Март във Франция: Времето, Какво да се опаковат и Какво да се види

Posted on

Март във Франция: Времето, Какво да се опаковат и Какво да се види

Март може да бъде последен шанс до края на есента да посети Франция с ограничен бюджет. Това е времето да лети до Франция за по-евтини самолетни билети, хотел и пакетни сделки, както и изгодни фериботи от Великобритания, обаче, това е и последната зает месец на ски сезона, така очаквайте тълпи по склона.

Франция може да бъде слънчево и светло, или може да бъде студена, но ако зимата не е разхлаби хватката си, хотели в цяла Франция ще ви посрещнат с ревящ пожари на дърво, и там също ще бъде много находчиви Великден бонбони дисплеи в  сладкарници  и  шоколатиери.

Надолу в южната част на Франция на Ривиера, има много карнавали, за да се насладят, включително Ница карнавал, който се провежда в първия ден от месеца. Други средиземноморски градове в близост също така да имат честванията в края на зимата и началото на пролетта.

Франция Времето в март

Както сезона движи от зимните взривове в пролетен дъжд, можете да очаквате всички и на всеки вид време във Франция през март. На север, да бъдат подготвени за готино да фригидна време, и на юг, за леки до хладно време. Съществуват големи различия в климата, в зависимост от това къде се намирате във Франция, но средните стойности за времето за големите градове обикновено са показателни за големи региони на страната:

  • Париж има средно ниво от 52 F и средна ниска от 41 F, докато средната температура през месеца е 45 F. вали сняг два дни и вали 12 дни средно.
  • Бордо средна температура е в диапазона от 39 до 59 F F но обикновено витае в 50 F. Градът получава вали средно по 12 дни всяка година, но не обикновено се сняг през март.
  • Лион температура варира от 39 до 57 F F с средната месечна температура от 50 F, но изпитва само осем дни от дъжд всяка година през март.
  • Ница  е със средна температура от 48 до 59 F F, което го прави един от най-топлите градове в страната. Въпреки това, средната температура е 50 F, и вали осем дни.
  • Страсбург  има средна температура от 36 до 52 F F, със средно 45 F за месеца. Тя обикновено вали 15 дни всеки месец март.

Какво да се опаковат

Опаковка за френски почивка в март може да варира, но като цяло, това е студено време на годината. Може да получите дъждовни бури и сняг, в зависимост от това къде ще посетите. В резултат на това, вие трябва да включва един добър зимно палто, топло яке за дневни, пуловери или жилетки, шал, топла шапка, ръкавици, добри обувки за ходене и надежден чадър, който може да устои на вятъра.

Март събития във Франция

Все още има достатъчно време да карат ски през март и ски във Франция е страхотно преживяване. Има прекрасни курорти, заложени във величествените пейзажи на френските планини, особено в Алпите. Има и много други дейности и зимните спортове да се вземат предвид; апре-ски живот е страхотно, и курортите са нараснали тяхната игра с най-добрите ски-лифтове, специални карти и др.

Въпреки, че най-големите френски карнавали започват през февруари, те продължават през целия месец март. От всички големи празненства Mardi Gras, Ница в южната част на Франция поставя на най-привлекателния от всички. Но не се притеснявайте; има много повече карнавали и фестивали, които се провеждат през целия месец.

През март, има и по-малко тълпи и по-кратко време за изчакване за туристически атракции, както и ресторантите обикновено са пълни с местни жители. Освен това, цените са по-ниски за самолетните билети, фериботи от Великобритания, както и местни хотели и ако Великден се пада през март можете да се насладите на тези тържества, както добре.