Кампо деи Фиори пазар и Nightlife в Рим, Италия

Posted on

 Кампо деи Фиори пазар и Nightlife в Рим, Италия
Кампо деи Фиори, на площад в историческия център на Рим, е един от най-добрите площади в Рим. През деня, на площада е мястото на най-известен сутрин открит пазар на града, който е в експлоатация от 1869 г. Ако сте отседнали в почивка апартамент или търсите сувенир или подарък, свързани с храните, главата до Кампо деи Фиори пазар.

Вечерта, след като плодове и зеленчуци, продавачите, рибарници, и цветни продавачите са опаковани изграждане и, Кампо деи Фиори се превръща в нощен живот център. Многобройни ресторанти, винени барове, пъбове и се тълпят около площада, което го прави идеално място за срещи на местните жители, така и за туристите и е чудесно място да седне за сутрешно кафе или вечерен apertivo и да вземат в действието.

Докато той присъства в тъканта на модерния живот, Кампо деи Фиори, като почти всички места в Рим, има едноетажна минало. Тук е мястото, където Театъра на Помпей е построен през 1 век пр.н.е. В действителност, архитектурата на някои от сградите на площада следва извивката на фондация античния театър и остава на театъра може да се види в някои ресторанти и магазини.

От Средновековието, тази област на Рим са били до голяма степен изоставени и руините на древния театър поети от природата. Когато районът е преселени в края на 15-ти век, той е наречен Кампо деи Фиори, или “Поле на цветята”, въпреки че той е бил своевременно постлан за да направи път за пищни резиденции като близкия Palazzo Dell Cancelleria , първият Ренесанса дворец в Рим, и Палацо Фарнезе , която сега се помещава френското посолство и е на по-тих площад Farnese. Ако искате да останете в района, препоръчваме Хотел Residenza в Фарнезе.

Заобикаляйки Кампо деи Фиори е Виа дел Pellegrino, на “Пилигрим на маршрут”, където раннохристиянски туристите могат да намерят храна и подслон, преди да отпътуват към базиликата Свети Петър.

По време на Римската инквизиция, която се проведе в края на 16 и началото на 17-ти век, публичните екзекуции са извършени в Кампо деи Фиори. В центъра на площада е тържествена статуя на философа Джордано Бруно, който е напомняне на тези тъмни дни. Статуята на прикрито Бруно стои на мястото, на площада, където е бил изгорен жив през 1600.