Как да получите от Chiang Mai до Пай, Тайланд

Posted on

 Как да получите от Chiang Mai до Пай, Тайланд

Вземането на решение как да се стигне от Chiang Mai до Pai в Тайланд зависи от това дали искате да вземете лесния но-отвратително опция (микробус) или да направите малко приключение от пътуването от шофиране на скутер / мотоциклет там.

Движеща сила себе си да Pai е много запомнящо се преживяване, като се предполага, че не се присъединят към десетките туристи, които добавят трясък – и плащат за – мотоциклет в Тайланд, за да им репертоар на пътни истории.

Като микробус всичко оставя на случайността. Вашият шофьор Redbull-луд може или не може да се определи, за да направи всички пътници, както е болен, колкото е възможно, докато изкачва наклонена през 762 обрати и съкращения, по пътя за Пай. Довежда пластмасова торба. Дори и да не са склонни към морска болест, вашият seatmate може да бъде!

Още малко за Пай, Тайланд

Разположен в провинция Мае Хонг Сон на Северен Тайланд, крайречния град Пай е превърнала в основна туристическа спирка в Тайланд. Отдавна са отминали е репутацията на Pai като комфортно убежище за чужденци, които дойдоха на Тайланд през 1990 г. и никога не е оставил.

Силно подобрената пътна и известната 2009 тайландски филм Pai в любовта са трансформирани какво пътеводители използва, за да се продават като “сънлив, хипи село” в оживено място. В действителност, на нощния живот в Pai е може би по-буйна и по-достъпни, отколкото на нощния живот в Чианг Май. Пай е постоянна част от туристът Banana Pancake пътека, и китайски туристи пристигат в брой, достатъчно големи, за да предизвика местни търговци, за да се учат мандарин.

Въпреки наплив от посетители, Pai все още е страхотно място да си поемете дъх в продължение на няколко дни, Отървете се от ров-обходен трафика в Чианг Май, ядат здравословна храна, и да се отпуснете в някои много приятни кафенета.

Пътят към Pai

Въпреки, че тя е била repaved и значително подобрена през последните пет години, стръмен Вкусът на времето (Route 1095) между Тайланд северната столица на Чианг Май и Pai е известен с гарантирано да се направи поне някои от пътниците на вашия автобус болен. Предполагаемите 762 обрати са мъчение за хората, които страдат от кола болест.

Ако сте един от тези, с лош късмет, да поиска да седне близо до предната част на автобуса, където можете да се грижа. Избягвайте да четете или гледате телефона си по пътя. Джинджифил корен и мента са естествени възможности за избор за предотвратяване на морска болест. Купи и омаловажавам надолу парче корен от джинджифил, за да смуче по време на пътуването, или вземете някои джинджифил бонбони от аптека в Чианг Май.

На minibusses обикновено отнемат кратка пауза от половината път до Пай. Възползвайте се от малко свеж въздух, но да не се яде, ако не се чувствате добре. Западен стил тоалетни са на разположение на зоните за отдих

Пътят към Pai е развила до известна степен на кич репутация, малко като Route 66 се празнува в Съединените щати.

Как да стигнем от микробус

А микробус е най-популярният начин за придвижване до Пай. Пътуването отнема между три или четири часа, в зависимост от безразсъдството на драйвера за навиване, планински път. Някои шофьори изглежда да има много малко отношение към безопасността на себе си и пътниците. Въпреки многобройните оплаквания повече от десетилетие, всяка една от компаниите, които предлагат транспорт са доста добре същото по отношение на безопасността – получаване на хубав водач е просто късмет на жребия.

Minibusses до Pai струва около 180 бата (150 бата, ако се резервира директно в Aya) и се оставя на всеки час през целия ден. Багаж може да се съхранява вътре или закъсал на върха, в зависимост от това колко пълен микробус.

Като се има предвид ниското комисия добавен в билети (обикновено само 30 бата или така), може да се спаси, както и на усилията и да осигури микробус Pai чрез някоя от туристическите агенции, пръснати из Чианг Май. Вашият хотел или къща за гости може да резервирате билет за малка такса за обслужване.

За големи групи, резервация директно има повече смисъл. Билети могат да се резервират директно с Aya – най-популярната транспортната компания за получаване на Пай. Резервациите се правят по телефона; ще платите на водача, когато се качват в хотела.

Minibusses до Pai обикновено тръгват на всеки час от 7:30 часа до 17:30 на обяд и следобед пъти имат възможност да зареждат по време на активния сезон на Тайланд.

Поради обема на minibusses правят пътуването, обикновено можете да стигнете до Pai на същия ден да резервирате. Резервирайте най-малко един ден напред по време на големи събития като Сонгкран и Loi Krathong.

Как да стигнем до автобусна

Най-бавни, по-големи автобусите на обществения транспорт между Chiang Mai и Pai отнеме около четири часа или повече, в зависимост от трафика. Пътуването струва около 90 бата във всяка посока. Автобусите не са оборудвани с климатик, но са по-малко вероятно да ви накара да болен, тъй като те дървен материал заедно.

