Избягването на пиковите часове на метрото в Лондон

Posted on

 Избягването на пиковите часове на метрото в Лондон
Както и с градски транспорт в повечето големи градове, има най-натоварените часове за пътуване в метрото в Лондон, че наистина трябва да се опита да избегне по време на пътуването си. Тези времена са, когато масивната транзитна мрежа, известна като тръбата е в своя максимален капацитет, като пътниците често са принудени да се вмъкнем в последния достъпно място в тясна влак. Така че наистина, това е да не се препоръчва.

За повечето от мрежата на тръбата, на сутринта “час пик” се осъществява най-вече в часовете между 07:30 и 09:30 часа и връх вечер се провежда 4:40-18:30 Въпреки това, различните линии на тръбата изпитат по-високи нива на трафик през различните части на деня:

  • Линиите, които пътуват през популярните туристически и развлекателни площи, подобни на Пикадили, Северна и Централна линиите-останат заети през целия следобед.
  • На линия Пикадили остава зает, докато около 20:00, тъй като хората се отправят към Уест Енд за ресторанти, клубове и театри и има още един мини-пиковите часове, когато театри близки след около 23:00
  • Ако не ви харесва претъпкани влакове, особено избегнат обичайните пиковите часове на линии, които пътуват по основните търговски зони на Найтсбридж и Оксфорд стрийт-Пикадили и централните линии. На повечето дни, магазините затварят по едно и също време, тъй като хората напускат офисите си. Добавената блъсканицата на пакетни натовариха купувачите към нормалната тежест от 9 до 5’ers може да бъде непоносимо.

Най-натоварен линии и гари в Лондон

Транспорт за Лондон е сдържан около счупи броя на транзитните потребители ред по ред, но те публикува наръчник станция по станция на пиковите часове и връх на времето за пътуване за мрежата на тръба, и можете да търсите своя уебсайт за отделни станции, до да видим дали те са заети, когато имате намерение да оставите вашия хотел за деня.

Освен това, The City метрични , ръката на списанието The New Statesman  трябваше отиде в това някои номер схрусква на базата на най-новите данни (от доклад за 2012 г.). В изследването си, те са установили, че Виктория Line е най-натоварените в Лондон, но това е най-вече запазени за хора, които пътуват до центъра на Лондон за работа. В действителност, с изключение на три спирки в средата на линия Victoria, Green Park, и Оксфорд Съркъс-там е почти никъде от интерес за посетителите, които не са, които се обслужват от други линии.

В крайна сметка, всичко се свежда до лични възприятия и предпочитания. Попитайте всеки лондончанин и те със сигурност ще ви кажа, че тяхната линия е най-пренаселено време на пиковите часове.

Осъществяване Rush Hour Travel-лесно

Ако се налага да пътуват на лондонското метро време на пиковите часове, и рано или късно, повечето посетители на Лондон да-има няколко неща, които можете да направите, за да направят живота ви по-лесно.

Купете Oyster Card
Първо, купите Oyster карта, която се използва за всички видове обществен транспорт в и около Лондон, включително метрото, надземен, както и някои железопътни услуги, автобуси (които вече не се вземат пари в брой) и Thames превключвател лодки. Можете да закупите Oyster карта от автомат за билети в Лондон и се зарежда с пари в брой или кредитна карта в една и съща машина.

Разходите за карти £ 5, които могат да бъдат възстановени в автомат за билети, заедно с всички средства все още са налични в картата, когато напускат Лондон. Освен това ви спестява много пари, просто е в състояние да се включи в без стои с автомат за билети (или офиса все по-рядко билет) опашки по време на пиковите часове спестява много време.

За допълнително улеснение на вашия транзит, зареждате картата си с кредит, когато се случи да бъде в близост до гарата, дори и да не планирате да пътуват след това. При ниска пъти, няма опашки пред машините за билети.

