Египет Travel Guide: Всичко, което трябва да знаете за гостуващ Абу Симбел

Posted on

Построена по време на царуването на Рамзес II в пр.н.е. 13-ти век, храмове Абу Симбел първоначално са били издълбани в планинския склон на втория праг на река Нил, близо до съвременния границата със Судан. Когато строителството на язовира Асуан и последващото създаване на Насър заплашва да потопи храмовете, те са били преместени секция по секция текущото им местоположение на западните брегове на езерото. Днес, храмовете са вписани като обект на световното наследство на ЮНЕСКО и са сред най-впечатляващите и най-посещаваната от древни забележителности в Египет.

Кратка история на храмовете

Комплексът Абу Симбел е съставена от два храма: Голямата Храма (посветен на боговете Ра-Horakhty, Птах, Амон и обожествен Рамзес II) и храма Small (посветен на богинята Хатор и най-обичан кралицата Рамзес II е, Нефертити). Двата храма са построени по време на 19-ти династия царуването на Рамзес II в, или в 1264 г. пр.н.е. или 1244 г. пр.н.е., в зависимост от научна интерпретация като се абонирате за. Така или иначе, това е договорено, че храмовете взеха около 20 години, за да завърши и са били предназначени, поне частично, в чест на победата на Рамзес II над хетите в битката при Кадис в 1274 преди новата ера.

С течение на времето, храмовете отпаднал от употреба са били покрити с пустинен пясък, докато само върховете на статуите колосални, че охраняват входовете остават видими. Те лежаха забравени от останалата част от света, докато 1813, когато швейцарска географ Жан-Луи Буркхард попаднал на тях по време на пътуванията си през южната част на Египет. Буркхарт е най-известен като първият европеец, да открият останките на Петра в Йордания. Той обсъди констатациите си с колега изследовател Джовани Belzoni, който пътува до сайта, но е бил неуспешен в намирането на начин в храмовете.

Това беше Буркхарт, който в крайна сметка изкопана входа на храма, когато той се върна четири години по-късно.

През 1954 г. бяха обявени планове за изграждане на язовира Асуан и създаването на Насър. Когато стана ясно, че водите на езерото ще потопят няколко известни древни паметници (включително Абу Симбел и храмов комплекс на Филе), ЮНЕСКО започна кампания, за да ги спаси. Дарения наводнени в от всички краища на света, и 1964-1968, международен екип от археолози и инженери нарязани на целия храмов комплекс в подвижни блокове. След това те се събират отново с точност е трудна върху изкуствен хълм, който сложи храмовете безопасно над растящите големи води.

Усилията струва над $ 40 милиона ($ 300.0 милиона днес).

Неща, за да видите

Храмът Great

Големия храм е известен със своите колосални статуи, които обграждат входа и стоят 66 фута висок. Всичките четири скулптури са на Рамзес II, седнал на трон и носенето на двойно короната на Горен и Долен Египет. В царските краката са поредица от по-малки статуи, означава, че присъстват на жена си, майка си и осем от любимите му деца. Погледни нагоре, за да види на Рамзес II във форма на барелеф, покланят статуя на Ра-Horakhty комплект в ниша над вратата. Вътрешността на храма се състои от поредица от стаи и зали, които да доведат до светая светих. Най-впечатляващият от тях е хипостилна залата, която е заобиколена от осем колосални стълба, издълбани във формата на обожествен фараона. Барелефи по стените изобразяват военните победи на Рамзес II, особено тези, в Кадис.

Светая светих на храма е заета от четири скулптури на Ра-Horakhty, Амон, Птах и ​​обожествен Рамзес II. На два дни от годината (22 октомври и 22 февруари), слънчевите лъчи се редят с входа на храма по такъв начин, че те проникне в светая светих и осветяват три от лицата на боговете. Оставаше в тъмнина е Птах, който се свързва с египетския подземния свят. Учените смятат, че тези две дати са от голямо значение за Рамзес II и предположи, че те биха могли да представляват рождения си ден и коронацията. Все пак, това не е доказано. Когато храмът е преместен, бе взето много внимателно, за да се гарантира, че слънчевата подравняването е останал същият.

Храмът Small

Храмът Small се намира на около триста и трийсет фута североизточно от Големия храм и по същество е по-опростена версия. Шест статуи охраняват входа; два от Нефертари и четири на Рамзес II, всеки престояване 33 фута. Фактът, че Нефертити е изобразен като са с еднакъв размер на съпруга й е ограничен в египетското изкуство и показва уважението, в която той я държеше. По-малки статуи на децата на двойката стоят от двете страни на крака на техните родители. хипостилна зала на този храм е подкрепен от шест колони, всяка украсена с изображения на кралицата и различни богове и богини. Барелефи във втората зала и вестибюл показват кралят и кралицата направи религиозните дарения, а нишата в светая светих има статуя на Хатор под формата на божествена крава.

Как да посещение

храмовете на Абу Симбел са разположени на пет минути път с кола от село Абу Симбел. Има няколко хотели и ресторанти в селото, а ако искате да остане там за една нощ, Seti Абу Симбел Lake Resort е възможността най-висок рейтинг на TripAdvisor. Въпреки това, повечето посетители да изберат да се основават на най-близкия град, Асуан. Има две причини за това: първо, повечето Нил круизи завършват в Асуан след пътуване по протежение на реката от Луксор. На второ място, има много по-голям избор за настаняване в Асуан, както и много фирми, предлагащи ден екскурзии до Абу Симбел с автобус или кола. Най включва хотел пикап и спирките, входни такси и прозрението на египтолог ръководство. Бъдете готови за един дълъг ден, тъй като устройството от Асуан до Абу Симбел отнема 3,5 часа в едната посока.

За да си спестите дългото пътуване през пустинята, помислете за летене от Асуан до целта построен летище Абу Симбел е. Egyptair и Air Кайро и двете предлагат ежедневни полети, които режат времето за пътуване до 45 минути. Насър круизи и обикновено спират в Абу Симбел. Храмовете са отворени от 6 сутринта до 17:00 от октомври до април, а до 18:00 от май до септември. Влизането струва 160 египетски лири ($ 10) на възрастен.

Най-доброто време за посещение

Всяка година на 22-ти октомври и февруари, 22, Sun фестивал на Абу Симбел привлича хиляди местни жители и посетители, които се събират да гледат спектакъла на осветлението слънце до светая светих на Храма Great. Ако решите да присъстват, да бъдат подготвени за по-високи цени за настаняване в заплащането и се уверете, за да резервират няколко месеца по-рано. Weatherwise, най-доброто време на годината да посетите е между октомври и април, когато дневни температури са малко по-студени. В разгара на лятото (юни-август), температурите в Абу Симбел често надхвърлят 100 градуса F.