Замъка Венсен: Пълно ръководство

Posted on

 Замъка Венсен: Пълно ръководство

Докато Версай е домакинството име, повечето туристи не са и чували замъка Венсен. И все пак това е един страхотен замък, разположен в близост до източната граница на Париж – и е лесно достъпен от подскача на метрото.

Истински средновековна крепост в комплект с донжон (пазят), кули и ров, замъкът е ключов обект за кралете на Франция още от 12-ти век. Той също така служи за защита на Париж от чужди атаки, както и на монархията от народните въстания.

Той отдавна е било поето от френската държава, а сега най-вече служи като напомняне на царската власт и военна мощ. И все пак, това е на стойност от посещението за който се интересува от френски средновековна история и монархия, особено като част от еднодневна екскурзия до Разрастването, листни  Булонския Vincennes парк. 

История на крепостта

На мястото, където днешните Chateau трибуните беше първоначално основанията за кралска ловна хижа, поръчано от френския крал Луи VII в средата на 12 век. Тези кралски основания впоследствие бяха разширени от Kings Филип Август и Луи IX в голяма имение.

По време на средата до края на 14-ти век, той бе разширен значително в отбранителна средновековна крепост. Крал Филип VI наредил изграждането на 170 фута висок запазва или донжон,  която след това в Европа най-високата. Това ще отнеме около два века и последователни кралски заповеди да завърши грандиозен, правоъгълни крепостни стени на конструкцията, заградени от девет драматичните кули.

Те са били завършени в около 1410.

Много кралски фамилии, се установява в донжон през вековете, както и замъка Венсен е място, на брака, така и раждане за много монарси. Филип III и IV на Франция брак там, докато крал Хенри V на Англия загиналите в донжон в 1422 г. след кървава обсада на френския град Мо.

Карл V е имал лична библиотека построен в шатото. Мощният крал Луи XIV (известен също като “Sun King” периодично пребивавало в Vincennes докато Palais де Версай е в процес на изграждане.

Има една интересна връзка между замъка Венсен и Сент Шапел в центъра на Париж. Докато последният е в процес на изграждане, Vincennes е избран за временно съхранение на мощите на венец от тръни. Параклисът в Vincennes, вероятно създадени от същия архитект, отговорен за Сент Шапел. все още държи фрагмент от короната.

По време на Френската революция от 1789 г., една тълпа от около 1000 работници нападнат, разграбен и частично разрушена Шатото. За период след революцията Шатото е изоставено, временно служи като фабрика за порцелан.

По време на царуването на император Наполеон I, Шатото е преобразувана в арсенал и военни казарми. Той отново служи като защитна сайт срещу външни атаки.

Въпреки, че той вече не е бил под царска контрол, Шатото продължи да служи като затвор по време на 19-ти век. Известни затворници включени спорни писател маркиз дьо Сад.

Шато също има интересна място в тъмната история на Втората световна война и на нацистката окупация на Париж.

По време на битката за освобождението на Париж през август 1944 г., Waffen-SS германски войници арестувани и екзекутирани 26 френски полицаи и членове на френската съпротива в Шатото. След като научава, че Париж е бил освободен от съюзническите войски, войниците SS тръгна експлозии в Vincennes, лошо увреждане части на крепостта. Поради това е важно, ако се пренебрегва, паметно място напомняйки ни нацистките зверства и тези, които ги съпротива.

Днес, на сайта се помещава важна колекция от военни и отбранителни архиви, както и библиотека.

Какво да се види и прави там

Поразителната средновековната крепост може да бъде посетена в около 90 до 120 минути (малко повече, ако решите да посетите по-горните нива на донжон от обиколка с екскурзовод).

Когато опознаване на екстериора и приземния етаж, забележете огромния ров (веднъж пълни с вода), огромни, правоъгълни крепостни стени и драматичен донжон.

Последното остава най-високата средновековна останалата донжон Европа.  Лесно е да си представим колко мощна този замък трябва да е било по време на периода на Средновековието, когато щеше да е един от най-известните структури на хоризонта.

Също така се уверете, за да видите готически стил Сент Шапел дьо Венсен, завършена в края на 14-ти век и се похвали с деликатен стъклопис. Той е подобен в много отношения до по-величествено своя колега в Париж. То може да бъде стойност, като екскурзовод да се изкачи до по-горните нива на донжон и да получат перспектива над Шатото, гористия парк на Vincennes и силуета на Париж в близко разстояние.

Съоръженията в Шатото

Има един на място подарък и книжарница, където можете да чета сувенири, художествени предмети и книги.

Все още няма ресторанта на място или кафенета в Шатото, но Венсенския лес къщи с няколко ресторанта и кафенета.

Как да отида там

В замъка се намира в източната част на близко предградие на Vincennes, лесно достъпен с метро или RER превключвател линия влак. От центъра на Париж, най-лесният начин да се стигне до Шатото е да се метролиния 1 до замъка Венсен, а след това следвайте знаците за да достигне до входа. Можете също така да вземете RER А (влакова) до Венсен. Board от Шатле-ле-Halles или нация; това е само на кратко пътуване на изток.

Автобусни линии 46, 56 и 86 служат Шатото.

Достъпност:  Сайтът е достъпен за посетители с слуха и зрението увреждане. Това е само частично достъпна за хора с ограничена подвижност или в инвалидни колички (най-вече на външни площи и приземни етажи). Приложен е помощник е необходимо поради наклоняване наклон и наличието на калдъръм. Най-донжон и “Шатле” не са достъпни. частично достъпна (външни площи, партерни от донжон). Сайтът е оборудван с достъпни санитарен възел. Вижте още информация за достъпност на този сайт тук  (кликнете върху “хората с увреждания” в раздела).

Билети и Работно време

От 22 септември до 20 май Шатото е отворен всеки ден от 10 до 17:00 От 21 май до 21 септември той остава отворен до 18:00 всеки ден. Магазин за подаръци и книжарница имат едни и същи часове.

Не работи в следните официални празници: 1 януари, 1 май, 1 ноември, 11 ноември и 25 декември (Коледа).

Билетите са на 9 евро най-много посетители, въпреки че влизането е 7 евро за гости под 26 и над 65 на посетителите с паспорти на Европейския съюз или лични карти могат да влязат безплатно.

Това не е обикновено необходимо за предварително книга или да получите пропускат най-лайн билети за тази атракция, но ако предпочитате да,  можете да резервирате онлайн на тази страница .

Екскурзии от Шатото

Ако искате да направите обиколка с екскурзовод на Шатото, трябва да знаете, че им се предлага само на френски език в този момент. Въпреки това, самостоятелно аудио обиколки са на разположение в много езици и ще отговарят на повечето посетители.

Моля, имайте предвид, че в горните нива на цитаделата са достъпни само с екскурзовод; те трябва да бъдат предварително резервирана по телефона. Вижте тази страница за повече информация и данни за контакт. Отново, това се появи в момента, които се предлагат само на френски.

Какво да видите и направите в близост

Основната атракция в близост до Шато е Разрастването, листни Булонския Vincennes парка. Тиражите на това “дърво”, един от двата, които обграждат Париж, са многобройни. Те включват стотици декари горски пътеки, зелени площи перфектен за пикници, изкуствени езера и дори старомоден кон-писта. Ако се интересувате от растения, главата до ботаническа градина и ботаническа градина (Parc Floral) , изпълнен с буйни цъфтеж, мини-голф игрище и сцена, запазени за безгрижен летен джаз концерти.

На топло и слънчев ден, следвайте посещението си в Шатото с пикник в парка, или да наемете лодка с гребла и се насладете на изкуствени езера. Дългата разходка из гористите пътеки също е прекрасен начин да прекарате един ден.

Тъй като и двете Шатото и парка са прави извън границите на града, те правят идеален ден пътуване, когато не разполагате с много време, но все още нужда от малко свеж въздух и помилване от градския сивото.

И накрая, самият град Vincennes може да бъде забавно да се скитат наоколо. Основните търговски улици около метрото не са големи, но имат по-спокойна, почти малко селце усещане. Ако времето позволява, разгледате града малко преди да скача във влака за Париж “правилното”.