Май събития и фестивали в Рим, Италия

Posted on

 Май събития и фестивали в Рим, Италия

Май е един от най-добрите месеци за посещение в Рим, преди летните горещини и тълпите слезе на града. Това не е един от най-натоварените месеци на града по отношение на фестивали и специални събития, но има няколко забавни и важни събития, които се провеждат.

Тук са фестивали и събития, които се случват всеки май в Рим. Имайте предвид, че на 1 май Ден на труда, е национален празник, така че много фирми, включително и повечето музеи и някои ресторанти, ще бъдат затворени.

01 май – Primo Maggio

Primo Maggio е Италия труда ден и е национален празник, толкова много римляни или главата извън града или си наоколо за огромен концерт на площад Сан Джовани, като обикновено се започва в ранния следобед и продължава до около полунощ. Често има митинги, както и което може да причини локални транспортни нарушения. Повечето обекти и музеи са затворени, но все още можете да се разхождате по Via Appia Antica където няколко катакомбите обикновено са отворени или да посетят древния римски сайта на Остия Антика, на кратко разстояние от Рим. Разбира се, на открито, сайтове като Пиаца Навона и Фонтана ди Треви са винаги отворени.

Първия или втория уикенд на месец май – Ден на отворените врати на ромите

Open House Roma се случва само един уикенд в годината, по време на който обществени и частни сгради в Рим, много нормално извън маршрутите на туристите, са отворени за безплатно, екскурзии. Сайтове включват микс от древността до неокласическата, както и фашистка ера сгради и някои изненадващо смели, модерна архитектура. Резервации се изискват чрез  Open House Roma .

Ранно до средата на май – италиански открит тенис турнир

Рим е домакин на  Internazionali BNL d’Italia , известен също като италианския Open, всеки май на тенис кортовете на Стадио Олимпико. Това девет дни, глина съд събитие е най-големият тенис турнир за предхожда Ролан Гарос, така че много от големите тенис звезди използват италианската Open като загрявка. Топ имена в тениса се показват тук, в това число (през 2018 г.), Винъс Уилямс, Мария Шарапова, Франческа Скиавоне (винаги с италиански фен-любимите), както и Рафаел Надал (победител 2018 мъже) и Новак Джокович.

Церемония Rose Petal в Пантеона (когато Великден принадлежи към март)

Християнският празник на Петдесятница се провежда седем седмици след Великден – така че, когато Великден се пада през март Петдесетница се наблюдава през май. В Пантеона, на Петдесетница маса се извършва от 10:30 часа, а завършва с пожарникари на покрива на Пантеона отпадане хиляди червени розови листенца от Oculus на пода по-долу. Това е грандиозно поглед и разбираемо, че е трудно да се получи вътре вратите на Пантеона в този ден. Ако желаете да присъства на венчелистче спад, намерение да пристигнат няколко часа по-рано и се пригответе да се изчака.

Края на май – роми Summer Fest

Тази програма на предимно рок музика, като някои от джаз, уърлд музика и детски събития хвърлен в, както и, се извършва в  Аудиториум Парко дела Musica , северно от Пиаца дел Пополо и се стигне с автобус или трамвай. Преди Summer Fest, Аудиторията разполага с пълен календар през май, с разнообразни действия от цял свят, и на практика всеки жанр.