В Топ 10 града трябва да посети в Италия

Posted on

градове на Италия са на много кофа списък пътнически, и за добра причина – те предлагат примамливи микс от природа, исторически и древни обекти, музеи и разбира се, страхотна кухня. Нещо повече, по-големите градове на Италия могат лесно да бъдат посетени от влак.

Това са нашите снимки за десетте най-големи италиански градове, всеки със своя специфичен характер и обжалване.

Рим

Рим (Рома) е столицата на Италия и най-вероятно, първата ви спирка в страната. Рим предлага зашеметяващо разнообразие от гледки и преживявания. На всяка крачка ще откриете древни паметници, богато украсени средновековни и барокови църкви, красиви фонтани, художествени напълнена музеи и ренесансови дворци. Древният Колизеум е един от най-емблематичните места в света, както и модерен Рим е оживен и оживен град и има някои отлични ресторанти и нощен живот. Площад Свети Петър и Ватикана са също така лесно да посети, когато в Рим. Препоръчваме поне 3 дни в Рим.

Венеция

За разлика от навсякъде другаде по света, Венеция (Venezia) е уникален град, построен върху вода в средата на лагуната. Венеция е един от Италия най-красивите и романтични градове, както и един от най-популярните за посетителите на Италия. В центъра на Венеция е Пиаца Сан Марко с великолепната си църква, базиликата Сан Марко. Има множество музеи, дворци и църкви, за да посетят и скитащи по каналите на Венеция и да се загуби в лабиринта от тесни улички винаги е приказно. Венеция е в североизточната част на Италия и исторически е бил мост между Изтока и Запада – архитектура запазва византийска усещане наистина не намери другаде в Италия.

Флоренция

Флоренция (Firenze) е един от най-важните ренесансови архитектурни и художествени центрове в Италия. Нейната Duomo и Баптистерий са великолепни, но претъпкан с туристи, тъй като е тяхната голяма аркада. Флоренция има няколко отлични музеи с много известни картини и скулптури, в това число “Давид” на Микеланджело и Ботичели “Раждането на Венера”. Има и Медичите дворци и градини. Флоренция е в района на Тоскана и е врата за проучване на по-малките градове и селските райони на Тоскана.

Милан

Милано (Milano), един от най-богатите градове в Европа, е известен със стилни магазини, галерии и ресторанти и е с по-бързи темпове на живот, отколкото повечето италиански градове. Той също така разполага с богата художествено и културно наследство. Нейната готически Дуомо, със своята красива мраморна фасада, е великолепна. Боядисване на Тайната вечеря на Да Винчи е един от най-известните забележителности на Милано и Ла Скала е един от най-известните световни оперни театри.

Неапол

Неапол (Наполи) е един от най-оживените градове на Италия. Тя се намира на брега на южната част на Рим и е най-важният град в южната част на Италия. Неапол пази много от бароковия си характер и е отправна точка за пътувания до Помпей, Херкулан и крайбрежието на Амалфи. Тя притежава много исторически и художествени съкровища, и е известен със своята пица и десерти!

Верона

Верона е известна историята на Ромео и Жулиета и за римски Arena, третата по големина в Италия и място за топ оперен фестивал. Верона има добра средновековен център, римски останки, интересен замък комплекс, както и много висок клас пазаруване. Това е четвъртият най-посещаван град в Италия и си заслужава да бъде спиране на Северна Италия влак маршрута на пътуването.

Торино

Торино (Torino), регион Пиемонт на северозапад Италия, е основен културен център с отлични музеи, елегантни магазини и добри ресторанти. Има и някои много хубави примери на барокова архитектура и исторически дворци, известни кафенета, занаятчийски работилници, и улици с покрити аркади.

Болоня

Болоня е известен със своите красота, богатство, кухня, и левите политиката. Нейните плоски улици са облицовани с аркади, което го прави добър ходене град в всякакъв вид атмосферни условия. Той е един от най-старите университети в Европа. хубав средновековен център, както и няколко атрактивни площади, облицовани с сгради с портици. Болоня е най-големият град в района на Северна Италия Емилия-Романя и Piazza Maggiore е един от най-големите площади в Европа. Дори сред италианците, то се смята за кулинарната столица на страната.

Генуа

Генуа (Генова), в Лигурия на северозападното крайбрежие на Италия, е основен пристанищен град в Италия. Генуа е очарователно модерен аквариум, интересен пристанищна зона, както и историческия център казва, че е най-големият средновековен тримесечие в Европа, с изобилие от църкви, дворци, и музеи.

Перуджа

Перуджа, в района на централна Италия Умбрия, е много космополитен град и дом на два университета. Тя е домакин на световно известния джаз фестивал през лятото и Университет за чужденците е страхотно място да се научи италиански. Това е ограден град на върха на хълм с прекрасна гледка към долината и има няколко важни паметници и добър централен площад. Историята му датира пр.н.е. девети век.

По-малките градове за посещение в Италия

Ако сте видели най-добрите гледки в големите градове на Италия, или предпочитат да пътуват до по-малките градове с по-малко туристи, помислете за тези препоръки за по-малко посещавани, но интересни италиански градове.

Пътуване с влак в Италия

Travel между големите градове се прави най-добре с влак като шофиране в италиански градове, може да бъде много трудно и богат италиански железопътна система е сравнително евтин. Повечето градски центрове са подходящи за разходки и части от градските центрове са затворени за автомобили без разрешителни. Големите италиански градове обикновено имат добър обществен транспорт, също.