Как да избегнете неприятности в Сингапур

Posted on

Сингапур Безмитните Надбавки и останеш далеч от неприятности

Как да избегнете неприятности в Сингапур
Дори и “добри” пътниците могат случайно да имаш неприятности в Сингапур.

Добро поведение е награден с очарователен град-остров страна да се изследват. Но лошо поведение може да ви накара да отидете Singa-лошо-бързо, отколкото предпочитате – дори и за привидно безобидни нарушения. Например, разсеяно стъпва на влака МРТ с питие в ръка може да S струва $ 500, ако се отстрани.

Местните жители и чуждестранни чужденци знаят как да се движите “глоба” град-добрият; последват примера им. Вие не трябва да гледате стъпка твърде тясно през цялото време в Сингапур, просто не гледат тези стъпки jaywalk пред приятелски мирни служители. Те умело владеят глоби, които трябва да бъдат платени преди заминаването!

Как Стриктно те са наистина?

Това зависи. Подобно на много места, някои от най-драстични законите за книгите са повече или по-малко точно фураж обсъждат от туристи. Въпреки, че максималните наказания изглеждат малко по-груб (например кражба на Wi-Fi сигнал може да се озовете три години затвор), властите най-вероятно ще трябва да бъдат в много лошо настроение за тежест на правната система и консулства за това.

Тогава пак, явните нарушения, като например отпадане на цигара или настъпване зад ъгъла, когато опашката за банята на фестивала е твърде дълго със сигурност ще можете да получите в беда.

Ето няколко начина, по които може да се технически глобени в Сингапур:

 • хранене гълъби
 • Не зачервяване обществена тоалетна
 • Jaywalking
 • Пушачи извън определените за това места
 • Плюенето на обществени места
 • Привеждане в пиратски DVD-та
 • Да бъдеш хванат с порно (брои кеш интернет браузър, като прави някои бански списания)
 • Привеждане в електронни цигари
 • Привеждане в немедицински дъвка

Някои спорни закони са толкова драконовски, че те са рядко прилаган. Хомосексуалността е официално все още незаконно в Сингапур. Да бъдеш забелязан гола в собствения си дом брои за непристойно поведение, а след това отново има подобен закон в щата Вирджиния.

Технически погледнато, от местното законодателство, пристигане в Сингапур с наркотици в кръвта ви брои същите като привеждане на наркотици в страната. Можете да се изправят в затвора за неизпълнение на тест за наркотици, дали си направил лекарствата в Сингапур, или не.

Без храна и напитки за обществен транспорт

отлично влак система MRT в Сингапур е чист за причина: без храна и напитки от всякакъв вид са позволени. правилото за недопускане на храна или напитка се прилага стриктно. Камери и длъжностни лица зорко следят всички видове обществен транспорт. Консумирането на малки закуски, дъвки, и като питие са забранени – изчакайте, докато се стигне!

Сингапур е трудно за пушачите

Пушенето не е удобно в Сингапур. За разлика от голяма част от Югоизточна Азия, където цените на цигарите са ниски и ползване е висока, Сингапур е изключение. Пушенето определено е един от два лесни начина да духат бюджет за пътуване (за пиене е другата). В противен случай, Сингапур не е толкова скъпо, тъй като повечето пътници с ограничен бюджет се страхуват.

Пушачи на грешното място или оставяйки зад задника сериозни нарушения в Сингапур. Вие със сигурност ще привлече по-добре, ако се види от служител, който не е в прощава настроение.

Технически, Сингапур не е безмитен квоти за произволен брой цигари, внесени в страната – дори един-единствен пакет. Това привлича много туристи от изненада. Не мисля, че може да победи Сингапур тежки данъци тютюн чрез завеждане на евтина кутия от Тайланд или Малайзия. Чанти се сканират за точно такива неща.

Пътниците се очаква да бъдат обявени всички тютюневи изделия, внесени в страната или има опасност да изпитат на S $ 200 глоба за първо нарушение. Митническите агенти на летището обикновено са леки и могат да позволят на открит пакет с няколко цигари липсващите да се извърши чрез, но по закон, те не трябва да правите никакви квоти. Изпълнението изглежда е по-строг по сухопътната граница с Малайзия.

Пушенето е незаконно на закрито и на повечето вътрешни дворове. От януари 2013 г., пушенето също е забранен за всички обхванати пътеки, пешеходни мостове, както и в рамките на 15 фута от автобусни спирки. Ако не сте сигурни, не пуша, освен ако постоянно изглеждащи пепелник е налице.

