Международни филмови фестивали в Италия

Posted on

 Международни филмови фестивали в Италия

Филмовият фестивал в Венеция е най-важно филмов фестивал в Италия, но се провеждат в Италия няколко други международни филмови фестивали, също. Това са Италия големи международни филмови фестивали. Дори и да не започваш да филмовия фестивал, това е една чудесна възможност за знаменитост зацапване.

Венецианското биенале – Международен филмов фестивал във Венеция

Международен филмов фестивал във Венеция, Венецианското биенале , започва в началото на септември във Венеция Лидо. Филмовият фестивал в Венеция е най-старият филмов фестивал в Италия и 2018 отбеляза своята 75-тата година. Всяка година най-добрите режисьори се състезават за престижната Златен лъв наградата. Прожекции са ограничени до тези на възраст 18 и повече години и намаления проходи са на разположение за тези под 26 или над 60. Научете повече за карти и индивидуални билети на сайта на фестивала.

Vaporetti или водни автобуси вземат пътници между Венеция и Лидо. За да стигнете до Лидо от Пиаца Сан Марко, можете да вземете номер 1 Vaporetto.

Международен филмов фестивал в Саленто

Филмовият фестивал в Саленто, която се проведе в началото на септември, е основен Южна Италия филм фест и разглежда актуални теми като мира и въпроси, мулти-културни. Категории включват световното кино, независимо италианското кино, както и специални секции. филм фест на Саленто се провежда в Tricase в провинция Лече Пулия, на палеца на багажника. През юни, те държат Саленто Страх Фест за тези, които обичат страшни филми.

Milano Филм Фест

Milano Филм Фест, след фестивала във Венеция, се провежда в продължение на 10 дни през септември. Конкурси включват късометражни филми и игрални филми и има специални филмови категории всяка година. Пропуск добре за всички фестивални събития могат да бъдат закупени на сайта.

Фестивал за Международния филмов ди Рома – Рим на Международния филмов фестивал

Следващ в реда е Рим Филм Фест, сравнително нов фестивал, който започва в средата на октомври. Фестивалът включва международни филмови премиери, най-добър независим кино, както и филми от и за младите хора.

Филмов фестивал в Торино

Торино, или Торино, филмов фестивал се провежда в края на ноември. филмов фестивал в Торино служи като място за среща на съвременната международна кино и да се предостави възможност за обсъждане на най-новите художествени тенденции. Състои се от 4 състезания и няколко неконкурентни секции и обръща особено внимание на възникващите кино и млади кинематографисти.

Болцано фестивал за късометражно кино

Болцано, в района на Алпите в северна Италия, притежава международен фестивал на късометражни филми през ноември. Тя също така включва Думи няма Fest с участието на филми, които комуникират без използването на каквито и да било думи.

Река до река – Флоренция филмов фестивал в Индийския

Река до река е първият филмов фестивал в света, посветена на филми от и за Индия. Той се провежда във Флоренция през декември.