Как да се насладите на Лувъра

Posted on

 Как да се насладите на Лувъра

Лувърът в Париж, е огромно, а човек може да прекара една седмица проучване на историческите експонати. Повечето от нас не разполагат с този вид време, така че тук е кратко ръководство за това как да получите най-доброто от един от най-добрите музеи в света.

Световна класа музей

Лувърът е великолепна, огромен класическа сграда в центъра на Париж жилища един от най-големите художествени галерии в света. Ако го протегна от край до край, той ще обхване няколко футболни игрища.
Той първоначално е бил крепост, но е възстановен в гранд възрожденски стил от 1546 под Франсоа I като кралски дворец. Следващите монарси добавени към него, запазвайки стила на оригинала. През 1793, Лувъра отворен като галерия публично изкуство по време на Френската революция.

Първоначално двореца се помещава личен изкуството на френската краля. Въпреки това, с Наполеон бушуват из Европа, грабежи дворците и собственост на кралските семейства и аристокрация и като произведения на изкуството като военен трофей, Лувъра бързо постига състоянието на най-голямата световна художествена галерия. Така че не е изненадващо, че днес Лувъра е в света най-посещаваният музей. Пригответе се, ако искате да получите най-доброто на вашето посещение.

Как да се насладите на музея

  1. Изберете един добър ден и час. Най-добре е да отидете при Лувъра е малко вероятно да има дълги опашки. Сутрин рано през седмицата работи най-добре. От октомври до март, можете да получите в свободни да постоянните експозиции (но не и специални изложби) в първата неделя на месеца, но дори и по време на неактивния сезон, линиите могат да бъдат дълги. Лувърът е също безплатно в Деня на Бастилията (14 юли), но това е обикновено опаковани. Бихте могли също да сряда и петък, дължащи се на удължено работно време, когато галериите са по-малко претъпкани и можете да се скитат през свое собствено темпо, спиране, където искате да.
  2. Влезте през Mall Лувъра. Въпреки че можете да въведете през стъклената пирамида като всички останали, можете да получите на билетната каса през Louvre мол (достъпа на Риволи) под музея. Това може да ви спести една от двете линии може да се чакат в. Понякога, обаче, има една линия, както и тук, за да получите в. Или си купите билет предварително онлайн, което е най-доброто решение, за да ви спести чакане. Но не забравяйте, че трябва да се ангажира с конкретна дата, на билета е валидна само на този ден. Купете си билет онлайн  , за да спести време.
  3. Поръчайте аудио гид . Ако не сте запознати с голяма част от колекцията, разпореди аудио ръководство, което се предлага в различни езици.
  4. Проучване на картата. За да видите Мона Лиза, главата направо за италианската част картини от 13-ти 15-ти век (на първия етаж). Винаги можете да си проправите път до други експонати след това. Очаквайте тълпа от хора мръсната борба път близо до картината. Опитайте се да се избегне да наблюдава отлив твърде много (въпреки че това е забавно място да се скитат). Или, ако не разполагате с приоритет на какво да се види, да се отдадете на някои безцелно лутане.
  5. Приоритет на това, което искате да видите. Музеят разполага с широка гама от експонати около осем теми и варира от ислямското изкуство и египетски антики до френската скулптура и Le департаментите предмети на изкуството , като гоблени, керамика и бижута. Разделът включва картини безценни произведения от Франция, Италия, Германия, Холандия, и в Англия.

Какво да видя

Това ще зависи изцяло от собствения си избор. Има три основни крила: Denon (юг), Richelieu (на север) и Съли (изток около четириъгълника на Cour Carree). Най-западната крило на Лувъра къщи декоративни изкуства, като в отделни музеи, включително Decoratifs на Музея на изкуствата и музея де ла Publicité.

Можете също така да следва една от посетителски-тематични пътеки за преглед. Всяка пътека следва селекция от творби, характерни за определен период, артистично движение или тема. Например, изберете декоративни изкуства в 17-ти век във Франция, което ще ви отведе на 90-минутно пътуване. Всички теми са много добре направено и можете да ги гледаш онлайн и да ги изтеглите по-рано.

Да стигнат до там

Metro:  Palais Royal-Лувъра (Линия 1)
Автобус:  Линии 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81, 95, и  Париж Open обиколка . Всичко се спре пред стъклената пирамида, която е на главния вход.

Друг вариант е да се разхождате по река Сена, докато стигнете до музея. Вие не можете да пропуснете внушителна структура (но имайте предвид, ще видите само на пирамидата, когато влиза във вътрешния двор на Лувъра).

Ресторанти

Има повече от една дузина ресторанти, кафенета, и храна за вкъщи, търговски обекти в рамките на музея и в Карусел и градините Тюйлери.

Магазини

Има магазини в и около Лувъра, а самата книжарница Louvre е една от най-обширните и добре снабдени книжарниците на изкуството в Европа. Тя също така продава широка гама от подаръци.

  • Ако сте близо до Лил в северната част на Франция, не забравяйте да посетите музея на Лувъра-Lens, придобиване на собствеността върху Лувъра, която е управляема и разполага с чудесни временни изложби.