Автобусите на градския транспорт, с твърде много празни места може да се забави, докато пристигнат повече пътници. Всички автобуси са с произход при гара Arcade автобус в Чианг Май – наричан още “нов терминал” – с часове на тръгване в 7 часа сутринта, 8:30, 10:30, 24:30 и 16:00

Гара Arcade Автобус се намира в североизточната част на Чианг Май, добре извън Стария град. Имате нужда от такси или тук-тук, за да стигнат до автогарата. Платете за автобуса на гарата; ако някой предлага да резервирате билет предварително, това вероятно е измама да джоб разликата в цената на билета.

летене

Единственото нещо, което работи за малко задуши развитие извън контрол в Pai е липсата на “реална” летище. Полетите са нередовни, в най-добрия, а понякога са спрени за неопределено време.

За да стигнете до Пай от Chiang Mai, ще трябва да се шофира или килване през планинските завои като всички останали! За сега, така или иначе.

Карането на мотор

Много туристи, които искат да направят страна приключения и спрете в много малки забележителностите по протежение на пътя да изберат да наемат мотоциклети в Чианг Май и с кола до Pai по свои собствени условия. Пейзажът е невероятно, и имат свой собствен транспорт позволява странични приключения като спиране на някои от кафенета, водопади, и погледни места по протежение на пътя.

Много пътници се ползват като мотор-удобно в Пай, така или иначе, но не е нужно да го донесе от Chiang Mai! Под наем в действителност са по-евтини в Пай от Chiang Mai, често в най-ниската 100 бата на ден. Голяма част от “очарованието” на Pai е извън града под формата на каньони, водопади, здравни отстъпления, гигантски бели статуя на Буда, както и други атракции. Наличието на скутер е по избор, но това наистина се отваря повече места да се наслаждават.

Ако искате да дадете устройството от Chiang Mai до Pai шанс, но не са напълно уверени, помислете за получаване еднопосочен наем. Опцията е по-скъп, но това дава възможност за известна гъвкавост да не шофират по-късно. Aya е единствената агенция, която отдава под наем мотоциклети, които могат да бъдат управлявани по един начин и се връщат в Пай. Те ще вземат багажа си за вас на една от най-minibusses.

Насоки за шофиране

  • Пробив по лявото в Тайланд.
  • опитвайте устройството само ако се чувствате комфортно с движещите се по стръмни криволичещи пътища.
  • Преди “забавно” планинска част на устройството започва, ще трябва да си проправите път през мускулна ужасен градския трафик в Чианг Май и оживена, високоскоростен артерия през предградията.
  • Не забравяйте, че шофирането в Тайланд следва проста обществена йерархия: Без значение обстоятелството, превозни средства, по-големи от вас (почти всичко по-голям от велосипед) винаги има право на път! Добив на автобуси и товарни автомобили, остана чак на ляво, колкото е възможно и да очакваме по-големи превозни средства да преминават – дори и в слепи завои.
  • Започнете с пълен резервоар и държи под око на габарита. Може да се наложи да се спре за гориво по пътя към една от най-малките бъчви ръчна манивела на горивата. Пай е на границата на максималния обхват за повечето под наем скутери.
  • Въпреки че горивото често е продаден от стъклени бутилки в Тайланд, не всички от златния цвят на нещата, които виждам за продажба в бараки по протежение на пътя е гориво: това е местен мед! Не чакайте до последния момент, за да търсят гориво.
  • Не всички наемни агенции позволяват на шофьорите да вземат скутер извън Чианг Май. Прочетете внимателно договора за наем. Никой няма да дойде да ви помогне, ако мотора се развали или имате авария. Ако нарушите договора за наем, понеже се натрупват км, агенцията може да претендира за допълнително износване на мотора като извинение, за да поиска повече пари.
  • Въпреки, че времето в Чианг Май и Pai често е много горещо, пътуването може да получи доста хладно най-високата точка в планината. Довежда кожух за защита от слънце и вятър.
  • Тайланд има строг закон каска; Не носеше един е бърз начин да се получи добре. Независимо от това, което местните жители правят, да се носят твоя, така че полицията не разполагат с извинение, за да ви спре!
  • Най-малко един, понякога два, полицейски контролно-пропускателни пунктове са между Chiang Mai и Пай. търсения на наркотици са често срещани. Сътрудничи и знаят как да се справят с взаимодействия с местната полиция, ако възникне нужда.

Упътвания за шофиране

При шофиране в Пай, ще срещнете най-тежкия трафик извън предградията на Чианг Май и Mae Rim. След като покрай задръстванията, устройството става много приятно.

Излезте Chiang Mai през Северната порта и шофиране на север по Чанг Phuak Road (Route 107). Между Mae Rim и Мей Taeng, ще завийте наляво по маршрута 1095. Потърсете голям знак, който показва на левия завой към Пай. Технически, това е единственият началото, че ще трябва да се направи по пътя към Пай!

Следвайте Route 1095 през планините по целия път до Пай.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *