Лондон до Оксфорд с влак, автобус и кола

Posted on

Лондон до Оксфорд с влак, автобус и кола

Първи от Лондон до Оксфорд, само на 60 мили, е лесно и има различни начини, които можете да предприемете. Този очарователен град е дом на най-стария университет на английски език в света. Много от колежите са открити за обществеността, или предлагат обиколки на своите исторически сгради. Оксфорд е един от най-старите обществени музеи в света – най- Ashmolean , много атмосферни пъбове като Turf механа, хотел в преустроен викториански затвор и повече Хари Потър връзки, отколкото можете да размахват пръчка в. Използвайте тези ресурси, за да разберете как да стигнете до там от столицата.

Това прави велик ден пътуване или кратка почивка.

Как да стигнем до Оксфорд

С влак

Влаковете тръгват за Оксфорд станция на всеки 5 до 10 минути от гара Падингтън . Пътуването отнема около час. През 2019, стандарт за отиване и връщане, слаб трафик билети са около £ 25, но много по-евтино двупосочни билети са на разположение, когато закупени като две, еднопосочни билети, и по-рано.

Великобритания Travel Съвет Най-евтините тарифи на влаковете, са тези, определени “Адванс”. Колко далеч по-рано, зависи от пътуването, тъй като повечето железопътни компании предлагат предварително билети за първа база дошъл, пръв обслужен. Advance билети обикновено се продават като еднопосочна или “сингъл” билети. Независимо дали купувате предварително билети, винаги се сравни “сингъл” цена на билета за отиване и връщане или “връщане” цена, тъй като често е по-евтино да си купя две единични билети вместо един билет за отиване и връщане. И, ако сте малко по-гъвкави по отношение на времето, можете да пътувате, не забравяйте да проверите най-евтините Fare Finder функцията на запитвания интернет страницата на Националната железопътна.

С автобус

Метрото Оксфорд е много популярен начин да стигнете до Оксфорд с автобус. Фирмата работи автобуси 24 часа в денонощието. Те оставят автогара Виктория в Лондон на всеки десет до 15 минути, през целия ден и често са насрочени заминавания през цялата нощ. Пътуването отнема около час и 40 минути. Метрото Оксфорд вземете -до точки от множество спирки в Лондон и в Оксфорд. Цената на билета струва £ 15 в едната посока или 18 £ за същия ден за отиване и връщане. Има множество сделки за пътуване, както и студент, старши и деца тарифи на разположение.

National Express движат автобусни екскурзии до гара Oxford автобус от автогара Виктория в Лондон  почти денонощно. Автобусите на всеки 15 минути по време на пиковите часове. Пътуването трае около час и 40 минути. Отиване и връщане на билети за конкретни, резервирани пътувания струват £ 19.00. Отворени билети за връщане, които могат да се използват до три месеца след покупката струва £ 21.50. Билети могат да се резервират онлайн.

Великобритания Travel Съвет Винаги си струва да пробвате Megabus да се види дали има наличен пътуване, която отговаря на вашия график за пътуване. Супер отстъпка Услугата предлага автобусни пътувания по този маршрут за по-малко £ 5 в едната посока. Но не може да има толкова много избор за насрочването на колкото с редовно разписание.

С кола

Оксфорд е 62 мили северозападно от Лондон чрез пътищата M4, M25, M40 и А. Това отнема около час и половина за шофиране и като маршрут за пътуване до работното място с помощта на магистрали, това не е много интересно устройство. Ако все пак отидете там с кола, ще бъде в средата на Котсуолдс, голям туристически район, и в рамките на кратък път с кола от Бленхайм Палас. Имайте предвид, че бензин, наречен бензин във Великобритания, се продава от литър (малко повече от литър), а цената обикновено е повече от $ 1.50 на литър.