Как да се избягва Джебчиите в Париж – Някои Важни предпазни мерки да се вземат

Posted on

Как да се избягва Джебчиите в Париж - Някои Важни предпазни мерки да се вземат

Статистически погледнато, Париж, по правило е много безопасно град, особено когато се сравняват с ниските си нива ужасното престъпление, тези в големите американски градски райони. За съжаление, обаче, джебчийство остава проблем във френската столица, особено в области, претъпкан като метрото и на около популярните туристически забележителности като Айфеловата кула и базиликата Сакре Кьор в Монмартър. Джебчиите се знае, че работят сериозно в райони, често посещавани от туристи и да използва доста предсказуеми стратегии, за да се откъснете от нехайните.

Запознаване с тези стратегии, като на няколко клавиша предпазни мерки и оставащото бдителни по всяко време ще се извърви дълъг път в ви помага да се избегнат неприятни или дори страшно преживяване. Това са основните правила, които трябва да запомните, колкото е посочено в първия ден на разглеждане на града.

Вземете само най-необходимото време Организирана

Като общо правило, оставете повечето от ценностите си на сигурно в хотела или апартамента, в който сте отседнали. Това не е необходимо, за да донесе паспорта или други ценни предмети заедно с вас по улиците на Париж. Вземете по една алтернативна форма на идентификация и вземете със себе си само едно копие от основните страници на паспорта си. Освен това, ако не сте с колан за пари, това е общо взето разумно да се държи не повече от около 50 или 60 евро в брой с вас.

Изпразнете джобовете си и да носите чанти Правилно

Преди джебчии получи шанс да се тихо изпразни джобовете си, прехвърли ценности като пари в брой или мобилни телефони с чанта с вътрешни отделения.

Никога не носете в чантата си или чантата на една shoulder– това го прави твърде лесно за джебчии да it– плъзват особено в условия на пренаселеност, където сте по-малко вероятно да го чувствам. Sling чанта си над гърдите си в кръстосват стил вместо това, и я държи близо до вас и видими. Ако носите раница, трябва никога пазят ценности в извън цип отделения.

Може да си мислите, че ще се почувствате някой да ги отваряте, но джебчии са експерти в е хлъзгав и подмолен, и те често работят в групи.

Пазете се от АТМ / банкомат измами

Банкомати могат да бъдат любими места за потенциални измамници и pickpocketers. Останете изключително бдителни, когато се оттегля в брой и не се предлага помощ на всеки, който желае да “се научи да използва машината” или с кого го ангажира в разговор докато въвеждате ПИН кода ви. Ако не можете да разберете как да използвате устройството, никога не приемам “помощ” или съвети за това как да го използвате, един от двамата. Въведете кода си в пълно уединение и казвайте на никого спиращ твърде близо до отдръпнат. Ако те продължават да съществуват в висене или по друг начин се държи агресивно, се откажете от работа и да се намери друг банкомат.

Пазете се от Изтласкване и Отвличане на вниманието

Особено в места като Париж метрото, но и в районите около популярните туристически атракции (включително линии), джебчии често работят в групи. Един от членовете на “екип”, може да се опита да ви отклони от участие в разговор с искане за пари или да ви показва малка дрънкулка, а друг се отнася и за вашите джобове или чанта. В условия на много пренаселени, джебчии могат да се възползват от объркването. Уверете се, че вашите ценности да се съхраняват безопасно в пари колан или вътре в отделенията на чантата, което носи, и го задръжте близо до вас, за предпочитане, където можете да го видите напълно.

Когато в метрото, тя може да бъде най-добре да се избегне места най-близо до вратата, тъй като някои от джебчии приемат стратегията на заграбването торбички или ценности и излизане на метрото колата просто като вратите се затварят.

Ами ако аз съм бил Pickpocketed в Париж?

Посолството на САЩ препоръчва на жертви на джебчии в Париж, за да крещи веднага в полицията, ако те станат известни на престъплението, както това се случва. Ако не пристигне помощ (за съжаление по-вероятен сценарий), това е обикновено най-добре да се отправят направо към най-близкото полицейско управление, за да подадете сигнал. След това незабавно да уведомят за загубата на важни ценности към вашия посолство или консулство.

Забележка : Тези съвети са отчасти с произход от една статия на  американското посолство в Париж уебсайт , но не трябва да се разглеждат като официални препоръки. Моля, консултирайте се с вашия страница посолство или консулство за текущи предупреждения за безопасност и указания, издадени от страната си за Париж и останалата част на Франция.