Skip to main content

Как да пътуват из Париж като местен жител

 Как да пътуват из Париж като местен жител

Има два вида на пътуванията с влак минава, че посетителите на Париж може да представлява интерес. Научете повече подробности за тези пропуски и да изберете, която е точно за вас.

В Париж Visite проход

Ако искате да избегнете неприятностите и закупуване на Париж транспорт от САЩ, може да получите на Париж Visite проход, който е специално проектиран за туристи и предлага отстъпки за музеи и туристически обиколки. В Париж Visite проход е достъпен онлайн.

Въпреки, че проходът Париж Visite не е като Navigo Découverte чак толкова добра стойност, тя има три основни предимства:

  1. Пропускът Париж Visite е валидна от който и да е ден от седмицата (на Navigo Découverte е валидна само от понеделник)
  2. Пропускът Париж Visite могат да бъдат закупени онлайн от всяка страна
  3. В Париж Visite предлага музейни и туристически отстъпки

Париж Visite е наличен в 1-, 2-, 3- и 5-дневни версии на зони 1 до 6.

В Passe Navigo Découverte

Navigo е името на замяната за Carte Orange транспорт прохода. Тя обхваща транспорт във влаковете, на RER и метрото в избрания от получателя района на Париж. Сегашната прохода включва транспорт в рамките на Париж и предградията, летища Шарл де Гол (CDG) и Орли (ORY), Chateau Versailles, Фонтенбло, и Parc Дисни.

Туристите могат да закупят Navigo Découverte премине в почти всеки прозорец билет за влак на метрото, RER, или Transilien, които обикновено се продава билети и преминава в Париж.

В момента има две версии на прохода Navigo, стандартната Navigo и Navigo Découverte. Пропускът Navigo е запазено за местните жители, но всеки може да закупи Navigo Découverte-въпреки че, както с Carte Orange, продавачи на популярния транспорт прохода може да се опита да разубеди чуждестранните туристи от закупуване на Navigo Découverte, което ги кара да се по-скъпо, но по-гъвкави Париж Visite проход.

Първи Passe Navigo Découverte

За Navigo едноседмичен пропуск ще платите € 5 такса ($ 6 USD) за самата карта. След това ще трябва да се добави цената на транспорта покритие, което трябва.

Имате нужда от снимка на себе си за пропуска, 3 сантиметра висок от 2.5 см ширина, която е по-малък от размера на паспорт. Можете да ги закупите в снимка павилиони в близост до прозорците на билетите, които продават комбинация метро, ​​RER и Ил дьо Франс влаковете.

Можете да закупите Navigo на прозорци на билети от метро или станция RER или упълномощени дистрибутори (като някои местни tabacs). Има машини на гарите, както и, но те няма да се приемат кредитни карти в извън еврозоната деноминации, някои туристи се оплакват.

Продължителност на Passe Navigo Découverte

Пропускът започва в понеделник сутринта с първите коли и завършва в неделя. Това може да повлияе на туристите да не пристига в Париж в понеделник.

Спестявайки при покупката на Pass?

Въпреки това, продавачът на билети може да ви кажа, вие  правите  имат право да закупите и използвате Passe Navigo Découverte. “Elle est Ouverte à Tous (Franciliens et без Franciliens)” се казва в документа, проходът е отворен за всички.