Катедралата Нотр Дам Посетителски информационен

Posted on

Катедралата Нотр Дам Посетителски информационен

Може да се каже най-зашеметяващата готическа катедрала в света, катедралата Нотр Дам в Париж е несъмнено най-известните. Създаден през 12 век и е завършен през 14-ти, сега-емблематичната катедрала беше много пулса на средновековен Париж. След период на липса на грижи, тя възвръща популярните представи, когато писател 19-ти век Виктор Юго го увековечен в “Гърбушкото от Нотр Дам”.

Нотр Дам е драматичен кули, кула, стъклопис и статуи са почти гарантирано ще ви спре дъха.

Копаят по-дълбоко в историята на завладяващ паметника, като посетите по-долу-земя археологически криптата. Изкачване в Северна кула, за да получите перспектива на Париж гаргойл му е задължително, също.

Местоположение и информация за връзка

Катедралата е централно разположен на Ил дьо ла Сите, района на Париж, която разделя полето на града и оставят банки. Ил дьо ла Сите е заобиколен от река Сена. Близките атракции включват  Втората световна война Депортирането мемориала , параклиса на Сент Шапел, Латинския квартал, Маре добросъседство и Париж разходки с лодка.

Адрес: Площад нартекс де Нотр Дам, 4-ти район на
Метро: Cité или Сен-Мишел (Линия 4)
RER: Saint-Michel (Line C)
Автобус: Линии 21, 38, 47, или 85
Телефон: +33 (0) 142 345 610

Най-добрите времена за посещение

Тя обикновено се препоръчва да посетите Нотр Дам в нисък сезон (обикновено октомври- март): вие ще имате по-голям шанс за избягване на масови тълпи и дълги линии.

 В допълнение, през делничните дни, сутрин и вечер по принцип са много по-тихи от следобед и в събота и неделя. Не забравяйте все пак, тази вечер посещения на катедралата няма да бъдат оптимални за гледане красив стъклопис Нотр Дам.

И накрая, на посещение при залез слънце ще позволят величествени гледки стъклопис на катедралата, по-специално, тримата роза прозорци.

Катедралата Tours

Безплатни посещения на екстериор и основната зала на катедралата са на разположение на английски език по избор. Обадете се на информационното табло за повече информация: +33 (0) 142 345 610.

Обиколка на катедрални кули започват в подножието на северната кула и включват катерене общо 402 стъпки. Зоната за наблюдение за 13-тонен камбана на катедралата е в Южната кула. 20 посетители са допуснати до кулите на всеки 10 минути, а последният прием е в 18:45

Giftshop и музей

Магазин за подаръци се намира в главната зала на катедралата и продава Нотр Дам-тематични бижута, тениски и други подаръци.

Дам музей Нотр се намира на 10, Рю дю Cloître-Нотр Дам (на ъгъла на катедралата) и проследява произхода и историята на Нотр Дам е.

Достъпност

Нотр Дам е достъпен за посетители с ограничена подвижност. Обадете се на информационното табло за повече информация.

Ключови исторически факти и дати

  • А гало-римски храм , посветен на Юпитер и две ранните средновековни църкви веднъж застана на фондации Нотр Дам.
  • Строителството на катедралата започва през 1163. Стотици работници и занаятчии се трудили в продължение на почти 200 години, за да завършите шедьовър на ранен готическа архитектура.
  • Нотр Дам е разграбен и сериозно повредена по време на Френската революция от края на 18-ти век. Възстановявания 19-ти век, водени от Виоле-льо-Дюк репликират голяма част от повредената петно стъкло, статуи, както и отличителен кула на катедралата.
  • По време на Френската революция , Нотр Дам бе временно превърнат в “Храма на разума”.

Детайли за грижа за

Нотр Дам е пълен с привличащи погледа, разкошни детайли, но още по-фини са и остават незабелязани.

Интересува се от по-обстоен разбор в историята на този забележителен сайт? Също така, мисля за посещение на археологически криптата на Нотр Дам за завладяващ поглед в гало-римски основи на града и неговите последващи промени.