Като такси до и от Париж Летища: Е то си струва?

Posted on

Като такси до и от Париж Летища: Е то си струва?

Много читатели ме питат дали смятам, че е полезно да се плати за път с такси до и от летището в Париж. Това със сигурност не е най-евтиният вариант, но се взема такси до или от летища в Париж в края на краищата най-лесният и най-малко стресиращо начина на транспортиране? И колко трябва да очаквате да платите за една типична такси тарифа между центъра на града и на летищата?

Струва ли си?

Няма по-ясен отговор на въпроса дали вземането на такси е най-добрият вариант.

В случай че имате доста щедър бюджет, много тежки чанти, които пътуват с малки деца или възрастни хора или са с увреждания, бих абсолютно препоръчваме да вземете такси, което по принцип е много по-спокойна вариант с по-малко ходене или прехвърляне път участва. От друга страна, ако се опитвате да гледате пътни разходи, са опаковани разумно светлина и са удобни навигация Париж обществените транспортни системи, като на крайградски влак (RER), специални автобусни линии до центъра на Париж совалки или самолетни билети се много по-евтин вариант.

Колко мога да очаквам да плащат за такси от Париж Летища?

В зависимост от условията на движение и времето на деня пътувате, можете да очаквате да плащат навсякъде от 35 до 70 евро за един път с такси до и от летищата в Париж. Разбира се, ако вземете такси от Denfert-Rochereau в южната част на Париж с относително близкото летище Орли, която ще платите, в долния край на скалата.

Ако ви се налага да вземете такси по целия път от Южна Париж до летище Роаси Шарл де Гол и на север от града, се очаква много по-висок процент. Вие винаги може да поиска от таксито за средния билет от своя отправна точка, преди да приеме надпреварата. Не забравяйте, че ако резервирате такси предварително, обикновено ще трябва да заплатите резервационна такса и пикап на върха на самата тарифа.

Къде да намерим Таксита до и от Париж Летища

В Шарл де Гол и Орли, търсят признаци и икони, сочещи за рулиране пикап зони от вашия пристигания терминал.

От Париж, ако не желаете да резервирате такси преди време, можете да намерите таксита в изобилие около големите железопътни и транспортни центрове като Гар дю Нор, Гар дьо L’Est, Гар дю Монпарнас, Аустерлиц или ул Gare Лазар. Ако сте се запътили към летище Шарл де Гол, това е най-добре да градушка такси от жп гара Гар дю Норд или Гар дьо l’Est, тъй като общата тарифа ще бъде по-евтино от тези точки. Ако сте се запътили към летище Орли, южно от Париж, родом от кабината Gare Montparnasse или станция Denfert-Rochereau RER може да е добър вариант.

Един протест безопасност: Никога не приеме качени в такси, че не разполага с метър, ясно видим знак на покрива четене “таксито”, или в противен случай ще струва по-малко от професионално изглеждащи. Това може да доведе до излъган, и там също са били изолирани случаи на отвличания в миналото от лица, представящи се за таксиметровите шофьори.

Резервирането на такси до и от Париж Летища: Таксиметрови компании

По-долу са някои от най-често използваните таксиметрови компании в Париж, както и всички Предлагаме обслужване на летищата в Париж.

В някои случаи, онлайн резервация е на разположение.