Какво е Piazza и къде са най-добрите хора да виждат в Италия?

Posted on

Какво е Piazza и къде са най-добрите хора да виждат в Италия?
А площад е открит обществен площад в Италия, обикновено заобиколен от сгради. Италианският пиацата е център на обществения живот. Често ще откриете бар или кафене и църква или кметство на главния площад. Много от малките и големите градове в Италия има красиви главните площади с декоративни статуи или фонтани.

Какво е с една дума?

Докато думата площада може да бъде равностоен на “обществен площад” на английски, тя не трябва да бъде квадрат или дори с правоъгълна форма. В Лука, Пиаца dell’Anfiteatro е отворено пространство в бивш амфитеатър и поема овална си форма.

Една от радостите на турне Италия е да прекарват времето си прави нищо ( доколкото niente ) в кафене, разположен в историческия площад, само за хора, които гледат, но имайте предвид, че скандален квадрати като Пиаца Сан Марко във Венеция, седнали на една маса за напитка може да бъде много скъпо. Ако все пак решите да се вземе една маса в главния площад, най-вероятно ще искате да прекарате известно време, наслаждавайки се на сцената; не е нужно да се чувствайте задължени да освободят масата ви след като го направите едно питие.

Докато повечето барове и кафенета обикновено не са толкова скъпи, колкото тези в площад Сан Марко, често има такса за обслужване за маси вътре и по-голяма такса за обслужване за тези на открито. Ако има жива музика или друго забавление, може да има и допълнителна такса за това.

Събития могат да се провеждат в по-голям piazze , както и седмични или дневни пазари. Пиаца деле Ербе показва аркада използва за растително пазара (това може да бъде исторически и не настоящото използване на площада).

А площад може да се настрои с маси за Sagra , или фестивал, където храната се сервира, приготвени от местните жители със страст към готвенето. През лятото на открито концерти често се провеждат в аркада, обикновено безплатно, и ще един е чудесен начин да вземем от италианския живот и култура.

Топ 5 Piazze (множествено число на Пиаца), за да се види в Италия

  • Пиаца Навона в Рим, след като Римския стадион, е дом на три известни барокови фонтани. Това също е добро място да опитате Tartufo сладолед десерт.
  • Площад Синьория във Флоренция е най-известният площад на града, където ще видите Палацо Векио, кметството.
  • Пиаца дел Кампо в Сиена, Тоскана, е друга странна форма “квадрат”, този път разпъва като фен. Това е настройката на един от най-известните фестивали в Италия, надбягване с коне за Palio в Сиена на.
  • Пиаца дел Пополо в средновековния град Асколи Пичено се казва, от много италианци да бъде най-красивата площада в Италия.
  •  Прато дела Вале в северната италианския град Падуа, друг овална аркада, че е римски стадион, е най-големият площад в Италия.

Piazza Произношение:

пи AH TZA

множествено число на площад: piazze