кораби и параходи, пълни примери за по-малки морски плавателни съдове и канута, картини, изобразяващи сцени военноморски, предмети от ежедневието, използвани от морски пехотинци, както и други исторически артефакти.

Националният танцов театър
Един от най-добрите места в Париж, за да видите на живо танцови изпълнения от компаниите в света, на театър Национална дьо Шайо стадии няколко показва година. Вижте официалния сайт за пълния график и за закупуване на билети онлайн.

Разположение и Информация за контакти

The Palais Шайо  се намира в западната област 16-ти район на Париж, в близост до атракции и области, включително Марсово поле, на Jardins Du Трокадеро (голяма обществена градина идеален за семейства), както и няколко съвременни художествени музеи струва да прекарате известно време гостуващ.

  • Адрес:  1 място дю Трокадеро et дю 11 Novembre
  • Metro:  Trocadero (линия 6 или 9)
  • Автобусни линии:  22, 30, 32, 63, 72, 82

Билети и отстъпки Преминава

Вижте тук за текуща информация и входни цени за музеите и Театър дьо Шайо. Посетители под 25 години с валидни паспорти на ЕС да ползват безплатен вход; в допълнение, музеи предлагат безплатен вход в първата неделя на всеки месец.

Парижкият музей проход обхваща допускане до Cite де l’Architecture et националното наследство. Ако имате прохода, не забравяйте да го използвате за безплатен достъп до тази колекция!

Услуги на място, ресторанти и други удобства

Комплексът включва Шайо магазин за подаръци, където можете да си купите картички и сувенири, книжарница, както и два ресторанта за случаен ухапване или закуска: Кафе за човека и Café Луси, и двете разположени вътре в Музея за човека.

Ако търсите за една по-официална обяд или вечеря, има един ресторант на място и кафе, прикрепена към театър Национална дьо Шайо, La Maison Pradier, че предлага типична френска кухня. Това е идеалното място за романтична вечеря след шоу в театъра, и с изглед към Айфеловата кула и Марсово поле, мястото е по-скоро ненадмината Ресторантът е отворен от вторник до събота 24:00-18:00 На вечери представяне , по-късно вечеря се сервира 19:00-23:00 Има и неделя до обед от 11 ч до 16:00 за да резервирате маса, обадете се на 33 (0) 6 37 36 16 16 или изпратете имейл на  chaillotpradier@pradierparis.com .

Забележителности и атракции за посещение в близост до

Както бе споменато по-горе, има няколко забележителни музеи и места за посещение в района Трокадеро. За феновете на модерното изкуство, посещение на близкия музей на град Париж модерното изкуство и прилежаща Palais дю Токио е нещо, което силно препоръчвам.

Ако сте заинтересувани от историята на модата и стила, уверете се, че най-краткото разстояние над до Palais Galliera, само на пет минути пеша от комплекса Шайо. Нейните временни изложби на дизайн и история стил, ретроспективи на великите “висша мода” дизайнери и отдаване на почит към модните икони са превъзходни.

И накрая, вижте нашето ръководство за 7-те най-интересните неща, за да се види и прави около Айфеловата кула за повече идеи за това как да се възползват максимално от времето си в района.

Предупреждавам За Джебчиите в района

Въпреки широката зона около Двореца Шайо е съвсем безопасно, имайте предвид, че джебчиите действат често в близост до него, като се възползват от големи тълпи. Прочетете пълната ни ръководство, за да се избегне джебчии във френската столица, и да запази вашите вещи безопасно и извън обсега на крадци.