Как да пътуват от Дъблин до Париж – полети и влакове до Париж

Posted on

Как да пътуват от Дъблин до Париж - полети и влакове до Париж

Планирате ли пътуване от Дъблин до Париж, но имате проблеми преравяте възможности за пътуване и вземане на решение за това как да стигнем до там? Дъблин е малко по-малко от 500 мили от Париж и разделени от Ирландско море и Ламанша, което прави летенето най-логичният избор.

Но ако предпочитате да не летят по някаква причина или бихте искали да се направи междинно кацане в Лондон, пътуване с влак и ферибот от Дъблин до Париж винаги е алтернатива добро. Тя дори може да се направи за живописен, спокоен начин да се види Великобритания, Ирландско море, а ирландската провинция в по-съзерцателен темпо, от зелените хълмове на трясък вълните на бреговете.

Полети от Дъблин до Париж

Международните превозвачи, включително Aer Lingus и Air France и регионални компании като Ryanair предлагат няколко ежедневни полети от Дъблин до Париж, пристигащи на летище Роаси-Шарл де Гол и летище Орли. Полети до летище Бове, разположени в покрайнините на Париж досега са склонни да бъдат по-евтин вариант, но ще трябва да план за най-малко един допълнителен час и 15 минути, за да стигнете до центъра на Париж.

Пътуване от Дъблин до Париж с ферибот и жп

Можете да получите от Дъблин до Париж през комбинация от ферибот и влак за пътуване, но ще трябва да разчита на дълго пътуване с множество трансфери. Най-лесното решение е да вземете ферибота от Дъблин до Холихед, Уелс, продължете до Лондон с влак, а след това да вземе високоскоростен на Eurostar влака за Париж, която пресича Ламанша чрез “Chunnel”. В Лондон до Париж маршрут на листата на Eurostar от St Pancras International гарата в центъра на Лондон и пристига в гара Париж Гар дю Норд .

Както споменахме, тази опция не е за забързания пътешественик, но може да бъде един добър план, ако една приятна спирка в Лондон се обръща към вас.

Пристигане в Париж със самолет? Сухопътни транспортни възможности

Ако пристигате в Париж със самолет, ще трябва да разбера как да стигнете до центъра на града от летищата. Разберете как чрез консултации нашата пълна статия на  Париж земята транспортни възможности . Те включват влакове, таксита, самолетни управляван треньори, както и общински автобуси.