Skip to main content

Как да разберете дали имате нужда от UK Visa

 Имате ли нужда от виза за Великобритания?
Имате ли нужда от виза в паспорта си, за да влезе в Обединеното кралство? С всички настоящи опасенията за имиграция и Brexit задаващите за Великобритания в не много дистанцира бъдеще, вие не искате да правите грешки, които могат да получат те изпрати опаковане преди дори да сте стъпили британска земя. Не изпадайте в паника. Всъщност не е толкова трудно, стига да знаеш какво трябва да направите, преди време.

Независимо дали имате нужда от виза за Великобритания зависи откъде идваш и защо идвате. Това са фактите, като от септември 2018.

туристически визи

Ако сте гражданин на Съединените щати, Канада или Австралия, или живеят легално в тези страни, че не е необходимо да кандидатстват за туристическа виза преди да влезете в Обединеното кралство. Визи, обикновено за посещения до шест месеца, се предоставят на влизане, когато се представи паспорта си, стига да отговарят на служителя по имиграция, че целта на посещението Ви отговаря на Великобритания имиграционни правила.

Няма такса за този вид виза, предоставена на влизане.

Същите правила се прилагат за гражданите на повечето, но не всички, Южна Америка и Карибския басейн, както и Япония.

Ако имате криминално досие или сте били отказано влизане в Обединеното кралство и преди, това е може би е добра идея да кандидатстват за виза, преди да се появи на летище или пристанище на влизане, само за да бъдат безопасни.

студентските Визи

Ако имате намерение да учи в продължение на шест месеца, трябва да се прилага по-рано за виза за обучение в краткосрочен план. През 2018 г. тази виза струва £ 97 за краткосрочен курс за срок до шест месеца и 186 £ в продължение на 11 месеца, ако приемате един курс по английски език.

Ако сте на 16 години или по-възрастни и приемате университетски курс или по-дълъг проучване Разбира се, трябва да кандидатстват за Tier 4 General студентска виза  с помощта на точкова система на Великобритания. Тази виза струва £ 348 (през 2018 г.). Вие също ще трябва да плати на здравеопазването доплащане (150 паунда на година на обучение), когато се прилага. Се прилагат различни правила за дете учебни визи и визи за студенти, които издържат.

Научете повече за допустимост и правила за студентските визи.

Работни визи

Правилата, които се отнасят за работните визи зависи каква работа ще се прави, вашата роля в организацията си, и колко време ще се работи в Обединеното кралство. Ако идвате от страна на Британската общност и най-малко един от вашите баби и дядовци е гражданин на Обединеното кралство, може да имате право на Великобритания Потекло Visa, че е добре в продължение на пет години. Здравната доплащане е за сметка на хора, които идват във Великобритания, за да работят.

Научете повече за работни визи.

Други специални визи

Имате нужда от специална виза, ако:

  • Вие се присъедини към член на семейството, който е гражданин на Обединеното кралство или който е трайно се установяват във Великобритания, за по-дълъг престой.
  • Пристигате в Обединеното кралство, за да се оженят.

Хората, които нямат нужда UK визи

Ако сте гражданин на държава, която е член на Европейския съюз (ЕС) , The Европейското икономическо пространство (ЕИП) , или Швейцария, не се нуждаят от виза, за да посетят, живеят в или работа в Обединеното кралство. Но това скоро ще се промени (Виж схемата за уреждане на ЕС, по-долу) Вие ще трябва да носи паспорт или европейски документ за самоличност. Ако пристигнете във Великобритания като дипломат или на официална правителствена бизнес за вашата страна няма да има нужда от виза. Членовете на семейството ви се присъединяват или пътуват с вас, най-вероятно ще се нуждаят от една все пак.

Влияние на Brexit

Към септември 2018 г. на визовите правила, които се прилагат за граждани на ЕС и ЕИП, не са се променили, но те са склонни да се промени или да се регулира в рамките на 2018 г. Прочетете за схемата за уреждане на ЕС

Схемата за уреждане на ЕС

Ако живеете в Обединеното кралство като гражданин на ЕС и желае да остане за неопределено време, ще трябва да кандидатстват за статут на постоянно пребиваващи, за да може да остане, както обикновено след Brexit.

За да остане минало декември 2020 г., ще трябва да кандидатстват за постоянната или предварително уреден статут . Програмата за прилагане ще бъде напълно отворен до март 2019 г. и на вас ще Ave да се прилага преди 30 Юни 2021.

Можете да се запишете за актуализации по имейл , за да разберете, когато се отваря програмата за регистрация.

Състоянието на схема за уреждане има (към септември 2018 г.) не са решили за граждани на Норвегия, Швейцария, Исландия и Лихтенщайн.

Гражданите на Ирландия и на техните семейства да напуснат, за да останат във Великобритания за неопределено време и не трябва да се прилагат за уреждане.

Здравната доплащане
През април 2015 г., правителството на Обединеното кралство прилагат нови правила за предотвратяване на здравните туристи пътуващи до Обединеното кралство, за да използвате безплатната Националната служба за здравеопазване (NHS). Ако идвате за дългосрочно проучване или да работи, част от процеса на кандидатстване за виза е плащане на здравна такса. Таксата включва всяка година от престоя си в Обединеното кралство. Въпреки, че тя може да изглежда скъпо, че е далеч по-евтино от частното здравно осигуряване за същия период, и ви позволява да използвате NHS по същия начин, както и британски граждани и жители могат да го използват.

Дайте ли UK Visa Me достъп до останалата част на Европа?

Не не е. Повечето от ЕС, заедно с държави извън ЕС, които са членки на ЕИП, са членове на договор, който установява Шенгенското пространство. (Шенген е град в Люксембург, където е подписан договорът.)

В границите на Шенген, а посетителите с шенгенска виза, могат да пътуват свободно, от една страна в друга, без граничен контрол. Обединеното кралство и Ирландия се отказали от тази част от Шенгенското договор. Така че, ако решите да посетите или да, ще трябва отделна шенгенска виза, за да пътуват в Европа и Исландия, както и виза, UK.

Проверете тук за пълния списък на страни, които понастоящем са в Шенгенското пространство.

Как мога да разбера повече

Ако все още не сте сигурни дали имате нужда от виза, посетете много удобен онлайн въпросник на Великобритания Имате ли нужда от UK Visa . Това е стъпка по стъпка въпросник, който ще ви доведе до конкретни отговори на условията за издаване на визи за граждани на вашата страна и вида на визи, които са на разположение.

Ако все пак се окаже, че имате нужда от един, трябва да се даде възможност най-малко три месеца за кандидатурата си, за да бъде обработена. Можете да кандидатствате за и обикновено плащат за виза онлайн на Visa4UK . Трябва да сте извън Великобритания при кандидатстването си. Освен това, можете да кандидатствате за виза в център за кандидатстване за виза за Великобритания в собствената си страна.