Изкачване на Монт Батур в Бали, Индонезия

Posted on

 Изкачване на Монт Батур в Бали, Индонезия

Планината Батур, или Gunung Батур, в района Kintamani на Източен Бали е една икона, изключително активен вулкан, който привлича туристи с двете красота и обещание за приключения. Rising до 5,633 фута, връх Батур може да се изкачва на върха с физически побиране на туристи за около два часа. Изкачване на Монт Батур предлага рядката възможност да се насладите на една незабравима изгрев от върха на действащ вулкан. Възгледите на Бали от върха са зашеметяващи.

Част от масивна калдера връх Батур е попълнено от Danau Батур, най-големият кратер езеро на остров Бали. По-малък стратовулкан врязва на водните 2300 краката и често напомня на местните села, които са разположени на върха на геоложки бомба със закъснител.

Отличен изглед към планината Батур могат да бъдат фотографирани от близкото село Penelokan в Kintamani. Други малки села и селища, създадени около ръба на връх Батур предлагат големи гледни точки и възможности да изследват околностите.

Трекинг връх Батур

А орда от нахален ръководства и туристически агенции – всички действащи в рамките на една и съща организация – са в началото на пикап в Убуд (около 2 часа сутринта) и ръководят походи до върха на планината Батур. Екскурзии обикновено включват транспорт, проста закуска и разходка с екскурзовод из до вулкана, за да гледате изгрева. Въпреки, че обикновено малки, туристически групи са склонни да се натрупват по следите по време на активния сезон. Скъпите екскурзии понякога включват обяд на шведска маса.

Ако създавате свои собствени начин да Kintamani, резервирате ръководство на сайта на Асоциацията на връх Батур Трекинг Guides офис се намира в Toya Bungkah. Шансовете са, те ще ви подход с оферти, веднага след като влезе в селото. Водачите са регламентирани от местен монопол и са плоски цени. Ако приемем, че едно добро представяне беше даден, групи обикновено наклонят техните водачи в края на пътуването.

Изкачване на Монт Батур без водач

Изкачване на Монт Батур без организирано пътуване е много възможно, ако можете да издържите постоянен тормоз и малтретиране от местни водачи. Хвали в Toya Bungkah са непреклонен обезсърчаване независими пътешествениците, и дори ще подведе групи, като дава грешни посоки до върха. За безопасност, винаги обединят усилията си с други пътници и се насладете на пътуването като група.

Повечето хора започват изкачването на планината Батур от село Toya Bungkah. Fit пътешествениците трябва да планират минимум два часа, за да достигне върха, въпреки че по невнимание, като грешен път може да се увеличи необходимото време.

Алтернативно, тези, които търсят по-голямо предизвикателство опит далеч от масите може да започне пътуването от Pura Jati. За разлика от приятна пътека от Toya Bungkah, този път включва кодиране между различните сфери на назъбена лава до върха. Правилните обувки са необходимост за защита на краката от острите скали.

Безопасност на планината Батур

Mount Batur е един от най-активните вулкани в Индонезия; на срещата на върха беше затворен за туристи още през ноември 2010 г. През 2009 г. група ученици се изненада с нов изригване, докато трекинг до върха без водач. Преди да планирате дълго и мъчително пътуване, разпитвайте за текущата темперамента на вулкана. Ако има някакъв шанс на дейност, отложи си преход и просто да се насладите на фойерверките от кръга.

Неочаквани душове често се появяват в Kintamani, което прави пътеките на планината Батур хлъзгав и потенциално опасна. Фенове на Star Trek трябва да носят подходящи обувки като шисти се разхлаби. Острите вулканични скали ще направят кратко работата на сандали – и краката – ако походи без подходяща защита.

Докато със сигурност не толкова студена, колкото връх Rinjani, ниски температури и силни ветрове ще направи зъби тракат като чакате изгрева на срещата на върха. Предприемачи предлагат за отдаване под наем на вятъра якета, не е лоша идея, ако не сте се опаковат своя собствена. След нагоре, слънцето пече бързо скалите до готвене температури. Планината Батур предлага много малко сянка на всички; носете шапка и слънцезащитен крем вземе.

Как да стигнем до връх Батур

Планината Батур се намира в района на Североизточна Kintamani Бали, Индонезия. Няколко север-юг пътища се движат между Убуд в Централна Бали и Penelokan – за проучване Kintamani на шлюза селото.

Повечето хора резервират автобус от Убуд да Kintamani. Пътищата са сравнително добре поддържани; пътуването отнема около един час. Запитване вътре един от многобройните туристически агенции, пръснати из Убуд или се обърнете към вашия прием в деня преди възнамерявате да посетите Kintamani.

Транспорт също е на разположение от микробус терминал Batubulan в Денпасар, обаче, местните bemos (миниванове) правят десетки спирки по пътя. Minibusses до Kintamani са на разположение от Кута в Южна Бали; пътуването отнема около два часа в зависимост от маршрута.

Мотоциклет приключение в Бали

Нищо удара бръмчене покрай ненадмината природа в Бали със свое собствено темпо. Скутери могат да бъдат наети в Убуд – идеалното решение за проучване на малки, разстлан села в Kintamani. След като минало претоварена трафик на Убуд, пътищата за разтягане на север са в добро състояние. Паралелни пътища означават, че можете да направите линия на пътуването на 20 мили между Убуд и Penelokan.

Въпреки че повечето местни жители са склонни да пренебрегват закона, не забравяйте, че вие ​​сте длъжни да носят каска, докато на мотоциклет. Kintamani получава справедлива стойност на дъжд, дори по време на сухия сезон – бъдете подготвени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *