Дали Париж значение за туристите? Консултации и информация за посетители

Posted on

Дали Париж значение за туристите?  Консултации и информация за посетители

След опустошителните терористични нападения в Париж, Брюксел, Ница, и Берлин, много потенциални посетители на френската столица се чудят дали това е наистина безопасно да посети Париж.

Посетителите на града трябва да се държим в течение на актуалните съвети за безопасност и да знаят подробности за транспорт, услуги, както и затварянето в града.

Официални Съвети по сигурността в сила

След 2015 г. задълбочени 2017 терористичните нападения в Европа, много англоговорящи страни, издадени пътеводителите питат гражданите си да бъдете особено внимателни и бдителност.

Те не са обаче съветват да не пътувате до Франция.

В  американското посолство  в Париж издаде  Ниво 2 Travel Консултативния  май 2018 г. консултативни членки, отчасти,

“Упражняване повишено внимание във Франция се дължи на  тероризма . Терористичните групи продължават да кроят планове възможни атаки във Франция. Терористите могат да се атакуват с малко или без предупреждение, насочени към туристическите места, транспортни центрове, пазари / молове, местната власт съоръжения, хотели, клубове, ресторанти, места за поклонение, паркове, големи спортни и културни мероприятия, образователни институции, летища и други обществени места. “

Канадската посолството издава  консултативно  след атентатите в Париж, което е все още ток през 2018 г., призовавайки за гражданите си, за да “упражняват висока степен на внимание поради сегашната повишена заплаха от тероризъм.” Австралийският посолство е издала подобни съвети , тъй като  има Посолството на Великобритания .

Разбирането Съвети по сигурността

САЩ издава два вида бюлетини: “. Travel Alert” на “Пътуване Предупреждение” и Въпреки, че текстът може да е малко объркващо, The “Пътуване Предупреждение” всъщност е по-сериозно от двете и е склонен да се въведат, когато една страна е толкова нестабилна, че пътуването може да бъде активно опасно.

Във всеки един момент, няколко десетки непрекъснато нестабилни или опасни страни могат да бъдат включени в списъка. Налице е общо  “Worldwide Внимание”  в сила от юли 2018 г..

Когато Worldwide Внимание се поставя на място, съветите от Държавния департамент е, че “американските граждани се приканват да се поддържа високо ниво на бдителност и практикуват добра осведоменост за ситуацията.”

Колкото по-малко-сериозен “Пътуване на сигнала”, обикновено се издава в отговор на конкретно събитие или състояние, като буря, планирани протести, потенциално спорните избори, дори и спортни събития с анамнеза за генериране на насилствени изблици сред феновете.

Обикновено има пет или шест страни, изброени по различни причини. Ако има очакван проблем в нито една държава, то най-вероятно ще генерира “Пътуване Alert”, обикновено за относително кратък период от време.

Разбирането на бюлетините се прави по-сложно, тъй като някои новинарски услуги, блогъри, или социална медии могат да чуят на “Пътуване на сигнала”, или “Пътуване Консултативния” и да го перифразирам като “Пътуване Предупреждение”, когато го споменавам. Така че не се предположи, пътуването е изложено на риск, докато не проверите данните директно с Държавния департамент.

Безопасно ли е да посети Париж през тази година?

Нито един от тези съвети е на ниво, като призова гражданите да избягват пътуване до Франция. Има съображения за пътуващите и начини за увеличаване на вашата безопасност при пътуване.

Държавният департамент на САЩ призова гражданите да се запишат в  Traveler Записването програма Смарт  (STEP), за да помогна на посолството ви предупреди по време на беда. STEP е безплатна услуга, която позволява на гражданите и граждани, които пътуват и живеят в чужбина, за да се запишат пътуването си с най-близкия US посолството или консулството на САЩ.

Програмата също така помага на членовете на семейството в контакт с вас по време на пътуванията си в случай че възникне извънредна ситуация.

В организация на посещения и Бюрото Париж предлага полезна  информация за безопасността  на посетителите. Ако сте в Париж, следвайте всички предупреждения за сигурност може да се издават от органи на писмото, и бъдете нащрек и бдителни. На френски сайта туризъм предлага актуализации и обяснения на предпазни мерки за сигурност.

Франция е значително подсилен сигурност след атентатите, мобилизиране на повече от 115,000 полицейски и военни служители за защита на Париж и на останалата част от френската територия. И все пак, това е работа на посетителя да сме в крак с новините и прочетете информацията, предоставена от Държавния департамент на САЩ, както и френски и Париж туристически обекта. И, ако знае, че трябва да се запази наясно по време на пътуванията си прави неспокоен и нервен за пътуване, може би това не е най-доброто време за посещение места в Европа като Париж.