Лондон Travel: Кой Oyster Card е най-добър за посетители?

Posted on

Лондон Travel: Кой Oyster Card е най-добър за посетители?

С толкова много да се види и прави във всяко кътче на града, транспорт е основна част от вашата Лондон приключение. Един от най-лесните и най-евтините начини да пътуват е с Oyster карта, която може да се използва в столицата автобуси, трамваи и Tube. Oyster карти могат да се използват за заплащане на пътуванията на DLR, Лондон надземен, TfL Rail, Emirates Air Line, река автобус и повечето служби на Националната Железопътна в рамките на града. С една дума, за Oyster карта ви дава пълен достъп до всички разнообразни възможности за обществен транспорт в Лондон.

Какво е Oyster Card?

Един Oyster карта е електронен пластмаса смарткарта, че може да се зареди с разходно-ти-отивам транспорт кредит. Има два варианта на разположение на туристите: редовен Oyster Card, използвани от местните жители на Лондон, а картата Посетителски Oyster, което е специално проектирано за използване на еднократни пътувания. И двете карти работят в комбинация с жълт картон читателите инсталирани на всички транспортни станции, изчисляват възможно най-евтината тарифа за всяко пътуване и предлагат ежедневно таван скорост, което прави неограничен брой пътувания на достъпни цени.

И двете версии на картата Oyster са значително по-евтини от традиционните Travelcards хартия. Например, пътуват в рамките на транспортните зони 1 и 2 не може да надвишава максималната дневна от £ 6.60 с Oyster карта, докато един ден Travelcard за същите зони струва £ 12.30. В края на пътуването си, можете да поискате възстановяване на неизползвания кредит, или да си Oyster карта за приятел или член на семейството. Плати-при-ти-отивам кредит от двете карти е напълно приложими и никога не изтича.

Посетителски Oyster карти

Ако пътувате до Лондон за кратко посещение, а Посетителски Oyster карта е може би най-удобен избор. Можете да поръчате един онлайн преди пътуването си, както и да бъде доставен до вашия дом, така че, когато пристигнете в Лондон, не е нужно да губите време чакане за закупуване на редовен Oyster карта. Това е особено полезно, ако вашият полет пристига на летище Гетуик, тъй като всички Oyster карти могат да се използват на влаковете от летището до центъра на Лондон. Посетителски Oyster карти струват £ 5 (плюс пощенските разходи) и може да бъде предварително заредени с кредитни възможности, вариращи от £ 10 до 50 £.

Ако ви свършат на кредит по време на посещението си, можете да заредите повече пари върху Oyster си по всяко Oyster билет Магазин (от които има повече от 4000 през Лондон) или ТзЛ Посетителски център. Възможно е също така да се зареди кредит по всяко Tube, Лондон надземни или жп гара TfL и в няколко национални железопътни гари. Посетителски Oyster карти са съвместими само с разходно-ти-отивам кредит и не могат да бъдат заредени с няколко дни travelcards или минава по пътя, че редовните Oyster карти могат. Въпреки това, едно основно предимство на тази карта е на  специални оферти и отстъпки  , които предлага в избрани ресторанти, магазини, галерии и места за забавление.

Редовен Oyster карти

За дългосрочни посетители, а редовно Oyster карта може да е по-рентабилно опция. Тези карти могат да бъдат закупени само при пристигане, от Oyster билетите Магазини, TFL Посетителски центрове и повечето Лондон метростанция и жп гара. Те струва £ 5 (възстановява в края на пътуването си) и може да бъде зареден с някаква сума на разходно-ти-отивам кредит. За разлика от Visitor Oyster карти, този вариант също може да бъде зареден с няколко дни travelcards, които дават още по-ниски цени за по-дълъг престой; или с карти за отстъпка, включително Bus & Tram проходи и Национални Railcards.

Не забравяйте, че само разходно-ти-отивам кредит може да се използва от някой друг, след като напуснете.

Редовни Oyster карти са съвместими с  TFL Oyster App , и могат да бъдат регистрирани с профила безконтактно и стриди . Последното ви позволява лесно да видите колко кредит са напуснали, за да видите историята на пътуването си и да кандидатства за възстановяване онлайн.

Алтернативни възможности

Ако опцията нито Oyster карта звучи като подходящи за вас, има алтернативни начини за плащане за транспорт в Лондон. Въпреки че те не предлагат същите отстъпки, хартия Ден Travelcards могат да обжалват пред тези, които предпочитат да пазят нещата традиционни. Този билет дава възможност за неограничен брой пътувания в рамките на период от 24 часа в автобуса, Tube, DLR, трамвай, Лондон надземни и повечето услуги на Националната Железопътна в Лондон. Отстъпки се предлагат на притежателите Ден Travelcard, които желаят да се възползват от Thames River Клипърс с автобус и Emirates Air Line кабинковия лифт на.

За повече технически грамотни, безконтактни карти ви позволи да плати за пътувания £ 30 или по-малко, като докоснете картата на същите жълт картон читателите използват за плащания Oyster. Ползите от безконтактни плащания над Oyster карти включват: липсата да се притеснявате за изчерпване на кредитна или чакане за допълване си Oyster когато кредитната ви е изтощена. Безконтактни плащания по същата карта, автоматично се затварят на дневна и седмична база, така че все пак ще се възползват от намалени тарифи.

Въпреки това, ако вашата карта се издава извън Великобритания, може да се наложи да плащат такси за чуждестранни банки. По същия начин, докато American Express безконтактни карти и почти всички Mastercard или Maestro карти се приемат, някои други чужди карти може да не работят в системата на транзит Лондон. Същите проблеми се отнасят за тези, които възнамеряват за използването на Apple Pay . Консултирайте се с издателя на картата ви предварително, за да разберете дали вашата карта е съвместима, и това, което може да доведе до зарежда с помощта на вашата карта в чужбина.