В снимки: Акценти от Лувъра в Париж

Posted on

 В снимки: Акценти от Лувъра в Париж

Един от най-големите проблеми на хората са склонни да се сблъскате при посещенията си в огромен и изключително богата Лувъра в Париж? Има прекалено много, за да се види. Вашият ум не може да вземе всичко в, така че ние сме направили едни от най-тежката работа вместо вас, като изберете някои от съкровищата в събирането и ви дава възможност да се запознаят с тях в навечерието на посещението си. Разгледайте нашата галерия за вдъхновение, и не забравяйте, след като там не трябва да се опитаме да направим и да видим всичко!

Снимката тук:

Тази гледна точка на драматични, метене площада, върху която стои фасада Лувъра показва силна съпоставка между класическа и съвременна архитектура. Съществуващата двореца ренесансова, завършена през 17 век от Луи XV, работи като седалището на френския кралски особи, докато Луи XVI построен Версай.

пирамида стъкло, което сега служи като входно Лувъра бе разработен от китайски архитект Ieoh Ming Пей и открит през 1989 г. / 72 фута стъкло структура двадесет и два метра се състои от 800 отделни парчета от стъкло, монтирани върху алуминиев тегло 95 тона.

По-отблизо в стъклена пирамида

Този детайл от стъкло пирамидата на Лувъра показва сложен наслагването на отделните триъгълници от стъкло над тежка алуминиев профил. Пирамидата може да има много противници, но не може да се отрече, че тя рамки бившия дворец от 17-ти век в изненадващ начин.

Джокондата на Да Винчи (Мона Лиза)

В началото на 15-ти век, италиански художник Леонардо да Винчи революция в изкуството на портретни снимки и помогна вратар в италианския Ренесанс с “Джокондата”, работно далеч по-известен днес като “Мона Лиза”, а сега един от Лувъра е най-престижната стопанства. Безброй туристи идват в по-голямата музея просто да се насладите си върху него.

Въпреки това, картината, която всъщност е доста малък и защитени зад тежката стъкло, може да бъде трудно да се доближи до по сметка на големите тълпи. Опитайте се да се достига до Лувъра в делничен ден или рано сутрин за по-добър шанс за получаване отблизо дамата с мистериозната полуусмивка.

Венера Милоска (Афродита)

През 1820 г. скулптура на гръцката богиня Афродита е изкопан на остров Мило в Гърция. Запознанства до около 100 г. пр.н.е. и по-известен като Венера Милоска (във връзка с римското име на богинята на любовта), статуята сега внимателно запазен в Лувъра в Париж, където милиони посетители се тълпят, за да видите неговото хармонично форми.

Най-Нике от Самотраки (Древна Гърция)

Запознанства за около 190-220 г. пр.н.е. Нике от Самотраки показва женски figure– гръцката богиня на победата (Nike) – стои на база наподобяващ кораб. Масивната скулптура, показва постоянно в Лувъра в Париж, стои над осемнайсетфута високи. Тя е направена от тежък блок на о-в Парос мрамор и е изкопан през 1863 Интересно е, че в главата никога не е бил намерен.

Свободата води народа от Йожен Дьолакроа

Един от най-големите произведения на френския романтизъм в живописта е Йожен Дьолакроа на La Liberté Guidant льо Peuple (Свободата води народа), който беше боядисан време на Френската революция от 1830 като политически плакат. Настанени в Лувъра в Париж, тя впоследствие са били по-нататък първата голяма политическа произведения на изкуството от модерната епоха. Делакроа, който сам е бил част от военните усилия, се изобразява в горния ляв (лесно разпознаваеми като човекът с най-шапка).

Галерията Apollo: наскоро реновиран съкровище в Лувъра

След като преминат основна реставрация, разкошен Аполон галерия отваря врати отново в Лувъра през 2004 г., посветен на Краля Слънце (Луи XVI), функциите на галерия богато изрисувани тавани и съкровища, включително френските перлите в короната. Много прилича на Галерията за Огледала в Версайският дворец, Аполо галерия отне години, за да завърши и е дело на повече от 20 изпълнители, сред които Йожен Дьолакроа и Чарлз Le Brun.

Код стая се Хамураби в Лувъра

В Хамураби кодекс е серия от таблети, датиращи от 12-ти век преди новата ера, като са записани със законите, създадени по времето на вавилонския цар Хамурапи. Прологът с кодовете, изписана върху глинена плочка, се помещава в Лувъра, и осигурява завладяващ поглед към всекидневния живот в древния вавилонски царство. Това крило на Лувъра е обикновено отличава с впечатляваща колекция от древни произведения на изкуството и артефакти от Близкия изток.