Използването на банкоматите в Италия – Първи евро на вашия италиански Почивка

Posted on

Използването на банкоматите в Италия - Първи евро на вашия италиански Почивка

За да намерите банкомат в Италия, за италианския Банкомат с принадлежност имате нужда (Cirrus, Плюс и т.н.), в Италия, Bancomats са ясно обозначени и се намират извън банките, или в зад една врата, която се отваря гледам, когато плъзнете картата си , Можете да намерите Bancomats по летищата и на гари.

Какво трябва да направите преди да отидете

Преди да пътува до Италия, обърнете се към банката за да ги уведоми, че ще бъде извън страната.

Това ще запази своята карта от получаване замразени. Можете също така трябва да разберете това, което обвинението е за чуждестранни транзакции на дебитни и кредитни карти. Някои банки събират процент, докато други налагат фиксирана такса, а някои от тях, за съжаление, се зарежда и двете. Тези такси могат да се променят няколко пъти през годината, така че ще трябва да се провери за себе си, преди всяко пътуване.

Не си губете време и пари на пътнически чекове, тъй като те са паднали от употреба в продължение на няколко причини, включително, че може да бъде трудно и отнема много време, за да пари в брой, и често губят пари в сделката.

Използването на банкомата или банкомат в Италия

След като поставите картата, ще бъдете подканени да изберете вашия език. Английски ще бъде една от възможностите за избор. Тогава ще въвеждате четирицифрен ПИН код. След трудим, ще бъде представен с няколко възможности за избор за оттегляне. Изберете този, който ви подхожда. Ако получите пари, всичко е готово.

Ако не, четете нататък.

Италианските регламенти банкомати

Към момента на писане, максимален лимит оттегляне от 250 евро е наложено най-много италиански Bancomats. Уверете се, че картата ви може да се справи най-малко тази сума в долари. Не забравяйте, че по-големи тегления са по-евтини в дългосрочен план, особено ако тя начислява такса за транзакция.

Посещение на банката, ако имате проблеми банкомат

Ако имате проблеми с вашата карта, ще трябва да посетите банката по време на банкови часа. Работно време може да бъде неудобно, обикновено, 8:30 до 13:30 и 15:30-16:30 Да, четете това време прав, следобед откриване е оскъдна от един час; отидете на сутринта.

АТМ Съобщения

Ако надвишава сумата вашата карта ви дава възможност да се оттегли на дневна база, или картата е била обявена за недействителна по някакъв начин в Италия, не е вероятно да получите съобщение банкомат, който обяснява нещо за вас. Картата ви ще бъде отхвърлена, може би с лаконично изявление призова да се свържете с банката (но никога няма да обясни причината). Поставете отново картата си и да се опита да се оттегли по-малко евро. Това е възможно, че обменния курс за деня направи долара още по-слаби, отколкото е и вие сте превишили долар максимално оттегляне на банката си.

Уверете се, че ви донесе най-малко два работни АТМ карти за Италия, и двете с четирицифрени ПИН номера. При спешни случаи, можете да получите аванс от вашата кредитна карта, но това обикновено е скъп вариант. Уверете се, че сте се свързали с участващите банки и да ги уведоми, че ти започваш да бъдат намалени пари, докато в Италия. Попитайте ги за номер за връзка, ако имате проблем; безплатни 800 номера не са свободни в Италия.

След това седнете и имат невероятна ваканция.