Италианските национални празници – в кои дни са официални празници в Италия?

Posted on

Италианските национални празници - в кои дни са официални празници в Италия?

Италия има дванадесет дни, които са национални празници. На тези дни банки и повечето магазини ще бъдат затворени, въпреки че в основните туристически райони все още ще намерите някои неща отворен. Общественият транспорт работи в неделя и празник график. Повечето музеи и обекти са затворени на Коледа и Нова година. Някои от тях са затворени за Великден 1 май или други празници, както добре. Можете да проверите Дните, за някои от тези списъци на Топ музеите в Италия или обекти и музеи, за да направите предварителна резервация.

Нова година, 1 януари

1 януари е Capodanno или Нова година. Въпреки че повечето неща са затворени най-вероятно ще откриете специални събития се случват в главните площади на топ градове. В Рим, ще намерите забавления за децата на Пиаца дел Пополо и във Венеция, ръководител на Лидо сутринта, за да вземе традиционната първо потапяне на годината в хладно водата. Прочетете за това къде да празнуват Нова година в Италия.

Богоявление на 6 януари

6 януари е краят на коледните празници в Италия и в деня, когато децата традиционно получават подаръци или лакомства от ла Бефана. В Ватикана, шествие на стотици хора в средновековни костюми ходим до Ватикана, носещ символични подаръци за папата, който казва сутрешна литургия в базиликата Свети Петър в чест на посещението на мъдреците, носещ подаръци за Исус. Прочетете повече за Рождество Христово процесии и pagaents както и фестивали за ла Бефана в Богоявление и ла Бефана.

Великден, дата варира от края на март до април

Великден се празнува с маса, най-големият и най-популярен е Великден маса, каза от папата в Basilica.Florence Свети Петър празнува Великден с Scoppio дел Каро , експлозия на колата, която се провежда пред Дуомо във Флоренция, след като маса. Въпреки че няма да видите Великденският заек, ще видите големи шоколадови яйца. По време на Страстната седмица, седмицата, довели до Великден има много шествия и специални събития в цяла Италия. Прочетете повече за Великден и Страстната седмица в Италия.

Велики понеделник, ден след Великден

La Pasquetta или малко Великден, е национален празник, който се празнува в деня след Великден. На този ден по традиция италианци се отправят към провинцията за пикник, но ако сте в един град, може да откриете, концерти, танци, или необичайни игри като сирене валцуване. Топ обекти и музеи обикновено са отворени. Прочетете повече за ла Pasquetta и сирене валцуване в нашата статия, Великден в Италия.

Ден на Освобождението на 25 април

Ден на Освобождението, Феста дела Liberazione чест на края на Втората световна война в Италия, е национален празник, белязан от церемонии, исторически възстановки и тържества. Повечето големи обекти и музеи са отворени и много градове притежават панаири, концерти, фестивали на храната или специални събития. Един от най-интересните събития е Palio ди Bomarzo , северно от Рим (виж Северна Лацио карта за местоположение). Във Венеция тя също е празника на светеца-патрон на Венеция, Сан Марко, отбелязан с шествие и други празненства на площад Сан Марко.

Ден на труда, 01 май

На 1 май в деня на работника, е друг италиански национален празник с повече фестивали, паради, както и специални събития. Тъй като това е толкова близо до Ден на Освобождението, много италианци вземе почивка между 25 април до 1 май Някои музеи, като галерия Уфици и археология музей Неапол, са затворени на 1 май най-посещаваните туристически дестинации като Венеция и Алберобело в южната част са изключително претъпкан и в някои градове там може да бъде протестни rallys. Един от най-важните фестивали в Сардиния, на Sagra ди Сант Efisio, започва на 1 май.

Национален празник на 2 юни

Феста на Републиката на 2 юни, отбелязва раждането на Италианската република. Повечето големи sties и атракции са отворени и това е още един ден, когато може да откриете, концерти, шествия и други специални събития. В Рим обикновено има голям парад, председателстван от президента на Италия и военни банди свирят в градините на Куиринале, отворени за обществено ползване.

Успение Богородично или ферагосто, 15 август

15 август ферагосто , е традиционен началото на ваканцията период на Италия, така че, ако сте в един град през втората половина на август може да откриете множество ресторанти и магазини затворена за ваканция, Чиусо на Ferie , въпреки че голяма част от основните обекти и музеи ще остане отворена. Много италианци се отправят към плажа за ферагосто, така че на брега (и крайбрежните пътища), които обикновено са много пренаселено. Има специални събития, паради, фестивали, както и фойерверки в много места, и двете на 15 август и 16 август Прочетете повече за ферагосто събития.

Ден All Saint, на 1 ноември

Ден П Светии, Ognissanti , е ден в чест на всички светии и обикновено се празнува с маса на 1 ноември На следващия ден, Ден All Soul (което не е празник), италианците поставят цветя на гробовете на предците си, така ще видите много цветя в продажба, довели до 2 ноември, а ако посетите гробище ще бъде пълна с цветя. Ева Вси Светии-те години, или Хелоуин, се превръща в популярна в Италия, както и, видите Хелоуин в Италия.

Непорочното зачатие на 8 декември

Непорочното зачатие, празник чества на 8 декември, е началото на Италия зимен ваканционен сезон. Вие ще намерите много коледни пазари започват на или около 8 месец декември.

Коледа, на 25 декември

Бъдни вечер и Коледа обикновено се прекарва със семейството и големи ястия се приготвят. Повечето църкви притежават полунощ маса на Бъдни вечер и традиционния родната сцена често се представи или завършени след това. Рождество конкурси често се извършват през периода от декември 24-26. На Коледа почти всичко ще бъде затворен, включително много ресторанти, така че ако търсите ресторант това е препоръчително да се резервират напред.

Деня на Свети Стефан на 26 декември

26 декември в деня след Коледа, е официален празник за Санто Стефано с банки и повечето магазини затворени, въпреки че много музеи и туристически обекти ще бъдат отворени. Рождество конкурси често се извършват през периода от декември 24-26.