Жуан-ле-Пин на Френската ривиера

Posted on

 Жуан-ле-Пин на Френската ривиера

Въведение

Жуан-Ле-Пин, курорт на френската Ривиера на Лазурния бряг, е внушително, модерна крайбрежна част на Антиб-Жуан-Ле-Пин, но тя е много по-различна в усещане от Антиб. Хуан, тъй като е известно повече, се характеризира с най-известната му събитие, годишната Jazz à Хуан фестивал, който се над града всяка година през юли. Антиб и Жуан-Ле-Пин са от двете страни на Cap d’Antibes, с площ от богати частни вили и градини, изпълнени с сладките мирише на Прованс. На фона на Средиземно море искри, подходящ фон за двата курорта.

Ф. Скот Fitzerald остана тук и да има какво да се види, свързана с американския писател и хайлайфа.

Антиб-Жуан Les Pins Факти

  • 80000 жители
  • На Френската Ривиера
  • Вторият по големина град на Лазурния бряг
  • Намира се между Ница и Кан

Да стигнат до там

Можете да летят в летище Ница-Côte d’Azur на директни полети от САЩ и останалата част от Европа. Летището разполага с две модерни терминали и се намира на 4 мили югозападно от Ница и на около 10 мили североизточно от Антиб-Жуан-Ле-Пин.

С над 10 милиона пътници годишно, d’летище Ница-Лазурен бряг е зает съоръжение, в момента обслужването на почти 100 международни дестинации. Можете да пристигнете с влак от други европейски и френски градове, най-добрият начин да се види провинцията. Летището е добре свързан с Ница, така и Антиб-Жуан-Ле-Пин с автобуси, влакове (с автобус до гарата) и таксита.

Първи около
Жуан-ле-Пин и Cap d’Antibes са места за разходка – в противен случай, как ще се види във вашия курорт съоръжения по протежение на крайбрежната алея и в многобройните кафенета, чиито тераси предлагат задължителните възможности за наблюдаване на тълпата? Има добра местна автобусна линия, която можете да използвате, за да получите от град на град или село на село.

Къде да остана

Както Жуан-ле-Пин е първо и преди всичко курорт, има изобилие от хотели, за да избирате, на всички нива и бюджети. Те варират от горния край, прекрасна Art Deco Hotel Belles-Rives, бившия дом Скот и Зелда Фицджералд в бурните дни на 1920 година френската Ривиера, до хотел La Marjolaine, където приятелско посрещане и централно местоположение прави за малки стаи. Ако искате да посетите по време на летния джаз фестивал, резервират предварително.

Къде да ядем

Човек никога не е далеч от чиния с храна в Хуан, но внимавайте някои от малките ресторанти по брега на морето. Те могат да изглеждат очарователно, но храната, има още какво да се желае. Ако все пак искате в Средиземно море, а след това резервирате най Bijou Plage на Bd дю Литорал. Частният плаж е едно прекрасно място за коктейл с изглед към Iles де Lérins и нейните цени са разумни за своята позиция и добрата кухня.

L’Amiral е възхитителен семеен ресторант на няколко пресечки от морето. Ако резервирате за четвъртък, разпореди кус-кус по-рано.

Къде да се забавляват

Има барове навсякъде в Хуан, но провери Le Crystal точно в центъра за среднощни напитки, които тя се е отдала на жадните нощни птици от 1938.

В съответствие с просташки усещане Жуан-ле-Пин “, на Eden казино, със своите игрални автомати, както и по-традиционни начини за загуба на пари, е място за комарджии.

Туристическа информация

Антиб-Жуан-ле-Пин Tourist Office
Сайт

Жуан-ле-Пин джаз фестивал

уебсайт

Джаз на Хуан е един от най-добрите джаз фестивали във Франция, и със сигурност е един от най-доброто място с изглед към Средиземно море. Винаги падане през юли, той има една нощ на Деня на Бастилията, 14 юли, за джаз ветрове надолу, небето светват с фойерверки дисплея на грандиозно над Кан в далечината. Това е истинско преживяване.

посещение на Антиб

Ако сте в Juan (както всички го нарича), вие сте хоп, пропуснете и скок от Антиб, която е подходяща работна град, който ще поддържа през цялата година. Но той също така има голямо пристанище, крепост, стари криволичещи улички, хубави магазини, ресторанти и кафенета, покрит пазар, както и превъзходно пристанище на милиона долара яхти.