Какво да се види в Римския форум – Посещение на античния форум в Рим

Posted on

Какво да се види в Римския форум - Посещение на античния форум в Рим

Топ Забележителности в Римския форум

Римският форум е един от най-важните забележителности на Рим. Но това е смесица от мраморни фрагменти, триумфални арки, храмови руини, и разни други древни архитектурни елементи от различни периоди от време. Това порутен на някои от най-важните забележителности на форума тече от изток на запад, като се започне от Колизеума. Вижте тази карта на Римския форум , за да получите представа за разположението на руините.

Арка на Константин – Тази огромна триумфална арка седи на Пиаца дел Colosseo точно пред на античния амфитеатър. Арката е посветена на Константин в 315 АД в чест на победата му над съимператор Максенций в Milvian мост в 312 АД

Via Sacra – Много от сградите в рамките на форума са изложени по Via Sacra, древната триумфална “свещен” пътя.

Храм на Венера и Рим – най-големият храм в Рим, посветена на богините на Венера и Рим, е построен от император Адриан през 135 AD Той седи на висок хълм в близост до входа на форума и е недостъпна за туристите. Най-добрата гледка към руините на храма са от вътрешната страна на Колизеума.

Арка на Тит – Построен през 82 АД в чест на победата Тит над Ерусалим в 70-та година, арката съдържа изображения на плячката от завладяването на Рим, включително менора и олтар. Арката също е възстановен през 1821 г. от Giuseppe Valadier; Valadier включени надпис подробно тази реставрация, както и по-тъмен травертин, за да се прави разлика между древните и модерните части на арката.

Базиликата на Максенций – Някога гигантски базилика е предимно черупка, от които само северната пътека остава. Император Максенций започна изграждането на базиликата, но това е Константин, който е видял завършване базиликата е. По този начин, тази сграда е известен също като базиликата Константин. Тук е мястото, където гигантски статуя на Константин, сега в музеи Капитолийски, първоначално се изправи. Огромният екстериора на базиликата е част от стена по протежение Виа деи Фори Империали на. На него са карти, показващи разширяването на Римската империя.

Храмът на Веста – Малък храм на богинята Веста, построена през 4 век и частично реставрирана в началото на 20-ти век. Във вътрешността на храма е вечен пламък на богинята на огнището, Веста, и това е тенденция от страна на весталка, които са живели в съседство.

Къща на весталка – Това пространство съдържа останките от дома на жриците, които са склонни да пламъка в храма на Веста. Около две правоъгълни басейни са приблизително една дузина статуи, много от тях без глава, които изобразяват някои от най-високите жрици на култа Vestal.

Храм на Кастор и Полукс – близнаци синове на бог Юпитер били почитани от храм в това място, от 5-ти век преди новата ера Руините които остават днес датират от 6 АД

Храмът на Юлий Цезар – Няколко руини остават на този храм, който е построен от Augustus в чест на мястото, където тялото му Great Uncle било кремирано.

Базилика Джулия – Някои стълби, колони и постаменти остават от голямо базилика на Юлий Цезар, който е построен в дома на закона документи.

Базиликата Aemiia – Тази сграда се намира точно зад един от входовете на форума, в пресечната точка на Виа деи Фори Империали и Ларго Romolo д Ремо. Базиликата е построена през 179 г. пр.н.е. и е била използвана за пари кредитиране и като място за среща на политици и бирници. Тя е разрушена от остготите през чувал от Рим през 410 AD

Curia – сенаторите на Рим се срещнаха в курията, един от най-ранните сгради, построени във Форума. Оригиналният курия е разрушаван и възстановяван няколко пъти, а този, който стои днес е реплика на една построена от Домициан през 3 век

Трибуни – Марк Антоний направи речта, която започна “Приятели, римляни, Гражданки и граждани” от този древен подиум след убийството на Юлий Цезар през 44 г. пр.н.е.

Арка на Септимий Север – Тази поразителна триумфална арка в западния край на форума е построена през 203 AD, за да отбележат император Септимий Север на 10 години на власт.

Храмът на Сатурн – Осем колони оцелеят от този голям храм на бог Сатурн, който се намира в близост до Капитолий страна на Форума. Археолозите смятат, че светилище на бог съществува на това място, тъй като на 5-ти век преди новата ера, но тези емблематични руини датират от 4 век Наборът от три колони, които на практика плава до Храма на Сатурн са от храма на Веспасиан.

Колона на Фока – построена през 608 АД в чест на византийския император Фока, това една колона е на едно от последните паметници трябва да бъдат поставени в