Електронни цигари са забранени в Сингапур, както е дъвченето на тютюн. Не използвайте тези продукти на обществени места, дори и в определени зони за пушене. Доста добре всички системи никотин-доставка са незаконни, за да въвеждат в Сингапур, това включва никотинови дъвки и лепенки.

Привеждане на алкохол в Сингапур

Пътниците са дадени с квоти за безмитен до три литра алкохол в една от тези възможни комбинации:

 • 1 литър алкохол, 1 литър вино и 1 литър бира
 • 2 литра вино, 1 литър бира
 • 1 литър вино, 2 литра бира

Но има уловка: трябва да бъде най-малко 18 години, са прекарали най-малко 48 часа извън Сингапур, и не може да пристигне от Малайзия. Това последно условие причинява някои пътници да се разбила.

Ако пристигате с повече от една бутилка от духове, ще трябва да мине през червения канал и плащат по стръмна данъчна служба.

Да останеш далеч от неприятности в митниците

Ако четете това в самолета до Changi и имат една торба пълна с контрабандни пратки, не се паникьосвайте: има решение. Можете технически не са нарушили закона, докато излезете от митницата.

Ако не сте в кошчето за всички подозрителни предмети все още, можете да се откажете, за да мине през червения канал на митницата и да обяви това, което носи. Въпреки че идеята за това кара повечето туристи се свиват (е, че гумена ръкавица, която току-що скъса?), Служителите просто ще конфискува елементи, които не са приемливи.

Ако ви изберат за зеления канал с контрабанда, да бъдат подготвени за много караница, сключен със стръмен глоба.

В Сингапур Митници сайта ще има най-късно на ограничени стоки и квоти.

Дали дъвка Наистина Незаконен в Сингапур?

Всъщност не. Но продажбата на дъвка или да го приведе в страната е забранено.

Гума за зъболекарски или медицински причини (без спиране на тютюнопушенето на венците) е разрешено, но ще трябва доказателство, че дъвченето е по някакъв начин да помогнете на тялото си. Терапевтична дъвка трябва да бъдат закупени от стоматолог или фармацевт, и са длъжни да записват личните си данни.

Плюене на венците, е сигурен начин да свалят гнева на трудни закони котило на страната. За всеки случай, не бия, че дъвките прекалено силно, когато около държавните служители.

Сингапур лекарствата Закони

Закони срещу наркотиците на Сингапур са драконовски , дори от Югоизточна Азия на стандарти, които са трудно или иначе. Филипински президент Родриго Duterte открадна титлата, след като проведе от Сингапур за най-острият позиция по отношение на наркотиците с смъртоносната му 2016 нарковойна във Филипините.

Наркотрафиканти в Сингапур получават задължително смъртно наказание. Макар и рядко, полицията има право да поиска случайни тестове за наркотици за туристите. Ако сте положителен тест за контролирани вещества, може да бъде вкаран в затвора и глоба дали сте или не сте участвували в Сингапур.

Порнографията е незаконно в Сингапур

Както при много други страни в Югоизточна Азия, порнография от всякакъв вид, електронни или печатни-е незаконно в Сингапур.

Въпреки, че законите за борба с порнографията са често срещани, действителното изпълнение може да бъде причина за безпокойство за поверителност. Властите могат да се възползват и да копирате вашия смартфон или твърд диск, по всяко време, както и да търсят вашия фотоапарат и всяка друга форма на електронни системи за съхранение. Временни файлове в кеша на браузъра интернет могат да съдържат това, което все още се счита порнографски изображения.

Избягвайте извършването на списания с неприличен капаци (например, някои мъжки списания, бански издания, и т.н.). Списания не са единственият начин да се отстрани за порнография: някои популярни видео игри (включително такива за кражба на автомобили) са забранени поради оскъдни бикини и такива.

Забележка: Сингапур има строги закони за ограничаване на дигиталното пиратство. Дори и ако вашият твърд диск е чист от порно, вие все още може да бъде арестуван за копия от “незаконни” филми или музика, освен ако не докаже, че притежава.

Не критикуват правителството

Някога. Въпреки, че Сингапур е процъфтяваща движение изкуство, сингапурската правителството стриктно следи медиите и в интернет за всеки прямо критика на правителството. Това включва това, което публикувате в социалните медии.

Гледайте това, което се пише за най-малко, докато сте извън страната. Книгите, които говорят срещу правителството са забранени и в черния списък. В Сингапур правителство дори попадна под критика от Организацията на обединените нации през 2011 г. по въпросите на правата на човека, свързани със свободното изразяване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *