Лято в Тайланд: Времето, Какво да се опаковат и Какво да се види

Posted on

Лято в Тайланд: Времето, Какво да се опаковат и Какво да се види
Лято в Тайланд (юни, юли и август) разпоредители с мусонен сезон. Югозапад мусон изгражда с дъждовни дни техният брой достига до октомври. Но има и добра новина: Валежи почиства мъглявата въздуха от прах и дим. Туристически номера по-ниска леко, може би, които увеличават шансовете на точкуване отстъпки.

Въпреки летния дъждовно е и “нисък сезон” за туризъм, Тайланд е толкова популярна дестинация, че повечето от най-добрите места за посещение ще продължи да се чувстват толкова зает, както винаги! В действителност, броят на туристи се увеличава малко, тъй като много студенти да си починат от училище и да видят света. Австралийски туристи, бягащи от зимата в южното полукълбо често започват екскурзии в Бали, но някои вземете евтини полети до насладят острови Тайланд.

Сезонни Пожари в Северен Тайланд

Всяка година пожари (някои от тях са естествени, но много от тях са установени незаконно) да излязат извън контрол в Северен Тайланд причинява ужасен дим и мъгла да се задуши в Чианг Май, Chiang Rai и Пай. нива частици непрекъснато достигат опасни прагове, което накара местните жители да се носят маски.

Март и април са две от най-тежките месеци за замърсяване от пожари. Качеството на въздуха е трябвало да изясни до юни, но ако мусон се забави, фини прахови частици все още може да представлява риск за здравето. Гости с респираторни заболявания трябва да проверят ситуацията преди да резервират пътуване до Chiang Mai или Пай.

Ко Ланта Започва Сезонна Забавянето

Както бури започват в обстрелването на брега на Андаманско, много бизнеси на популярния остров Ко Ланта отблизо за сезона. Собствениците на западните бизнес пътуване или се завърнат у дома. Въпреки, че на острова никога не напълно “затваря”, ще имат по-малко възможности за избор за ядене и пиене, извън вашата курорт. Много от най-добрите плажове получите разхвърлян като бури измие с боклук.

Тайланд Времето през юни

Заедно с май, юни се смята за началото на сезона на мусоните в Тайланд-времето ще е горещ и влажен, а все по-мокър. Това заяви, че все още ще бъде много слънчеви часове за да се наслаждавате на почивка в Тайланд.

Интересното е, че валежите през юни е малко по-малко, отколкото през май. Спадът на номера почти се натъква на Югозападна мусон поемане на дъх, преди постепенно изграждане на бурно кресчендо през септември и октомври.

Средно висока / ниска Температурите

 • Банкок: 94 F (34.4 ° С) / 79 F (26.1 ° С)
 • Chiang Mai: 91 F (32.8 ° С) / 76 F (24.4 ° С)
 • Пукет: 91 F (32.8 ° С) / 78 F (25.6 ° С)
 • Самуи: 91 F (32.8 ° С) / 78 F (25.6 ° С)

Валежите през юни

 • Банкок: 7.3 инча (средно по 16 дъждовни дни)
 • Chiang Mai: 2.4 инча (средно 17 дъждовни дни)
 • Пукет: 7.7 инча (средно 18 дъждовни дни)
 • Самуи: 4 инча (средно 14 дъждовни дни)

Тайланд Времето през юли

Броят на дъждовни дни повишава за месец юли, но не достатъчно, за да се охлади температури много. До сега, качеството на въздуха трябва да е по-добре, но все още дни ще бъдат много горещи.

Средно висока / ниска Температурите

 • Банкок: 93 F (33.9 ° С) / 79 F (26.1 ° С)
 • Chiang Mai: 90 F (32.2 ° С) / 75 F (23.9 ° С)
 • Пукет: 90 F (32.2 ° С) / 78 F (25.6 ° С)
 • Самуи: 90 F (32.2 ° С) / 77 F (25 ° С)

Валежите през юли

 • Банкок: 8.7 инча (средно по 17 дъждовни дни)
 • Chiang Mai: 2.6 инча (средно 19 дъждовни дни)
 • Пукет: 8 инча (средно 20 дъждовни дни)
 • Самуи: 5 инча (средно 14 дъждовни дни)

Тайланд Времето през август

Душове продължават да растат в сила през месец август. Острови в архипелага Самуи получават малко по-малко дъжд от тези, на западния бряг на Тайланд (Пукет, Ко Ланта и Koh Phi Phi).

Средно висока / ниска Температурите

 • Банкок: 93 F (33.9 ° С) / 78 F (25.6 ° С)
 • Chiang Mai: 89 F (31.7 ° С) / 75 F (23.9 ° С)
 • Пукет: 90 F (32.2 ° С) / 78 F (25.6 ° С)
 • Самуи: 91 F (32.8 ° С) / 77 F (25 ° С)

Валежите през август

 • Банкок: 7.3 инча (средно 20 дъждовни дни)
 • Chiang Mai: 4.2 инча (средно 21 дъждовни дни)
 • Пукет: 8 инча (средно 19 дъждовни дни)
 • Самуи: 2,8 инча (средно 15 дъждовни дни)

Какво да се опаковат

Има средство за бързо водоустойчив си багаж, раница / портмоне, телефон и паспорт за когато душове изскачат. Водоустойчиви торбички, като например тези, водолази използват, могат да бъдат закупени на място.

Макар че трябва да се пътува по време на дъждовния сезон, няма нужда да се опаковат пончо или чадър и двете са на разположение на местно ниво в изобилие. Привеждане на качеството на съоръжения дъжд е опция, обаче, вие ще искате елементи, които не са изолирани!

Вие очевидно ще иска да диша, широко облекло за тези три дни душ, докато се разхождате из града. Ако градската жега в Банкок става непоносимо, има някои наблизо бягства за да се измъкнем от града.

Летни събития в Тайланд

Няколко важни кралски рождени дни се появи през лятото в Тайланд, но събитията не са толкова големи, колкото фестивали като Сонгкран (април) и Loi Krathong (ноември).

 • Крал Maha Vajiralongkorn Рожден ден (28 юли): Най-значимият факт за туристи е Рожден ден крал Maha Vajiralongkorn се чества на 28 юли Тази почивка не трябва да се бърка с крал Бумибол на (бившия крал на Тайланд) рожден ден на 5 декември.
 • Queen Sirikit Рожден ден (12 август): рождения ден на кралицата майка служи и като Ден на майката в Тайланд. Публичните етапи са построени с културни предавания; на церемония на свещи се провежда през нощта, понякога последвано от фойерверки в чест на кралица Sirikit (роден през 1932 г.).
 • Будистките пости (дати варират): Няколко будистки официални празници като будистки заговезни се проведе през юни и юли. Пътниците едва ли забелязват след забраната на продажбите на алкохол в този ден. Можете да видите някои по-малко монаси в обществения, и след добър храм етикет е особено важно през това време.

Лято Съвети за пътуване

 • Rain е малко по-малко интензивно през лятото на островите като Кох Самуи, Кох Тао, и Кох Фанган.
 • В река Чао Прая в Банкок е предмет на наводнение, когато дъжд стане твърде тежък. Наводнение обикновено не е проблем през лятото, но ще позволи допълнително време за полети за всеки случай.
 • Може да имате възможност да договаря цени нисък сезон в хотели и къщи за гости, особено по-късно през лятото като туристите са разредени от.
 • Като дъжд причинява застояла вода да се изгради в саксии за цветя и други съдове, популацията на комари се увеличава. Вземете предпазни мерки за избягване на ухапвания, особено по здрач.

Тайландските острови през лятото

Климатът е различна за тайландските острови през лятото, в зависимост от това от коя страна на Тайланд.

Ко Чанг в залива на Тайланд получава най-много валежи през юни, юли и август, но дъжд не е твърде лошо по на юг в Кох Самуи и околните острови (Кох Фанган и Koh Tao) до около месец октомври. Влажната месеца на Кох Самуи, често са на октомври, ноември и декември.

В същото време, от другата страна на Тайланд, на мусоните хитове Пукет и островите в Андаманско море (Koh Phi Phi и Ко Ланта) около месец май. Валежите пада рязко до декември.

Някои острови, като например Ко Ланта на западното крайбрежие на Тайланд, най-вече затворени след юни като бури се движат през. Няколко фирми ще останат отворени, но няма да са толкова много възможности за избор за хранене и спане.

Страни през лятото

Лятото е дъждовно и следователно “нисък сезон” в Тайланд, но популярни лица острови остават заети. Студенти от цял ​​свят да се възползват от летните почивки да отида туристически походи и парти усилено върху островите като Кох Тао, Koh Phi Phi и в Haad Рин на Кох Фанган. Пътуване семейства също се възползват от възможността да пътуват, докато децата са на училище.

Тайланд не е единственото място за парти за ученици през лятото. Времето в Perhentian острови на Малайзия и Gili индонезийските острови всъщност е по-добре през лятото. Вечно зает Бали стане още по-пренаселено през лятото като туристи отиват да се възползват от сухия сезон в южната част на Югоизточна Азия.

The Amazing Тайланд Гранд продажба

Всяко лято на туризма орган на Тайланд е домакин на Невероятно Тайланд Гранд продажба от средата на юни до средата на август в усилията за насърчаване на туризма по време на нисък сезон месеца.

Магазини, които са част от лятната продажбата показване специално лого и предлагат отстъпки предполага до 80% от редовните цени.