Използвайте безконтактни вноска
Ако имате безконтактна кредитна или дебитна карта, можете да го използвате по същия начин, като Oyster Card и да спести време по този начин. Тарифите за безконтактни плащания са същите, както за Oyster карти за граждани на Великобритания, но ако решите да посетите Лондон от чужбина, да бъдат внимателни. Можете да спестите време, но ще трябва да плащат такси за валутните по сметката си карта у дома-така че тази опция е наистина полезно само за посетители от други места в Обединеното кралство.

Бъдете готови за закъснения и запознати с Обявления
Пътуване закъснения от инженерно-техническите работи, аварии сигнал и от време на време, евфемистично “лице на линията” Съобщения могат да създават мини пиковите часове, които запушват тръбата. Всички станции на лондонското метро публикувате признаци ежедневно, и авансовите уведомления-за затваряне на гари, ВиК работи, както и други проблеми. Спрете да ги прочетете, така че можете да планирате алтернативни маршрути напред във времето, ако е необходимо (на лондонското метро там почти винаги е алтернативен маршрут).

Отиди до краищата на платформи
Сравнително лесен начин да се намали експозицията си към пиковите часове блъсканицата е да отидете до всички краища на платформите, когато чакат следващия влак. Повечето хора се събират около средата на пероните на гарата, където по стълбите или ескалаторите повръщам техните пътници. Ако ходите до всеки край на платформата, които ще намерите колички обикновено са по-малко опаковани. Направете това, дори ако това означава липсва влак или две. По време на пиковите часове, винаги ще има още една по само за няколко минути.

Обществен транспорт Алтернативи

Ако предпочитате да не се изправи пред пиков час тълпите всички и трябва да пътуват по това време на деня, има няколко алтернативи.

The London Bus
червени автобуси на Лондон се заемете време на пиковите часове, също, но разликата е, че те са правно ограничени в броя на правостоящите пътници, те могат да вземат. Шофьорът, който следи цифрите, просто няма да позволи на повече пътници на борда, ако автобусът е твърде пълен.

Това може да означава, че в центъра на Лондон ще трябва да гледате един или два автобуса минават без да спира, но тя също така означава, че няма да бъде смачкан срещу непознат по време на пътуването до работното място, след като сте на борда на автобуса. Освен това, автобуси пътуват в специални ленти, така че те са по-малко засегнати от пиковите часове задръствания и често може да стигнеш по-бързо, отколкото като такси.

Commuter Лодки
Лондон вече има Riverbus услуги по Темза, които са много приятен начин да се пътува и че можете да плащате за вашия Oyster Card. Подобно на автобуси, лодки са правно ограничение в броя на пътниците могат да носят.

Има кейове за качване на ключови места по поречието на река-Westminster кея, в района на Парламента; близо до окото Лондон на Southbank; от галерия Тейт и така нататък. Проверете своите спирки, за да видите дали някой от тях може да е в рамките на пешеходно разстояние от мястото, където искате да отидете.

Наеми и карам колело
London е вторият град в света, след като Париж, да има програма за публично велосипеди под наем. В момента тя се нарича Сантандер Мотори-за банката, която ги спонсорира, но не се изненадвайте, ако местните хора все още ги Barclay велосипеди или Борис Мотори наричат.

Ще имате нужда от кредитна карта за ползване на сензорния екран на докинг станцията на цикъл. Няма нужда да резервирате предварително, въпреки че най-натоварените часове може да се наложи да посетите повече от една докинг станция за намиране на велосипед. Когато приключите с цикъла, просто трябва да го върне към докинг станцията и вашата кредитна карта ще бъде таксувана за периода от време, който сте използвали това, което би могло да бъде по-малко £ 2.

Да е наясно, обаче, че тези велосипеди са били предназначени да бъдат надежден и непривлекателни за крадците, така че те са по-тежки от обичайното си под наем и по-труден за педал. Все пак добрата новина е, че системата на безопасни велосипеди Superhighways се разширява всеки ден, което го прави още по-лесно да се придвижва на един цикъл.