Колела под наем в Париж: Как се използва схемата за Сити Velib “?

Posted on

 Колела под наем в Париж: Как се използва схемата за Сити Velib "?

Всичко за схемата за Сити Бюджет-Friendly

Стартирала през 2007 г., Париж, града на велосипеди схема, Velib “(превод грубо да” мотоциклети в свободата “), сега се брои огромен парк от над 20 000 велосипеди и 1800 под наем станции в града. Това е да се превърне в изключително популярен начин да се получи около Париж, както от местните жители и туристите, и е безспорно превръщат града в много по-байк-приветливо място.

Докато Velib “има своите недостатъци (виж бележките си по отношение на безопасността в частност), тя може да бъде един от най-лесни начини да получите около Париж с велосипед, ако предпочитате да се откажат от традиционния наем магазин. Моля, имайте предвид, обаче, че не велосипед каска под наем са на разположение с Velib “- аз силно препоръчваме да донесе един в куфара си, ако не планирате да даде схемата един вихър на следващото си пътуване.

Концепцията: Плащайте и Go

Концепцията зад Velib “е сравнително прост: прокарайте вашата кредитна карта от всяка гара, около столицата (вие ще намерите един приблизително на всеки 300 метра / 984 фута в даден квартал), за да наемете колело за един ден или една седмица. Вие ще платите малка фиксирана такса за най-много пътувания, колкото искате в рамките на деня или седмицата. Ако се окажете колоездене за по-малко от 30 минути в даден рейс, няма да бъдете таксувани над и извън плоската “абонамент” такса. Вие не трябва да се върне на мотора до гарата, където наел it– вие сте свободни да го закарам до всяка точка Velib “. Това е една определено предимство на системата в сравнение с магазини под наем. Станциите за самообслужване са отворени 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата, което е още едно предимство.

Вашата кредитна карта ще бъде таксувана депозит (в момента € 150, но това може да се промени по всяко време), за да се гарантира, че мотора е правилно се върна и остави в добро състояние. Уверете се, че да не го оставят без надзор, дори и с ключалка: крадци са мощни инструменти, тези дни, които могат да нарязват дори трудни ключалки. Прочетете повече за процедурата за отдаване под наем, като се използват и връщане велосипеди Velib “на следващата страница.

Но … Безопасно ли е?

Няма да те лъжа. Каране на колело в Париж може да бъде стресиращо, а не идеал по отношение на условията за безопасност. Трафик често е тежък, пешеходците не винаги следват пътни преходи правила, а градът е пълен с еднопосочни улици, кръстовища и натоварени кръстовища. Бих посъветвал само опитни градските велосипедисти да се опитвате да използвате мотора на натоварени пътища, а само след консултация с местните правила за движение. За тези от вас са свикнали да колоездене в движение, все още можете да използвате Velib “, но аз силно ще Ви предлагам да се отправят към парк райони като Булонския лес или Венсенския лес и да остане на цикъл само за пътища.

Другият въпрос, както вече бе споменато, е трудността може да се сблъскате с намирането на каска, когато използвате Velib “. Някои твърдят, че няма съществено доказателство, каски, предпазващи от сериозно нараняване или злополуки с фатален край, но много експерти настояват за необходимостта от тях, за да се предпазите от голяма вреда на пътя. Дори и да остане на определени пътеки, вие все още може да падне и да нарани главата си.

Като цяло, Velib “може да бъде чудесен начин да се получи около града за тези, които имат известен опит с градското колоездене. Това е разумно безопасно, стига да се запознаете с правилата за движение и да не се предположи, че, тъй като имате право на преминаване, коли, пешеходци и други колоездачи ще уважават това. Карайте защита и нащрек.

Как да използваме машини Velib “: Абонирането, Плащане и Връщане Мотори

Използването Velib “може да изглежда малко по-сложно в началото, но след като веднъж сте дал Пробвай това трябва да се чувства по-лесно и по-лесно.

Как да наемете и Pay

Ако сте в краткосрочен план, можете да наемете Velib “под наем за един ден или една седмица. Имате нужда от кредитна карта, за да остави депозит на мотора. Ще плащате фиксирана такса за един ден или седмица ( виж актуалните цени тук ), за най-много пътувания, както бихте искали през периода. Ако използвате под наем за по-малко от 30 минути на всяка от тези пътувания, няма да бъдете таксувани над и извън фиксираната такса, но ако се вземе мотора в продължение на по-дълги пътувания, ще понесат допълнителни допълнителни такси. Вашият депозит ще бъде заверена автоматично в профила си.

Стъпка по стъпка инструкции за получаване на вашия мотор:

  • Намерете станция Velib “
  • Следвайте инструкциите на машината за самообслужване: изберете мотоциклети и въведете номер на велосипед по ваш избор.
  • Изчакайте, докато не видите зелена светлина, след това извадете мотора.
  • Забележка: Вече можете да платите предварително онлайн

Ако искате да си купите дългосрочен абонамент, вижте тази страница .

Връщането на Bike

Когато сте готови с мотора, да го върне и да е “гара Velib из града. Те са отворени 24 часа в денонощието.

  • Натиснете мотоциклети клип, доколкото можете в мотора на вратата. Ако правилно сте направили това, ще видите оранжева светлина, последвана от зелена светлина и две звуковия сигнал. Това ви позволява да знаете, че успешно сте заключени и се върна на мотора.
  • Отпечатване на получаването от гарата, така че имате доказателство, че под наем е върнат. Вашият депозит ще бъде заверена обратно към кредитната си карта.

За повече информация за това как да използвате Velib “и за информация, като например велосипед функции и препоръки за безопасност, вижте официалния сайт .

Заключителни мисли: Най-добрите времена за използване на Velib “

Един въпрос, може да се наложи е времето: когато са най-много велосипеди вероятно ще бъде на разположение? В делнични дни, може да искате да се избегне използването на Velib “по време на пиковите превключвател часа сутрин и късно следобед (около 7-10 часа и 5-7: 30 ч), тъй като повечето от моторите е вероятно да бъдат предприети. В събота и неделя, рано сутрин и късно вечер може да бъде идеален за разходка. По време на пиковите часове през деня, може да е по-трудно да се намери мотор.