За първи път, Ръководство на посетителя да се Сингапур

Posted on

Какво да знаете за Югоизточна Азия-малката – и най-богатият – туристическа дестинация

За първи път, Ръководство на посетителя да се Сингапур

Човек би си помислил една малка нация с размерите на среден американски град ще бъде лесно да се знае, само с един поглед, но Сингапур е специализирана в противодействие очаквания.

Начало на най-доброто летище в света, някои от най-изтънчен стил на Азия и вкусна храна сцена, която заема от най-добрите кулинарни традиции на своите съседи, Сингапур предлага пълен опит за пътуване несъразмерна с неговия размер.

Скъп? Да, ако си емигрант , но транспорт, настаняване и хранене могат да бъдат евтини за акъл туристи. Твърде застроена? Паркове и природни резервати съставляват над 40% от територията на Сингапур. Репресивна? Едва ли; Сингапур е творчески център, където законите всъщност дават местни художници-свободна воля да изразят себе си.

За първи път посетителите на Сингапур имат много очаквания да разопаковате: започнете процеса с информацията ние предлагаме по-долу.

Какво трябва да се опаковат за моя Сингапур пътуване?

липса на вятър и висока влажност и температура на Сингапур може да дойде като шок за посетителите използват за по-хладен климат.

Не е изненадващо, климатици са често срещано явление из целия остров; покойния основател на Сингапур Ли Куан Ю себе си прословутата реплика на климатика като “един от сигналните изобретения на историята”. Прави като местните жители, и да се избегне твърде дълго ходене на открито, ако можете – климатиците са там поради някаква причина!

Помислете за влажността и от време на време мусонни дъждове, когато се опаковат дрехи за вашата Сингапур пътуване. Носете широки и леки летни дрехи, когато в града. Ако пътувате по работа, умен случайни често се приема, освен ако не сте присъства на официална бизнес вечеря. Якета и ценности са все още в задължителен за делови срещи, с нечетен изключение тук и там.

скъп за посещение е Сингапур?

Сингапур официална валута е Сингапур долар (SGD), и тя е разделена на 100 цента. Чуждестранна валута, пътнически чекове, както и персонални чекове могат да бъдат променени при повечето банки и лицензирани пари преобразуватели. Банкомати могат да бъдат намерени в цялата Сингапур, както и основни видове кредитни карти се приемат.

Първа световна статус на Сингапур също така означава, високите цени като цяло, в сравнение с пътни разходи и в останалата част от региона. Пътуване по-малък бюджет в Сингапур е малко по-трудно, но не е напълно невъзможно. Прочетете за пари в Сингапур, банки, среброменителите, и други съвети пари в тази статия за Сингапур пари .

Ще имам нужда от виза, за да лети в Сингапур?

Притежателите на паспорти на САЩ могат да влизат Сингапур на посещение пропуск. Някои ограничения се отнасят: ще бъдат допуснати в Сингапур, само ако Вашия паспорт е валиден за най-малко шест месеца след пристигането си, и трябва да покажат доказателство за тези за връщане пасаж. За по-пълен списък на визовите изисквания, вижте уебсайта на Сингапур имиграцията и контролно-пропускателни пунктове орган .

Сингапур е един от най-лесните страни да пътуват до като се има предвид централното си разположение в Югоизточна Азия и изобилието на бюджет полети до останалата част на региона. Летище Чанги е не само международната шлюза в Сингапур, тя също е важна туристическа хъб между Азия и останалата част от света.

Безопасно ли е Сингапур?

Както подобава за първи свят страната, Сингапур е много безопасна дестинация за пътуване, един от най-подходящи за семейства дестинации в региона. строги мерки за сигурност на правителството, първо подтикнато от постоянната заплаха от тероризъм около Югоизточна Азия, продължава да поддържа репутацията на Сингапур на безопасна дестинация.

Репутация на Сингапур е частично вдигна от факта, че тя има най-строгите закони за книгите – обхващаща не само лекарства, но и вандализъм и политическа дейност. Туристите държи лошо в Сингапур трябва да очакват законът да дойде трудно за техните щуротии.

Пиенето на алкохол в Сингапур не е забранено, но последните правила са ограничени зони, където могат да пият до насита. Сингапур амбулантен центрове не са спрели да продават бира, но сергии в Geylang и Малката Индия имат строги правила от обикновено.

Сингапурски закон споделя драконовски отношението към наркотиците често срещани в Югоизточна Азия. Страната е строго Злоупотреба Закона за наркотиците от наказва притежание на дори малки количества незаконни наркотици, и предписва изпълнение, ако се хванат с голямо количество контролирани вещества. За повече информация, да се чете: Drug Законите в Сингапур .

Как мога да получа около Сингапур?

Travel в рамките на Сингапур е доста лесно, ако имаш цаката на езда в автобуса и влака, особено ако вече имате EZ-Link карта да плати своя път през. На картата EZ-Link е платежна карта безконтактно, че можете да си купите (и долейте) във всеки магазин 7-Eleven, валидна във всеки автобус и влак на острова.

За да разберете как да стигнете от точка А до точка Б, да преглеждате към GoThere.sg ( официален сайт ), сайт, който ви позволява да въведете съответните началната и крайната точка на прост език, а след това генерира маршрут пътуване с железопътен транспорт, както и автобусни мрежи ,

За потребителите на смартфони, се използва официалното Сингапур Сухопътен транспорт Органа ми Транспорт Сингапур приложение (Android | качи), за да разбера най-добрият начин между спирки.

Къде трябва да резервирате хотел / хостел в Сингапур?

Има един хотел Сингапур за всеки бюджет, въпреки че трябва да се очаква, че места за настаняване по целия тук лежат на високо края цена-мъдър.

За четири-звезден и-нагоре хотелски стаи, вижте опциите в Марина Бей и Orchard, сред които исторически хотели като на хотел Raffles и ултрамодерен чудеса като Bay Sands яхтеното пристанище. Балестиер Road, Катонг, Joo Chiat и Малката Индия са по-добре известни със своите Backpacker и бюджетни разкопки.

Прочетете този списък Сингапур хотели, сортирани по съседство ; за евтини варианти, разгледайте този списък Сингапур евтини хотели .

Какво мога да направя в Сингапур?

Територията около Сингапур предлага разнообразен спектър от дейности, които прикрива малките размери на страната.

Сингапур различни, отделни квартали представляват различни аспекти на националния опит: родини за различни етнически идентичности, древни магазини потриват лактите с битник обекти ( Joo Chiat и Tiong Bahru ), хотелски и търговски център горещи точки се помещават в света повечето премиум марки ( Orchard Road ) и силует направо от Семейство Джетсън, издигащи се от бивш британското колониално пристанище ( Марина Бей и неговите забележителности като най- Bay Sands Марина и виенското колело Singapore Flyer ).

Туристите на всеки бюджет може да намерите много да се направи проучване на много търговски центрове в града, попълване на един от Сингапур много амбулантен центрове, или слънчеви бани на плажа в малък курорт остров в южната си, Sentosa .

За обобщение на Сингапур атракции и приключения, за да оправдае следващото си пътуване, прочетете този списък топ причини да посетите Сингапур .

Има ли някакви Сингапур паркове или диви животни?

Внимателното стопанисване на недвижими имоти на острова е оставил Сингапур с приблизителен 47% от парк, най-вече околните изкуствени водоеми.

В Сингапур MRT спира точно в предната част на 74-те хектара Сингапур Ботаническата градина , на нацията само на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Този парк е създаден през 1859 г., построена от британските колонизатори по подобие на английския пейзаж движение от времето. Днес, повече от 6500 вида растения покриват красиво поддържана паркова зона, намираща се само на кратко разстояние от търговския район Orchard.

По-големи паркове, като 163-хектар Букит Тимах резервата и 202 хектара на Sungei Buloh влажните зони резерв , могат да бъдат намерени по-далеч от центъра на града. Посещение на първия за 25-метрова му на върха на дървото Walk преминаване на купола на горите; посещение на последния за своите мангрови гори подслон спираща дъха различни прелетни птици.

Сингапур пионер в света на зоологическа градина, с места като Сингапур Zoo , Юронг Парка за птици , както и Сингапур Night Safari ви предлагат един поглед отблизо към някои от най-застрашените животни в света, който се помещава в хуманни открити заграждения.

Какво фестивали се Сингапур има на своя календар?

Социален календар Сингапур запазва остров интересен целогодишно, с събития като китайската Нова година , а от Формула Едно уикенда .

Акциите на страната много от своите най-фестивали с тези в останалите страни от региона: сингапурци празнуват мюсюлманския празник сезон Рамадан, също като други мюсюлмански страни в Югоизточна Азия; по същия начин, страната хвърля един от най-запомнящите се коледни и новогодишни празници в света в края на годината.

За по-пълно поглед, прочетете нашия списък от Сингапур фестивали да планирате пътуването си наоколо.

Какво – и къде – да се яде в Сингапур?

Разбира се, можете да прекарате една мента на много скъпи ресторанти на Сингапур, но има причина, тази страна е една от най-добрите градове в Югоизточна Азия за улично храна. бързо хранене, известен като “амбулантен центрове” служат на голямо разнообразие от азиатски ястия, въпреки техния общ недостиг на атмосфера и климатик.

широкообхватна храна Сингапур отразява мултикултурен микс от сингапурски населението. Индийските Biryani щандове блъскат Западните кабини хранителни и юфка сергии на повечето места. Във всеки един топ Сингапур амбулантен търговец център, туристите се смесват с работна stiffs до закуска на роти кая, или тъпчели лицата си с кантонски, Hokkien, индийски, малайски, и “Западна” храна.

Цените са ниски ($ 5 вие купува голям брашно) и дори можете да си поръчате Tiger Beer да отидете с вашата храна само за малко повече.

Дали пазаруването в Сингапур струва?

Да, това е – отидете в някой от най-добрите търговски райони на Сингапур и ще се присъедини в неофициален национален спорт на нацията!

Има една продажба на почти всеки месец (най-голямата е на Голямата Сингапур продажба през август ) и купувачите могат да получат много направено независимо дали гледат през стари дюкянчета в китайския квартал или посещение в магазини за луксозни заедно Orchard Road.

Туристите могат да получат възстановяване на покупките си на летището, което позволява на практика безмитните търговски за всеки пътник с един посетител пропуск.

Ще разберете повече, когато четете нашия наръчник за пазаруване в Сингапур .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *