Лондон Travel Guide: Как да използваме безконтактни Заплащане с метрото

Posted on

Лондон Travel Guide: Как да използваме безконтактни Заплащане с метрото
Безконтактни плащания първи стартираха на автобуси в Лондон през декември 2012 г. ТзЛ (Транспорт за Лондон) се посочва, че всеки ден има около 69 000 плащания, извършени с помощта на безконтактни на лондонските автобуси.

Можете да платите за вашето пътуване в лондонското метро, ​​трамвай, DLR, Лондон надземни и Националната железопътна услуги, които приемам Oyster с безконтактно плащане карта. Лондон автобуси са прекратили приемането на парични средства през юли 2014 г., и ще можете да използвате само Oyster или безконтактно плащане с карта за автобусни пътувания.

безконтактни обяснено

Безконтактни карти за плащане са банкови карти, които имат специален символ върху тях с помощта на вградения в-технология, за да се позволи едно докосване на картата, за да плащат за покупки под £ 20. Не е необходим ПИН, подпис, или да поставите картата в всеки читател.

Безконтактни е достъпно на дебитни, кредитни, заряд, и предплатени карти.

ТзЛ заяви имало 44,7 милиона безконтактни карти в обръщение във Великобритания, с прогнозна пети издава в района на Голям Лондон. През първото тримесечие на 2014 г., повече от половината от общия брой на 44.6 милиона безконтактни транзакции Великобритания са били в района на Голям Лондон.

Безконтактни банкови карти също са издадени от банки извън Великобритания, но вие сте информирани, че в чужбина такси за транзакции или може да има такси за пътуване платили с кредитна карта, издадена извън Великобритания. Не всички не-британски карти се приемат, така че не се провери, преди да отпътува.

Не изхвърляйте вашето Oyster карта. Безконтактни плащания са на разположение заедно с Oyster за Pay-As-You-Go клиенти.

Oyster ще продължи да бъде на разположение за тези, които използват концесионери или абонаментни карти или за тези, които биха предпочели да продължат да плащат за пътуване по този начин.

Ползи

Основната полза от безконтактно плащане, е, че вече не е необходимо да притежава Oyster карта и не трябва да се провери баланса си Oyster карта преди пътуване. Това би трябвало да означава, че може да се качи незабавно. Вместо да водят баланс на вашия Oyster карта, с безконтактно плащане цената на билета ще се приспада автоматично от сметката си банкова сметка / карта за плащане.

Ако имате съвместна сметка, можете да използвате и двата, плащане с карта безконтактно, но трябва да имате безконтактно плащане карта с всеки, а не една карта за една сметка, и се опитва да плащат за двама души, пътуващи заедно с една карта няма да работи.

вече известни проблеми

Най-големият проблем да бъде наясно е “карта сблъсък. Лондончани започват да знаете тази фраза от сърце, както чуваме го съобщи толкова често на тръбата:

Клиентите се напомня да се докоснат само една карта на читателя да се избегне плащането с карта, че не възнамерява да плати с.

Това означава, че трябва да бъдете внимателни, за да запази всичките си безконтактни разплащателни карти и си Oyster карта се разделят, ако искате да се гарантира, само един от тях докосва читателя да бъде поискан. Вие просто може да вземе една карта от портфейла си и да го докосвате на читателя, или държи една карта в отделен портфейл, тъй като не е нужно да всъщност премахнете картата от портфейла, за да работи върху читателя.

Какво ще кажете за Ограничението?

Ограничението е, когато правите многократни пътувания за един ден и се таксува максимално дневно количество вместо една тарифа за всяко пътуване, и този тип на тавана ще се случи с безконтактно плащане. Или тя може да ограничи при скорост от седем дни, но само от понеделник до неделя. Тя не може да работи седем дни, считано от сряда, например. Ти просто трябва да се помни, да се използва една и съща безконтактна разплащателна карта, за да получите дневна или седмична полза на горна граница.

Безконтактни плащания работят по същия начин, както Oyster, разходи на клиентите на възрастни-Rate Pay-As-You-Go тарифа, когато те докосне и излиза на TFL читатели в началото и края на всяко пътуване. За да се възползват от определянето на таван, трябва да докосне и излиза при всяко пътуване.

Ако обикновено купуват месечни или по-дълъг период Travelcards или Bus & Tram проходи, трябва да се извършва това. Месечни и по-дълъг период Travelcards и Bus & Tram Преминава няма да бъде на разположение на безконтактно плащане карти.

Запис на вашето пътуване

Ако се регистрирате за онлайн сметка с TfL, ще можете да видите на 12 месеца от пътуването и историята на плащанията. Не е нужно да се регистрирате за онлайн сметка, но това звучи като един добър начин да се провери, който се зарежда правилно. Ако не решите да се регистрирате за онлайн профил, ще бъде в състояние да получите достъп до пътувания и историята на плащанията през последните 7 дни само.

ТзЛ има допълнителна информация и видео показват как безконтактни плащания работят на транспортната мрежа. За да видите, посетете уеб сайта ТзЛ .